Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 49 118
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, от днес следобяд става нещо страшно. Имам силни болки във влагалището и едвам си намирам място от тях. Ходих на спешен преглед в "Майчин дом" и според докторката не започва раждане. Шийката е 3.6 см (28 г.с). Видяха се и контракции, но аз не ги усещам. Направиха и запис на тонове. Предложиха ми хоспитализация, но според следящата ме АГ, с която се чухме каза че няма смисъл и да увелича дозата на магнезий и на нош па. Прибрахме се, но си ме боли. Усещам го като напън ниско във влагалището. До ден два ако няма резултат от терапията и не е късно, ще си ида за прием направо. Та, искам да попитам дали някой има сходни болки или дискомфорт? Чете за разширяване и силно, силно се надявам да е от това.
Аз бях писала още в първите постове на първата тема и от тогава наскоро се включих отново тук, за това с една дума аз съм Наталия, трета бременност, чакаме момиченце и дай Боже да си дочака термина - 14.07. Благодаря.

Няма какво да се притеснявате, ако ви хоспитализират ще ви влеят най-вероятно венозно магнезии и но шпа, за да подействат по-бързо. Почивайте и това е.

# 106
Момичета, от днес следобяд става нещо страшно. Имам силни болки във влагалището и едвам си намирам място от тях. Ходих на спешен преглед в "Майчин дом" и според докторката не започва раждане. Шийката е 3.6 см (28 г.с). Видяха се и контракции, но аз не ги усещам. Направиха и запис на тонове. Предложиха ми хоспитализация, но според следящата ме АГ, с която се чухме каза че няма смисъл и да увелича дозата на магнезий и на нош па. Прибрахме се, но си ме боли. Усещам го като напън ниско във влагалището. До ден два ако няма резултат от терапията и не е късно, ще си ида за прием направо. Та, искам да попитам дали някой има сходни болки или дискомфорт? Чете за разширяване и силно, силно се надявам да е от това.
Аз бях писала още в първите постове на първата тема и от тогава наскоро се включих отново тук, за това с една дума аз съм Наталия, трета бременност, чакаме момиченце и дай Боже да си дочака термина - 14.07. Благодаря.

Няма какво да се притеснявате, ако ви хоспитализират ще ви влеят най-вероятно венозно магнезии и но шпа, за да подействат по-бързо. Почивайте и това е.
Да, да, точно това ми казаха - венозно магнезий и още нещо. По-скоро мисълта на докторката вървеше в посока на това, че тези болки са от контракциите. А дали не би могла връзката да е обратна - от болките да се засилват контракциите? Размишлявам си и се надявам на глас.
Благодаря за емоционалната подкрепа.

# 107

Да, да, точно това ми казаха - венозно магнезий и още нещо. По-скоро мисълта на докторката вървеше в посока на това, че тези болки са от контракциите. А дали не би могла връзката да е обратна - от болките да се засилват контракциите? Размишлявам си и се надявам на глас.
Благодаря за емоционалната подкрепа.

Аз в началото имах случка дали да ме хоспитализират или не. Изплаших се доста. Но в крайна сметка реших да ме хоспитализират. Доста беше тежко, докато се успокоян и спра да плача… но сега вече не съжелявам. Три дни са, вливаха магнезии и но шпа постоянно. След това продължих да ги пия на хапчета. Затова не се притеснявайте от болницата, само ще ви помогнат системите.

# 108
  • Варна
И Папаверин вливат обикновено

# 109
  • София
Но шпа, спазмалгон и кормагнезин вливат за задържане стандартно, папаверин май вече не вливат.

# 110
  • Wonderland
От коя седмица ще започнат да ви записват тоновете?

При мен ще започнат в 30 г.с.

# 111
Здравейте момичета!
Има ли смисъл от третата фетална морфология? Не останах доволна от втората почти нищо не ни показа и почти нищо не каза. И се чудя при кой да е 3тата ,ако има някой от Пловдив моля за препоръка.

