Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 925
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, мами! ☺️ Новичка съм, за първи път пиша тук и много искам да се включа при вас. Леко ми е притеснено, защото ми е непозната групичката и попринцип форумите като цяло, нямам опит в този тип комуникация, та прощавайте ако съм залюхана и неориентирана на моменти. 😉
  Името ми е Полина, може и Поли на кратко. Термина ми е 18-ти юли. ☺️ Чакаме момченце. Ще ми е второ дете. Имам голяма дъщеричка на 11г. Много сме развълнувани с мъжа ми и се молим всичко да е наред с бебчо, да се роди здрав и корав. Утре съм на преглед и нямам търпение да го видя как е и колко е наддал.
 Каката и тя се радва засега, въпреки че първата й реакция при новината беше доста ревнива. Ще видим за напред. 😉
   Иначе живеем около Бургас, ако има мами от там, ще се радвам да се запознаем и лично.
  Не съм ви чела назад, но ще се опитам колкото мога да навляза и наваксам. Засега само ви се представям скромничко.
Хубав ден на всички! ☺️

# 211
  • Варна
Ох така като ми говориш си давам някви надежди и после ще ми се сринат сигурно :/
Ти какви размери си поръчала? Иначе накъде са нещата при теб? Ще правите ли кортикостероидна терапия?
И аз съм си напълнила вече някакъв списък с любими в george и next, ама все отлагам.

# 212
Поли, добре дошла!
Диди, ами чака си преглед след 10 дни. И после на 22ри съм на тонове. Иначе малкото е напреко, което поне не тежи на шийката.  Няма да правим за сега терапия. Мен една приятелка с преждевременно родено ме успокоява, че дори да тръгне раждане ще има време да сложат. Но се надявам да не стигнем до там Simple Smile

Аз взех дрешки от Некст. Миналият четвъртък поръчах, чакам ги около 10ти. Липсва ми времето, когато ЮК бяха в Европа и идваха за един ден. Напрегнах се и викам да поръчвам. Иначе взех основно 56. 56-62 имам от каката. Взех 5 бодита с къс ръкав, три панталончета, чорапки, 3 пижамки и комплект за изписването, гащеризон и боди с дълъг ръкав. Остава ми само една жилетка тънка платнена, за топлите дни и това ще е. Пелени имам, лигавници да искаш Grinning Само ваничка не сме си взели.

# 213
  • Варна
Аууу ама то сега дължат ли се ДДС-та и глупости, аз не се бях замисляла. Наистина и аз май последно съм купувала преди 2-3г.
Ти си се подготвяш здраво, ама и аз имам чувството, че ще избуташ до края и от сърце ти го пожелавам.
То аз освен количка нищо друго нямам Grinning Всичко от баткото замина в една гадна маза, която разбиха и за нищо не стават. Само тук таме някое чаршафче и завивка и ергономичната раница мисля, че имаме още.

# 214
Както нямах нищо купено, така за два дни купих количка и 2 кошари.
И аз взех Jane, но kawai.
Чета и премислям по сто пъти и като отида в магазина от раз си харесвам друго😁

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 15:56 от Мinerva О.

# 215
Дами, тези от вас, които си правиха обременяване с глюкоза пускахте ли и инсулин ?
Не. До колкото знам не се пуска при бременост.🤔
Относно групата във фейсбук, вчера ме приеха с 300 зора , а днес са ме изключили от нея и ми е скрита, ама както и да е, живи и здрави да са.
^SunLight^   и Didi_Bidi майка ми живее в Лондон и ще ми праща колет с дрехи и й поръчах да вземе първоначално размер 50 от Джордж, с баткото все ми се виждаха по големи. Той се роди и преждевременно,дали заради това така ми се струваше ,дано да не съм сгрешила и да влезнат в употреба.

