Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 124 833
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 2 520
Елена не е Александра (сез.1). Ситуацията е друга, Елена не е в изолация от другите момичета и спрямо нея няма такъв булит. Аз така й не разбрах защо търпя. Така или иначе се видя, колко са му били чувствата, щом не я потърси след сезона.
Исках да кажа, че намесата на продукцията е огромна и съм сигурна, че ще се намеси и във финалния избор.
Също не мога да приема, че заради договор участничките не могат да напуснат когато си искат. Първото отпаднало момиче, го доказа (Кристина ли беше, не помня)

# 2 521
  • София
Репликата на Пам, че Айлин можела да блесне с този въпрос, си беше точно газлайтинг - аз всъщност ти правех услуга, ти не се усети да се възползваш.

Обяснението на гледната точка на човек не е газлайтинг. Това е начинът, по който Пам е разсъждавала, все тая дали е коректно или не. Айлин може да го приеме или не - разбрахме, че не го приема. Но Пам й каза, че е била наранена от това, че е стояла до Габи и компания, докато те директно я обиждат, и се очаква Пам едва ли не да е окей с това отношение (тъй като другите го нормализират чрез липсата на отпор), а сега за нейното обидно за Айлин мнение, изразено веднъж, Айлин вдига врява и се възмущава, въобще не коментирайки или обмисляйки с какво е заслужила подобно отношение от страна на Пам. Това за мен е двулично и идва от позицията на "Аз съм по-добър от теб" (за Айлин говоря). Някой беше писал по-рано - каквото си посееш, това ще пожънеш. Не видях да е "сринала" Пам, просто последната си показва чувствата и се разколебава, когато другият й поднесе неговото мнение и неговата си драма, което говори за емпатия. На Айлин никъде не й видях емпатията - само за себе си говореше. Това, разбира се, е в контекста на отношенията им в групата от както са влезли, а не просто разбор на ситуация между двама души. Въпросът на Пам беше мега некоректен, аз намирам Пам за твърде агресивна и не я харесвам като цяло, а този й въпрос затвърди мнението ми - но тя беше обект на тормоз в тая среда, направи една грешка (този въпрос) и видиш ли, колко некоректно било това.

Това не е обяснение и е газлайтинг по две причини - Първо, не помагаш на някой да блесне като задаваш въпрос, който има вариант и да го злепостави. Второ, когато даваш искрено обяснение, не даваш и още пет, които напълно си противоречат с него, както направи Пам.

Пам просто се опита да се измъкне, защото осъзна, че вместо да очерни Айлин, тя ще излезе лошата. Първо се опита да се изкара добра (аз имах добри намерения), после се опита да се изкара тя жертвата (ама ти не защити мен), което също е газлайтинг. Въпросът, сам по себе си също беше манипулация, към Айлин - с цел да я унижи и подобие, и към зрителя - с цел да я злепостави и "изобличи". Но не смятам, че всичко това идва, защото Пам е супер манипулаторка, просто злобничка, с евтини защитни механизми, когато я притиснат до стената. И да, смятам, че отговорът на Айлин също беше лъжовен, с цел да вмени вина на Пам за действията й и може би да даде извинение защо толкова се жегна.

# 2 522
Елена не е Александра (сез.1). Ситуацията е друга, Елена не е в изолация от другите момичета и спрямо нея няма такъв булит. Аз така й не разбрах защо търпя. Така или иначе се видя, колко са му били чувствата, щом не я потърси след сезона.
Исках да кажа, че намесата на продукцията е огромна и съм сигурна, че ще се намеси и във финалния избор.
Също не мога да приема, че заради договор участничките не могат да напуснат когато си искат. Първото отпаднало момиче, го доказа (Кристина ли беше, не помня)

Точно напротив, потърси я. Имат и съвместни снимки с нея след шоуто, поддържат връзка, но тя със сигурност не го желае за партньор в живота след случилото се в шоуто.

# 2 523
  • София
За плуването до островчето си представям нещата така: Елена казва, хайде да плуваме! Екипът - как ще плувате, не сме взели бански. Елена - нищо, ще плуваме по гащи! Кратък размисъл, решават, че сцената с голата Елена по гащи е достатъчно атрактивна за сценария и си заслужава да отпуснат юздите за един час, все пак ги следят и с дронове.
Пък дали съм права, не знам.

# 2 524
Малко извън темата, дано не ме изтрият, но много се чудя как така Виктор видимо много харесваше Александра и в същото време е бил обвързан сериозно? Дали Александра не си тръгна именно заради това? Все си мисля, че е разбрала, че той не е ерген и затова върна розата. Претекстът, че не я е защитил, ми се струва доста плитък. И последно - ако беше приела розата, дали Виктор щеше да остане с нея и да зареже сегашната си любима?

# 2 525
  • София
Мхмхм, аз почти изключвам победител трети човек извън Елена/Валерия. Това ще е шока и туиста на годината. 😮😀 Ама само почти, защото знам, че тези продуценти са способни на всичко...
Коя да е третата? Освен Джия не виждам друга. Хм, може и Вики. Ама нея са я давали твърде малко.