# 112
  • Варна
При мен направиха в 21ва и в 25та г.с. Ама не беше нещо регламентирано. Просто тя първата беше е*аси морфологията, дори снимка не ми даде. Имаше два часа закъснение на часовете и отделно тогава видя, че бебето е ниско и тръгна да мери шийка и общо взето беше един объркан преглед. С първата ми бременност даже диск със запис ми бяха дали,сега нищо. И като отидох в 25та още от вратата ѝ викам "ще може ли една снимка да направите тоя път, защото нямам до момента ни една" и тя вика идвай тука сега ще направим едно 4Д и пак го разгледахме хубаво бебчето. На трета не съм ходила нито с първото, нито възнамерявам да ходя с второто.

# 113
  • София
С първото ходих само заради снимките, бих казала че не беше нещо съществено, освен че като разбраха че ще раждам без избор на екип се възмутиха и ми казаха че главата на бебето е по-малка и искат в 37ма да ида пак, но аз не ходих, сега не мисля да ходя.току що се връщам от преглед и пак е с 1 седмица по-голяма, всичко наред иначе. Взе ми секрет за микробиология, но не работеше лабораторията, чудя се до понеделник в хладилника дали ще е ок да седи?

# 114
  • Wonderland
Аз реших да направя, въпреки че на втората ми казаха, че няма нужда. За себе си го правя и за снимките 😀
Но съм от София, не мога да помогна по втория въпрос.

# 115
Здравейте момичета!
Има ли смисъл от третата фетална морфология? Не останах доволна от втората почти нищо не ни показа и почти нищо не каза. И се чудя при кой да е 3тата ,ако има някой от Пловдив моля за препоръка.
Аз ще ходя на третата, при Д-р Стратиева в Селената, но тя е от София и мисля че идва един път в месеца в Пловдив. Няма как да дам отзив за нея, защото моята лекарка ми я препоръча и сега на 30 април съм при нея. Ако не ти е спешно след прегледа ще пиша. Иначе предните две ги правех при Д-р Стоилов, да ти кажа бях доволна и снимки си имам, струваше ми се че всичко си оглежда внимателно, НО това което не ми хареса е, че искаше да ходя на още две, при положение че всичко беше наред И другото е че сега го направиха да се плаща по банков път предварително поне две седмици преди прегледа!

# 116
Първа фетална ми беше при Стратиева в Оскар клиник, София. Е, дума не ми продума, само диктуваше на сестрата параметри и накрая се обърна към мен и каза, че много й харесва бебето ми и че рисковете са 1:15 000. Абсолютна загуба на време и пари.

# 117
Моите тонове ще започнат от 32 г.с ежеседмично, така ми каза следящото АГ, че според него няма смисъл от по-ранното им започване. Трета ФМ ще правя в първите дни на м. май (30г.с) при др Чучумишев,защото по някакви нови стандарти в Щерев трета ФМ се прави 35-37г.с. и не ми се чака до тогава.

# 118
Благодаря ви за мнението мисля и аз да не ходя на трета. По голяма част от бременността ми я следиха в Белгия защото живях там и явно там всеки преглед ми беше нещо като ФМ защото на всеки преглед ми отделяха мн е внимание и имам много снимки от там. Даже и прена тест ми направиха за 8 евро защото голяма част от от теста се покри от здравната каса. За жалост и аз съм със серклаж който ми правиха там. А сега чакам от здравната каса тук да ми преравнят здравните и става мн бавно вече 2 месеца чакам. Simple Smile Пожелавам леко раждане на всички :*

# 119
Аз ще направя трета фетална, но по-скоро гледам на нея като на преглед при д-р Сигридов заради вчерашните притеснения с тези болки и заради назначената от него терапия и проследяване на изследванията. Иначе на втората ФМ каза че според него няма нужда и е по мое усмотрение.

Общи условия

Активация на акаунт