Работа, CV-та, HR-и, съвети - 85

• 32 903
  • 816
  •   1
Отговори
# 690
То с тоя процент.. с него и без него. Да, аз сега си проверих фиша, 5 г по специалността, по 0,6. Леля ми е учител и там мисля, че беше 1. Ами тя с нейния стаж 35 години, ако не и повече… има доста клас. Не е работила никога друга професия и не е спирала да работи, освен едно майчинство. Доста по-добре звучи, но в днешно време не всеки работи на едно и също място/професия по 30 г.

Аз наскоро осъзнах, че не са ми сменили позицията официално. От бизнес анализатор станах текникъл акаунт мениджър. Хубаво, ама реално длъжността ми седи бизнес анализатор. Не ми пука особено, знам, че нашето счетоводство са доста ок, не се съмнявам в някакви измами или врътки. Просто взех болничен и се зачудих коя позиция да впишат в болничния.

# 691
  • София
Която е в анекса към договора - 1:1.
Макар че на мен НОИ ми изплатиха въпреки леко несъответствие.

Някой напусна ли, или просто откриха позиция? Стана ми интересно.

# 692
Която е в анекса към договора - 1:1.
Макар че на мен НОИ ми изплатиха въпреки леко несъответствие.

Някой напусна ли, или просто откриха позиция? Стана ми интересно.

Няма анекс, вдигнаха ми заплатата със заповед. Реално съм в същия екип, същия мениджър. Просто преди се занимавах основно с репортинга. На интервюто ми за работа още обсъдихме с мениджъра какви възможности за растеж има. (Винаги питам). Съответно след известно време говорихме, че отвори ли се позиция, ще ми даде шанс. Един колега емигрира в чужбина и съответно напусна. Аз съм на негово място. За сега сме стабилен екип, а ако се търси човек, външни не се наемат почти. Само вътрешни.

# 693
Някой има ли информация за кол център 5 МАН?

# 694
  • София
Значи е, каквото пише в първоначалния договор. Ако има проблем, просто връщат листа и го поправяш и пак го носиш. За НОИ имам предвид.

Ясно, това питах, дали е вече съществуваща позиция. При нас има десетина много сладки, но е като държавната администрация, някой трябва да се гътне. Вече планират дали ще преподписват проекта (не), за да отвисят още 5 години.

Честито повишение, хубаво е, че се гледат вътрешни кандидати, аз съм "за" такава политика.

# 695
Благодаря, Кечър! Нашата позиция е доста желана, защото е един вид израстване. Външни кандидати рядко имат специфични познания за нашите продукти. И трудно биха намерили такъв кандидат. Повечето сме или вътрешни, които са били в компанията, или вече бивши кадри, които сме напуснали и пак ни наеха.

Повечето не напускаме, защото има голямо спокойствие от мениджмънта. Ако бяхме с друг мениджър, вероятно нямаше да е толкова приятна обстановката. Наистина до момента не сме имали никакви проблеми. Сякаш няма стрес и средата е благотворна.

# 696
И аз май предпочитам с по-възрастни да работя, освен ако не са някакви интриганти. По-спокойни са, няма го подмазването, амбиции да прегазиш всички, пренавитост.

# 697
  • Пловдив
При мен кодът и длъжността са еднакви. Имам стаж около 15г. В четири фирми в съвсем различни сфери на дейност. И навсякъде са го зачитали. Само на новото място - не. Защото не бил във фирми в тяхната сфера. Знам, са малко пари, но въпреки това, се чувствам прецакана.

# 698
  • София
Добре де, на интервюто не се ли уговаряте за нето заплата Х и после офертата от фирмата не е ли около тази сума или евентуално бруто калкулирано от желаната нетна? Т.е би трябвало да ти е все тая как се образува брутната (основна + клас и тн), щом отговаря на твоите искания. За първи път виждам някой да уговаря само основната. В моя сектор винаги е било крайната сума само. А тя (при достатъчно стаж) расте поне с 0.6 при прекарано време в дадена компания.

# 699
  • в сърцата на децата <3
В духа на днешните ми кандидатури да ви попитам: какви са най-странните и/или най-забавните въпроси, които са ви задавали на интервю или в предварителните форми за кандидатстване? На мен фаворит ми е днешното "Какво Ви кара да изтрещявате"? 🤣🤣🤣 Не мисля, че щеше да се приеме добре отговор "Работата с идиоти"...

# 700
  • София
Аз съм скромна, нямам луди или неуместни въпроси, но и не съм ходила на много интервюта, тъй като премислям и кандидатствам само за неща, които съм набелязала конкретно.
И все пак - кое е най- голямото ви предизвилателство в кариерата и как се справихте? Аз - студентка, току- що излязла от университета, без стаж. Жената просто си четеше редовните учебникарски ситуационни въпроси.
Не са фрапантни, но тези с най най ги намирам за инфантилни и недобре зададени. На ситуационни въпроси се задава контекст, иначе мога книга да напиша с много хипотези ако така- еди как си, ако иначе- еди как си.

Другият е "досега кой ви е менажирал"? Не знам име ли се очакваше да дам, описание на мениджъра ли...Прозвуча като "кой ви е наказвал досега" Понеже беше един нахакан младеж, wannabe TL, разбирайки, че няма да се получат нещата отрано, му казах, че само аз мога да се менажирам успешно Joy

# 701
Най-странни са ми въпросите за разни невероятни случки, които да разкажа. Някакъв много сложен и невероятен казус. Ами не оперирам хора, не приземявам самолети. Чак толкова важно и невероятно нещо не се случва при нас. Спокойни работи работим. На такива въпроси не знам какво се очаква да отговори от офис служител.

# 702
За мен най-абсурдните са от типа на - с кое животно/кола/цвят се оприличавате и защо? Joy Веднага ми светва лампата, че съм отворила някой лексикон от 90-те…що за въпрос е това?!

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 02:16 от krikri07

# 703
Бих напуснала интервю, в което искат да се оприличавам на животно. Освен, ако отчаяно не се нуждая от работа или пък позицията ми харесва много. Тия въпроси са ми леко инфантилни и неуважителни. Особено, ако са зададени от току що завършила "Психология" HR-ка с един характерен маниер на превъзходство.

# 704
Мен ако ме попитат това, честно няма да знам какво да кажа. Не се оприличавам нито на животно, нито на предмет, нито на спагети карбонара. Най-вероятно ще гледам тъпо, или ще си проличи какво мисля за въпроса Rolling Eyes
Възможно ли е такива дебилни въпроси да се задават с друга цел? Нормално е на интервю да има лека провокация и от двете страни, но не разбирам точно с този въпрос какво се постига.

Общи условия

Активация на акаунт