# 216
  • София
Здравейте,
И аз пазарухвах миналия месец от Некст, супер доволна. От Джордж имам подарени доста и няма да се занимавам с тях, че нешо ме дразнят Sunglasses
Аз днес бях при док, нашия юнак е 1280 грама в 27+1. Шийката уж е добре, продължавам си лекарствата и си чакам часа за фетална.
Записаха ме за тонове в 30 г.с. Grinning

# 217
  • Варна
Т. Е не се начисляват ДДС-та и простотии, така ли?  George уголемени ли бяха? Буквално съм забравила вече, а доста неща бях взимала от там. Защо имам някакъв спомен, че баткото изобщо не влезе в 50ти размер...той не беше ли за под 3кг?
Minerva, ми то и аз се чудих, чудих muum ли, че kаwai ли, kendо ли... Накрая просто стрелях.

# 218
Диди, поне от сайта на некст не плащаш ДДС, включено е в цената. Можеш да поръчаш и от Джордж и некст до английски адрес и да ползваш превозвач. За мен Джордж бяха уголемени, поне това, което ни бяха подарили. Но може и да бъркам. Дъщеря ми се роди 51см, 3кг и на некст 56 й бяха супер.

# 219
Момичета, как усещате БХ контракциите? Аз не усещам нищо - целия корем ли се втърдява или само около пъпа? На мен ми е опънато или твърдо около пъпа по 10 см от ляво и дясно на останалите места си е меко. И сега се чудя дали като там околонпъпа стане по-твърдо е контракция или не е, реално не го усещам ама паника е голяма… ще питам Агто след 10 дни съм на преглед… но някоя по-запозната мама, ако има да ми обясни. Благодаряя Simple Smile)

# 220
  • София
Некст и Джордж си идват директно до тук,  няма смисъл от превозвач.
Аз 50ти не съм купувала, само 56 и 56-62, тези които ми подариха за 50 на Джордж,  не мога да преценя... изглеждат си ми нормални за новородено.

# 221
  • Варна
Момичета, как усещате БХ контракциите? Аз не усещам нищо - целия корем ли се втърдява или само около пъпа? На мен ми е опънато или твърдо около пъпа по 10 см от ляво и дясно на останалите места си е меко. И сега се чудя дали като там околонпъпа стане по-твърдо е контракция или не е, реално не го усещам ама паника е голяма… ще питам Агто след 10 дни съм на преглед… но някоя по-запозната мама, ако има да ми обясни. Благодаряя Simple Smile)
Долната част на корема ми се втърдява. Понякога дори само едната страна. Продължава 10-тина секунди и ми се допишква рязко и спешно.
Снощи пак имаше пренареждане. Следобед и вечерта коремът ми беше странен, мисля че беше застанало настрани човечето, защото имах издутинки от двете страни на пъпа. После през нощта пак започнаха движенията от ляво, вместо от дясно както е в повечето време. И сега вече не го знам накъде е. Имам усещането, че му е много тегаво и тясно на това дете. Опасно ли е да не се оплете в пъпната връв от цялото това връткане?
Axenia, благодаря за инфото. Моето момче не беше едро, 3300 се роди, 49см и въпреки това имам спомен, че 50ти размер го пропуснахме.

# 222
  • Варна
look, цялата матка трябва да се стяга при БХ контракция. А тя на този етап стига до няколко см над пъпа. Приблизително която гестационна седмица си - толкова см нагоре измерено от срамната кост. Например, 28г.с. = 28см височина на матката. Ако усещаш твърди само някои участъци от корема, по-скоро това е гръбчето на бебето, например.

Диди, на мен миналата седмица Атанасова ми каза, че бебето няма увита пъпна връв (слава Богу), но мисълта ми е, че явно се вижда, така че утре ще чакаме ъпдейт от теб. Hug

Ох, хора, толкова много розови дрехи ми стовариха близки познати, че вече сортирам 3 кашона с дрехи, които е НЕВЪЗМОЖНО да употребя. Цяла нощ сънувам купища с розови дрехи и накрая, че раждам момче. Joy

# 223
  • Варна
kaSsisS, запомнила си, много мило :*
ти почваш ли вече да ходиш на тонове?
ох лелее 3 кашона Grinning аз имам един чувал от големия и то при положение, че доста неща раздадох и още ме примързява да го почвам Grinning

# 224
  • Варна
Ее, запомних аз. Heart Иначе не, не ме викат за тонове, викат ме чак за 45-дневния болничен на 31.05, когато ще станат 5 седмици разлика от последния преглед...

Общи условия

Активация на акаунт