Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 49 087
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Шийката може ли да се мери като има серклаж? Как така се вижда, че само той го държи?
То и мен ми трепери под лъжичката с тия 27.5 дето бях в 25-та седмица, ама ей го, едвам дочаках да вляза в 7мия да почна да мисля за покупки.
Поръчах тази в крайна сметка

# 91
Диди, мери си се. Коремно или вагинално. Мери се самият шев. Ще ти пратя снимка. Но се вижда мехура как е навлязъл в естественото уширение на шийката. Да не се бърка с разкритие. И мехурът достига до самият серклаж и се държи на него. Оказа се някакъв много рядък случай моето, ама на късмет ли било. Направо ми писна да съм някакво медицинско чудо.. ако щете ми вярвайте.

# 92
Диди, честито, дано бързо да пристигне количката! Решителна си щом толкова бързо поръча Simple Smile Като ги гледам колко са хубави тези колички чак ми се прииска и аз да си поръчам, ама мъжа ми ще мърмори, че имаме две от баткото.

^SunLight^, а усещаш ли нещо като да си „отворена“ отдолу? Понеже при мен понякога се получава, но докторката каза, че е нормално и всичко е наред. Не ми е мерила шийката вагинално, само ме огледа без апарат като се качих на магарето.

Аз пък какъв съм заплес, вчера забравих да отида на преглед. Сигурно съм единствената бременна, която забравя за така вълнуващите и чакани прегледи Joy Уж си правя напомняне в телефона, обаче този път не ми е излязла нотификацията. В понеделник ще й се обадя за нов час, дано не ме насмете много.

# 93
  • Варна
^SunLight^ ох ужасно ми звучи. И все пак щом държи тоя серклаж може пък да изкара до 36та, знаеш ли.
zuhta, е овенска работа е моето. Искам всичко сега и веднага Grinning
За прегледа, направо ме уби Grinning аз постоянно броя дните до следващия преглед

# 94
  • София
Аз бях със шийка 27 мм в 22 г.с. ... и мен много ме е страх и всяка седмица повече ми е подарък.
На 2ри май съм ба преглед, тогава ще съ  27 г.с. и ще се види  как върви.
Предния път я бяхме задържали и в 24 г.с пак беше 27мм.
Почивам повече, слагам си хаповете и се моля да стигна до 36та Confused

# 95
  • Варна
Axenia, на каква терапия си? Имам някакво чувство, че съм те питала, но не помня.

# 96
  • София
Axenia, с теб вървим почти на едно май, аз на 2ри май влизам в 27ма седмица и имам чувството, че лекичко ще си отдъхна…. Не че е хубяво да се роди тогава, но просто знам, че ще има шансове детето…
Може ли да ви се оплача, че другата седмица влизам в Токуда за кортикостероидна терапия за дробчетата на бебка 🥲 ще бъда в 26та седмица и някак много рано ми се струва, обаче според АГ е по-добре да се застраховаме. Мен като ме беше толкова страх за тази шийка, нали съм със серклаж и аз, а тя вчера ми сервира, че същност най-много я е страх да не се получи руптура на матката…. Имам един аборт по медицински причини в 14та седмица преди 2 години и като цяла матката ми е по-малка, това увеличава рисковете… каза, че много се надяваме да я до бутаме да стане 2 кила и тогава да я извадят без да има риск и за мен и за нея 🥲🥲🥲 много ми е мъчно, много ме е страх сега, всяко напрежение което усетя и се панирам адски, стискайте палци момичета 🙏

# 97
zuhta, аз по-скоро усещам как съм зашита и напрежението. Особено, когато имам драми с ходенето до тоалетна.

Marsala_, дръж се, стискам палци. Аз също може да вляза за терапия, но другата седмица ще говорим с АГ.

Акси, 27 не е зле, особено, ако нямаш контракции и инфекции. Но ти знаеш да следиш за тези неща. Няма много причина да се скъси повече.

# 98
  • Варна
Marsala, при теб на колко см те зашиха? А сега колко см е? Почвам да се плаша като ви слушам. Моето АГ супер спокойно подхожда, не ми говори за преждевременно раждане, кортикостетоидни терапии... Тия дни имам тук таме по някоя контракция. Едно такова леко ме пристяга и ми се допишква. Не знам дали е нормално и дали трябва да се шашкам. Броя дните до 4-ти за преглед да я видим таз проклета шийка. А пък бебчето очаквах вече да се поукроти малко понеже му е тясно, ама няма такова нещо, голямо връткане пада. Днес се смяхме с ММ, полулегнала на дивана с лаптопа работя и съм се позавила и се вижда чак завивката как надига малкото човеченце 😀

# 99
  • София
Мерси момичета за куража!
Диди, шийката ми е 2.8 сега, а я шихме на 3.7 още в 14та седмица ама при мен защото съм мъничка, имам вече травма на матката завади аборта преди 2 години, имах перфорация и друго заболявания имам, въобще картинката е страшна. Но АГ с риска от руптура сега направо ме шокира, тази терапия другата седмица няма да я правят реално запади шийката, но просто да сме сигурни, че сме направили всичко възможно дя оцелее ако се Роди по-рано заради евентуален проблем с матката…

# 100
  • София
Аз също имам два аборта, един в 14 г.с. и един в 17 г.с.  сега съм без серклаж, доктора категорично отказа да ми прави.
Та действам само с хапчета .
Аз съм на 3х2 утрогестан вагинално, 1х1 вагинално алеракт, и отделно орално на 3х1 магнерод и 2х1 алеракт.
Доктора каза, че ще следим дробчетата и ако се наложи май и мен ме чакат кортико.
Аз така я чакам някоя седмица в която да има шанс, ей така да си отсъхна за секунда... иначе най-добре си е след 36.
Сънче , нямам, следя ги изкъсо Sunglasses

# 101
Момичета, стискам ви палци да седят бебета на сигурно до 37ма седмица!

# 102
От коя седмица ще започнат да ви записват тоновете?

# 103
Аз съм Цвети.
 Термин 15 юли
 чакаме момиченце 
Heart

# 104
Момичета, от днес следобяд става нещо страшно. Имам силни болки във влагалището и едвам си намирам място от тях. Ходих на спешен преглед в "Майчин дом" и според докторката не започва раждане. Шийката е 3.6 см (28 г.с). Видяха се и контракции, но аз не ги усещам. Направиха и запис на тонове. Предложиха ми хоспитализация, но според следящата ме АГ, с която се чухме каза че няма смисъл и да увелича дозата на магнезий и на нош па. Прибрахме се, но си ме боли. Усещам го като напън ниско във влагалището. До ден два ако няма резултат от терапията и не е късно, ще си ида за прием направо. Та, искам да попитам дали някой има сходни болки или дискомфорт? Чете за разширяване и силно, силно се надявам да е от това.
Аз бях писала още в първите постове на първата тема и от тогава наскоро се включих отново тук, за това с една дума аз съм Наталия, трета бременност, чакаме момиченце и дай Боже да си дочака термина - 14.07. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт