Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 49 126
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Вие колко често пускате урина и микробиология?
До тук два пъти, в 12та и в 25та седмица. Нямам някакви оплаквания за да го правя по-често. Ако има някакви течения, миризми и т.н правиш без значение колко време е минало от последната микробиология.

# 136
  • Варна
Диди, при Атанасова уж, да, но още нищо не сме говорили по темата. Сега четвъртък съм на преглед. Силно се надявам бебето да е с главата надолу. Ти пробвала ли си някакви упражнения? Не знам доколко биха помогнали, но...

# 137
  • Варна
Диди, при Атанасова уж, да, но още нищо не сме говорили по темата. Сега четвъртък съм на преглед. Силно се надявам бебето да е с главата надолу. Ти пробвала ли си някакви упражнения? Не знам доколко биха помогнали, но...
Пробвах с големия ми син. Супер много се измъчихме и двамата и нищо. И сега някак си сякаш съм го приела, че съм нещо счупена и бебетата ми не им е удобно инак. То нали трябва и да лежа и съвсем нямам мотивация да правя упражнения. Застават главично уж и в един момент в края на 6-тия се обръщат седалищно.

# 138
  • София

Кръв и урина (обикновенна и стерилна) всеки месец.
Микробиология до сега (26г.с.) имам 4 правени. Може би чак юни ще е следващата. Ако не е всеки месец е през месец.

# 139

Кръв и урина (обикновенна и стерилна) всеки месец.
Микробиология до сега (26г.с.) имам 4 правени. Може би чак юни ще е следващата. Ако не е всеки месец е през месец.

+1

# 140
  • Варна
Моето човече снощи пак цяла нощ си преподрежда квартирката. Преди ми биеше шутове в дясно, снощи по едно време почна да ги бие горе в ляво. И аз веднага се обнадеждих, че може пък да се е завъртял както трябва. После шутовете минаха едновременно в ляво и в дясно, може би се завъртя пък настрани. И днес пак са си в дясно. Големи лупинги, голямо нещо. Ама ако скоро не си заеме главичната позиция, после вече става голяма теснотия за маневри :/ а как ми се спииииииии

# 141
  • Варна
Оо, Диди, дано да се е завъртял! Кога си пак на преглед?

Относно урина и микробиология - не пускам много често. Урина в 12г.с. и 24г.с. Микробиология само "по симптоми". Но след като през предходната ми бременност съвсем случайно без симптоми ми излязоха стрептококи във влагалищен секрет, сега ходя и пускам през месец и половина-два профилактично микробиология. Последно пусках преди месец. Иначе в 34г.с. май се пуска по протокол, ако правилно помня.

# 142
Урина съм пускала няколко пъти, а микробиология 2 пъти. Лично аз се чувствам по-спокойна когато не чакам резултати, иначе все си мисля, че нещо няма да е в ред. При мен бебо върви по-голям, на последния преглед ми казаха, че термина ми се мести за 4 юли. Иначе сме добре. Аз започнах да имам доста киселини и ми е много странно, защото преди бременността изобщо не знаех какво е това нещо, но си ги търпя. От известно време имам много странна болка в едната част на гърба, но все си мисля, че е от бременността.

# 143
  • Варна
kaSsisS, а дано ама надали. Снощи се обнадеждих като усетих удари от другата страна, но тая сутрин пак са си на старото място. На 4-ти съм на преглед аз в 12 мисля. Айде няма ли да се паднем някой път в един ден да се запознаем Grinning
Относно микробиология, само стерилна урина ли се води микробиология? Защото ако е така, значи нито веднъж не съм пускала през бременността. Само преди да забременея бях пускала мико и уреаплазми и микробиология, но то беше пък със секрет, който ми взе АГ. И там всичко беше напълно чисто.

# 144
Диди, може все пак да се е врътнало. Преди 10тина дни като бях на преглед се кълнях, че пак е седалищно. Отидох, доктора гледа и вика... Той, че е главично. Главично е. Ама защо кракът му е зад главата като има място никой не знае. Та може и при теб да има такива акробатични моменти.