Би ми било любопитно ако има анкета/въпрос, според нас кой избира победителката, Ергенът еднолично или Продукцията? Какви ли биха били резултатите. 😉

Дами и малко момчета тук:
Ако искате, заповядайте в новата обща тема за Телевизия и спамо-чат по всичкология, където съм пуснал анкета за това коя телевизия се представя по-добре този сезон (bTV или НОВА). 😊
https://www.bg-mamma.com/?topic=1544645

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 17:10 от Diavolo

# 2 526
Ако има трета накрая, би могло да е Айлин. Защо пък не и Джия, тук има голям мерак Генчо. Би могло и да е Ирина, но засега не съм видяла желание от Генчо. Върха на сладоледа обаче ще бъде ако е Пам, от приятелски чувства, да станат нещо повече (чак се смея на глас).
Относно анкета, кой избира финалната девойка, продукцията  или Ергена, то аз ще гласувам категорично за продукцията. Все си мисля, че чак такава свобода, няма да му дадат. То да не е демокрация.

# 2 527
Аз мисля обратното - че изкъсо го направляват през сезона, но финалният избор е негов. Все пак имат интерес да се получи двойка, която да издържи известно време и да пообиколи студия и подкасти.

# 2 528
  • София
И аз мисля, че крайното решение трябва и е негово, но имам едно нещо, което ме терзае много и не мога да им вярвам.
Сезон 1 и Питона!
Абсурд Виктор да е искал Виктория. А се носеха отдавна слухове, че Капитонова за победител е спусната отгоре...
Така че и аз мисля като Lemon Verbena, но с едно голямо и звучно НО...

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 17:18 от Diavolo

# 2 529
И аз мисля, че крайното решение трябва и е негово, но имам едно нещо, което ме терзае много и не мога да им вярвам.
Сезон и Питона!
Абсурд Виктор да е искал Виктория. А се носеха отдавна слухове, че Капитонова е спусната отгоре...
Така че и аз мисля като Lemon Verbena, но с едно голямо и звучно НО...

И до днес мисля, че Александра ги остави почти в последния момент без избор как да завършат сезона. Дениз с онлифенса беше по-малко приемливия финал и така остана Капитонова.

# 2 530
В сез 1 Виктор каза, че Александра  е улеснила много избора му на финала, когато си тръгна. Обаче за какъв избор говореше той, като бяха видими мераците му към Алекс??? Освен ако именно Продукцията не го е натискала към друга и той да се е налагало да излезе срещу Продукцията. Било го е страх да го направи, затова беше видимо облекчен, че Алекс си тръгва. Така на финала остана Питонката, която през цялото време повтаряше, че тя ще е победителката.

# 2 531
  • Разпиляна във въображението
Лесно е да спуснеш "победителка", ако мъжът е обвързан с друга навън.

Мисля си, че тук историята ще е друга. Нали е с жена от предаването. Нещо е кликнало и се е случила магията. Тоx е доволен, продукцията е доволна. Какво по-добра реклама от един наистина щастлив финал. Парите си ги е изработила.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 17:57 от Miriel

# 2 532
Аз мисля обратното - че изкъсо го направляват през сезона, но финалният избор е негов. Все пак имат интерес да се получи двойка, която да издържи известно време и да пообиколи студия и подкасти.
На същото мнение съм. На финала едната ще е неговата избраница (Валерия), а другата на продукцията (Елена).

# 2 533
Аз харесвам Евгени.
- Има добре оформено тяло, страхотни очи и усмивка
- Искрен е в реакциите, ясно показва очакванията си. Не е виновен, че някоя му се връзва на претенциите и страда, нищо не я задължава, въпрос на собствен нейн избор и амбиции е.
- умее да разчита поведението на момичетата и причините, които ги водят. Е, използва ситуацията да ги понацелува, но не мисля, че генерира напразни надежди с това. Щом те не се гнусят от конвейера, той какво да ги мисли.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 22:09 от Не се сърди, човече

# 2 534
Лесно е да спуснеш "победителка", ако мъжът е обвързан с друга навън.

Мисля си, че тук историята ще е друга. Нали е с жена от предаването. Нещо е кликнало и се е случила магията. Тоx е доволен, продукцията е доволна. Какво по-добра реклама от един наистина щастлив финал. Парите си ги е изработила.

Не ми се вярва Виктор да е бил обвързан преди шоуто. Просто след него много избърза да намери някое гадже, само и само да излезе бял и добър, защото доста му беше паднал имиджа по време на шоуто на фона на това, че не предприе нищо, за да озапти бесовете на дамите в имението.

Сегашният Ерген действа с крути мерки и за това мацките са обрани - защото имат страх, че ще им посочи вратата автоматически. Бързо действа в началото, отстрани една по една бодливите и по-лабилните и полека-лека отлюспва неприемливите, като същевременно наказва провинения чрез връчване на последна роза. Държи Пам поради политкоректни причини, което обезсмисля каузата й, защото всички знаем защо тя все още е там. Много повече щеше да спомогне за каузата на онеправданите ако я беше изгонил почти в началото и по този начин тя веднага щеше да има основания да си докаже, че ето на, гонят я, защото е пълна и колко е права да се оплаква. А сега вече това се изгуби и виждаме истинския й характер, който, честно казано, не е за пример - клюкарство, интригантство, злобичка, от всичко си има жената, с нищо не блести пред другите.

Общи условия

Активация на акаунт