Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 924
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Какъвто искаш матрак размер 60/120
Сгъваем е удобно за пътуване, да го сложиш в колата.

# 346
  • София
Благодаря Minerva, че сподели. Тия дни ще отида да го видя, сигурно го има в Хиполенд, искам да видя плата на живо Simple Smile)

# 347
  • Варна
Мен май ми идва много голяма. То угодия нямам Grinning Предния път бяхме с такава, но нямаше опция за сваляне на стена. Представях си я че няма да заема много място, а и ще мога да си я местя от стая в стая. Нищо подобно, заемаше половината спалня (тогава бяхме в друго жилище и имаше повече място в спалнята) и беше много тежка, изобщо не ми се получи да я местя.

# 348
Да ви дам идея за повивалника - с баткото си взехме една помощна масичка на колелца и върху плота й мъжът ми монтира повивалник - е няма такова удобство! Хем е висока, хем на колелца си я тътрим из къщи, хем има отдолу място за съхранение на всички необходими принадлежности.

# 349
Аз да питам, тъй като с първото не усещах подготвителни контракции и разбрах какво е чак в болницата... Нещо ме е свил корема, точно като преди да ми дойде цикъла е усещането. И е продължително, вече няколко минути ме държи и се усещам сякаш корема ми ще експлоадира.  Това ли са бракстън хикс? Тъпо звучи да питам, нали ми е втора бременност,  но наистина с първата не усещах нищо.

# 350
Аз да питам, тъй като с първото не усещах подготвителни контракции и разбрах какво е чак в болницата... Нещо ме е свил корема, точно като преди да ми дойде цикъла е усещането. И е продължително, вече няколко минути ме държи и се усещам сякаш корема ми ще експлоадира.  Това ли са бракстън хикс? Тъпо звучи да питам, нали ми е втора бременност,  но наистина с първата не усещах нищо.

И аз с първото изобщо нищо не разбрах от подготвителните контракции, но тогава нито съм се ровила толкова, нито съм чела, а сега като че ли каквото прочета и всичко ми се случва 😅 Иначе не би следвало да има болка при подготвителните , просто коремът ти става твърд като камък за секунди и след това се отпуска.

# 351
  • Варна
За повивалник, аз реших да взема корито с повивалник. Напълнила съм вече кошницата и чакам. Само се чудя шезлонг да взимам ли сега или по-нататък. И дали да не е втора ръка даже се чудя. Слинг си поръчах ленен май тай по препоръка на kaSsiss, ама едвам намерих ленен.
Относно контракциите, не ги усещам като цикъл, а като стягане, което продължава 10тина секунди  и ми се допишква рязко. Няма болка. Но дори и с бременността, която загубих в 18та седмица първите контракции изобщо не бяха болезнени, чак на другия ден почнаха да стават малко по малко все по-болезнени и по-болезнени.

# 352
  • Wonderland
Подготвителните контракции не трябва да са болезнени, само стягане. Питах АГ онзи ден Grinning

# 353
То много интересно как от дъжд на вятър става така последните седмици и се зачудих.  😅

# 354
Здравейте, включвам се и аз с термин 04.07 , втора бременност ми е, имаме си един октомврийски батко. Него го родих нормално, но беше голямо бебе и доста се измъчих,  госпожицата също върви едричка и само го мисля - какво и как. Има ли майки от Бургас и информация за Бургасмед и Окръжна болница? Двама лекари ми казват, че ако е до 4.500 ще родя без проблем, тъй като баткото беше почти 4.300кг., обаче мен нещо ме е шубе, а от секциото още повече😀, отделно вдигам кръвно, може и от притеснение да е и само го мисля ли, мисля.

# 355
Здравейте, включвам се и аз с термин 04.07 , втора бременност ми е, имаме си един октомврийски батко. Него го родих нормално, но беше голямо бебе и доста се измъчих,  госпожицата също върви едричка и само го мисля - какво и как. Има ли майки от Бургас и информация за Бургасмед и Окръжна болница? Двама лекари ми казват, че ако е до 4.500 ще родя без проблем, тъй като баткото беше почти 4.300кг., обаче мен нещо ме е шубе, а от секциото още повече😀, отделно вдигам кръвно, може и от притеснение да е и само го мисля ли, мисля.
Привет, и аз съм от Бургас ще раждам в окръжна. Втора бременост ми е и мен много ме е страх и се чудя от кое повече ме е страх от естествено или секцио. Първото ми раждане беше естествено и отвратително, макар че на малко бебе (2,400 кг.) Тъй че смело и смахмато не го мисли ще мине. При мен раждането беше много дълго над 19 часа, спах между контракциите ,  по време на самото раждане бебето се заклещи, и ако до 2-3 напана не излезе ще трябва да го извадят с форцепс за късмет излезна.  Затова гледам да не го мисля това с раждането.  Според мен окръжна работят най добрите неонатолози и затова избирам да раждам там.

# 356
  • Wonderland
Имам въпрос. Sad
Искам да изляза 2 седмици преди 45-дневния, както бях писала на предишна страница. Днес питах АГ каква е процедурата - каза ми, че трябва да ме запишат фиктивно в болница.
Мисля го от два часа и не ми звучи окей този вариант, сега се чудя това ли е начинът, по който се случват нещата? Има ли други варианти? Утре сутрин ще звънна да попитам, но ми се иска да знам как стоят нещата при другите…

# 357
  • София
Не знам дали е само това начина, но на първо време се сещам, че има ограничен брой дни които могат да дадат без хоспитализация или комисия, може например една седмица от личния да си вземеш и после една от аг, ако имаш отпуск си го вземи него.

# 358
Би трябвало да може нормален болничен при бременност да вземете. Аз излизам около месец преди 45 дневния и дума не са ми обелили за болничен престой и тнт, а се водя с рискова бременност заради ГД, тромбофилия и тнт ...

# 359
  • Варна
Мен са ми казали, че мога когато искам да ми дадат болничен. Стига да не съм прехвърлила там допустимия брой дни за годината. Ама аз гледах, че последно съм взимала болничен началото на май 2022ра и то такъв за гледане на болно дете. Не знам той смята ли се. Та предполам, че това с болницата е само в случай, че са прехвърлени допустимия брой дни за годината.. Забравих колко са. С първата ми бременност бях излязла от 4-тия месец и нямаше никакъв проблем с издаването.

Общи условия

Активация на акаунт