Аз напреднах с покупките, като се замислих колко малко време остава... Имам 3 седмици работа и после предполагам 12-17.06 ще махаме секрлажа и той ще литне.. Останаха само няколко дрешки нови, извадих от каката и се оказа, че имаме хубаво количество унисекс. Отделно приятелка ще ми даде. Ваничка със стойка не сме решили. И резервни части да подменя на меделата ми, макар да се надявам този път да не сме скачени съдове с нея. Днес си взех и люлеещ се стол и ми е голяма радост.

# 145
  • Варна
Хаха, душица Grinning гимнастик ще го правите
Нищичко не съм купила още и почва и мен да ме жегва. Особено както все ме е страх да не тръгне по-рано. Само една количка поръчах и толкоз. От баткото нищо не става, защото той е роден март и всичко с първи размер е за зимно бебе. Поне някоя друга завивка и чаршафи се надявам да намеря и оползотворя. Дори списък не съм си направила още. А то ще ми трябват няколко списъка - за пазарене за бебе, за пазарене за мама, за болницата, трябва да напиша и малко рецепти и да обуча мъжете вкъщи да готвят Grinning лудница
В този ред на мисли, нямаме ли някоя мама с лятна кака или батко да даде акъл какво да купуваме като дрехи. Особено за изписването. Аз питах една приятелка дето ражда юли и тя вика, че нейното го изписала по късо боди и чорапки, ама вика другите бебета бяха с дълги дрехи.

# 146
Аз съм си запазила ей тая картинка. И мисля по нея да действам. Вкъщи е топличко лятото та мисля да заложа на тия бодита с къс ръкав

# 147
  • Варна
Didi_Bidi, и аз съм в 12ч, но... този четвъртък. Satisfied Готино ще е да се засечем, но с тези прегледи през 4 седмици трудна работа. Може би евентуално като започнат да ни викат за тонове?

^SunLight^, времето наистина бързо напредва, а ти си от първите за юли и то ей сега ще дойде. Innocent

vika.03, мисля, че на този етап термин не се мести. Просто се води, че бебето върви по-голямо или по-малко. Все пак могат да се родят в диапазона 2,5 - 4,5 кг.

Относно дрехите, момичета, една приятелка на мъжа ми ми даде един кашон с момичешки, направо разногледа станах. Smiley Но пък аз лично очаквам дребно бебе, така че вероятно ще трябва да накупя няколко по-летни нещица размер 50 поне за юли - август. Столче за кола също имаме да купуваме.

# 148
Диди и моята как е зимно бебе. Ама бодитата и пижамките ще влязат в употреба. Имам с къс и дълъг ръкав. И две плътни жилетки имам, ама те са 3-6. Аз мисля да направя така - 3-4 броя пижамки  с дълъг ръкав, които да слагам без боди, ако е топло и е около 23 градуса, алтернатива е боди с дълъг ръкав и ританки/панталон с чорапче като ще се носим с раницата или слинг. С къс ръкав бодита за в нас, вероятно за края на юли, началото на август. У дома е 22-3 градуса, така че и аз мисля горе долу по картинката на Минерва.

Приятелка роди преди три години Юни, 24ти и само се оплакваше колко хладно е, а у тях е по-топло от нас Grinning и как си седял първите 40дни с пижама с дълъг ръкав. Та мисля да имам буквално по няколко броя и като видим какво е... да взимаме при нужда.

Иначе аз предимно взимам некст, които са малко по-плътни. На ХМ и Джордж има доста тънички ромпъри, така че също мисля, че са разумни без нищо отдолу. И разбира се на линия винаги някоя пелена или тънко одеалце.

Дописвам се, Касисче, аз родих малко момиче, ама на изписването вече не влизаше в 50ти Grinning А на 30тия ден носеше 56-62 Grinning Сега е на 4.5 и носи 116-122 Grinning

# 149
  • Варна
^SunLight^, твоята госпожица си е направо висока. Blush

Моят син поне месец след раждането си носеше размер newborn, което мисля, че е точно 50р. Smile А както АГ-то ми каза, аз явно "правя" дребни бебета, защото сега госпожицата и тя върви дребна. Та, затова съм се настроила, че ще ми трябва 50р-р поне за юли-август. Smiley

А синът ми все така дребничък си върви. Следващия месец става на 3г и носи размер 92... Smiley

Общи условия

Активация на акаунт