Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 955
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Wonderland
Ей това много се дразня, че даваме сумати пари за избор на лекар и накрая пак не се съобразяват с нашите желания - в случая да се чака до последно да се врътне бебето в правилна позиция. А от чисто любопитство да попитам понеже винаги съм се чудила - защо секциото трябва да се насрочи толкова време преди термина?

Ами за мен логичното е, за да се избегне започване на родова дейност, за което шансът е голям след 38 седмица. Да ме поправят, ако греша.

# 466
Ей това много се дразня, че даваме сумати пари за избор на лекар и накрая пак не се съобразяват с нашите желания - в случая да се чака до последно да се врътне бебето в правилна позиция. А от чисто любопитство да попитам понеже винаги съм се чудила - защо секциото трябва да се насрочи толкова време преди термина?
Защото е планово секцио и се планува предварително.  Има лекари който са склонни да чакат, въпрос на договорка. А може да има и друг проблем, не само позата на бебето. Секциото се прави след 37 седмица зависи как върви бремеността,коя по ред е бремеността  и какви придружаващи проблеми има родилката. Повече рискове крие самото секцио ако е тръгнала родова дейност, да не казвам че ако е тръгнало по родовия канал мисля че е почти невъзможно да се извърши секцио.

# 467
  • Варна
То ако лекарят няма опит с израждане на седалищно направо си е по-добре да реже и толкова. Аз затова сега ще правя консулт с такъв, който има опит. Пък тая дето ме сряза преди 7г тя май с никакво нормално раждане няма опит, после ми стана ясно, че тя в портфолиото си естествено раждане няма.

# 468
Моя малък мъж също е седалищно и днес питах има ли опции за нормално раждане. Казаха ми както и тук се коментираше, че при първо раждане крие много рискове, често се заклещва главата на бебето. Говорихме и с друга лекарка, която обръща бебета. Понатиска ме, за да види как реагира бебето ама то си се опъваше и не искаше да съдейства. Говорихме към 36та седмица да пусна изследвания, да уговорим час и да пробваме вече по-усилено. Проблема с обръщанията пък е че може да предизвикат повече контракции и раждане. Общо взето... се чудя вече да го обръщаме ли, да ме оперират от бебе ли, какво да правим... за сега ще стискам палци да не тръгне да излиза по-рано и като дойде време ще то мисля пак.
Иначе лекарят ми няма никакви надежди да изкарам до 38-39 седмица. Confused

# 469
  • Варна
Има видео в ютюб на д-р Цонев за външното верзио. Аз при него че ходя. Много дорбе е обяснил всичко. Реално за тая процедура се влиза в болница и се прави след 36та седмица. Има си подготвен екип и се остава една нощ за проследяване тоновете на бебето. Кофтито е, че при наличие на всички благоприятни условия успеваемостта е 50%, а ако някое от условията не е налично, шансовете намаляват още. В същото време процедурата май е към 400лв.

# 470
Намерих го, в 1 наум, нали?
Голям симпатяга е Blush сега ще го изгледам, благодаря че го каза.

# 471
  • Варна
Пускам го. Той и други интересни видеа има, сигурно биха били полезни на мамите за първи път. Да, голям сладкодумник е, но аз при него загубих бременност в 18г.с и вече някак си колкото и да не ми се иска, си имам едно на ум за него. Но факт е, че за верзио е само той и още един във Варна.
Скрит текст:

# 472
Аз лично за себе си съм взела решението, че ако не се обърне може би няма да рискувам с естествено раждане. В крайна сметка секциото е измислено точно за такива случаи, в които рисковете от естествено раждане са повече от ползите. Но това не означава, че не бих пробвала преди това всичко възможно за обръщане на бебока, включително и верзио, както и да чакам до последно за обръщането.

# 473
Аз лично за себе си съм взела решението, че ако не се обърне може би няма да рискувам с естествено раждане. В крайна сметка секциото е измислено точно за такива случаи, в които рисковете от естествено раждане са повече от ползите. Но това не означава, че не бих пробвала преди това всичко възможно за обръщане на бебока, включително и верзио, както и да чакам до последно за обръщането.

Съгласна съм с вас. Аз все още на съм говорила с доктора какво мисли относно моето раждане,но все още ми се струваше рано. Сега в понеделник съм при него и ще говорим. При последният преглед беше седалищно разположена, но не се притеснявам. Аз дори на верзио не бих отишла. Може да глупаво но вярвам в съдбата и ако не се обърне до последно ще съм съгласна на секцио, така било писано може да е за късмет. Оптимист съм.

# 474
  • София
Моят също е седалищно, питах доктора,  каза че ще обсъдим в 36 г.с., ако не се е обърнал, секцио, ако се е обърнал нормално.
Абсолютно ми забрани даже да чета за външно обръщане на бебето и там подобни процедури...
Аз не бих рискувала седалищно да раждам.

# 475
  • Варна
Е нормално да ти забрани, ако няма опит с това нещо. Всъщност не е нормално де, по-нормално ми се вижда да те насочи към някой, който прави. Цонев и Иванов естествено опитът с това не са го натрупали в България, то тука докато дойде...
Не знам дали бих искала седалищно естествено, но пак идваме до момента докога чакаме да се обърне. Ще го видя Цонев с каква нагласа е. Нямам очаквания, каквото - такова.
Ама колко станаха дупешничетата? Те ще каже човек са повече от обърналите се.

# 476
Здравейте мами,
Рядко пиша, но пък си ви чета всеки ден.
При мен термина се измести за 01.07, бебко до преди 2 седмици беше седалищно, но в 31г.с. се обърна главично, та за момента ми отпаднаха притесненията..
Странно ми е , че още не съм минавала тонове и не сме коментирали раждане, упойки и тн, а съм вече 33+2. До колкото виждам при вас вече се случват тези неща, мисля на следващия преглед другата седмица да го коментирам с АГ..
В Тина Киркова се следя и живот и здраве ще раждам

# 477
Момичета, моя бебок май се е завъртял или ако не е - прави някакви странни раздвижвания в корема. Не съм усетила самото обръщане (ако е станало въобще), но от вчера на обяд усещам голяма активност подобна на ритници в горната част на корема, а долу не усещам подритвания, само от време на време много неприятно стягане/ притискане на пикочния мехур. Много ми е тъпо, че не си спомням от предната бременност как мърдаше тогава бебока като беше в правилна позиция. Утре сутринта съм на преглед и ще видим какво е положението. Аз вчера доста се рових по темата със седалищното раждане и се оказва, че не са никак редки случаите бебето да се завърти непосредствено преди самото раждане, така че надежда има до последно.
Възможно е да се е обърнал. При мен беше така. За третата ФМ си бях записала да питам защо почти не се движи бебето и го усещам слабо, за болките в срамната кост и за упражнения за обръщане. И точно преди да почна по списък доктора каза че е главично. Тогава си обясних защо от два дни започнах да усещам повече движения и болките спряха. Каза ми че в седалищно положение и е било тясно и е нямало много място при крачетата за движение.
Следящата АГ преди това беше казала да правя следното упражнение, за да се обърне - от изправено положение да се опитвам да се пусна напред и да пипна земята. Това било подходящо за обръщане. Не съм го правила честно казано и не зная има ли или не ефект.

# 478
Как разбирате как са застанали бебетата в корема? Освен при преглед при АГ, имам в предвид.  При мен въпреки предната плацента и очакванията ми да не усещам толкова много, усещам доста движение.  Повече от с първото, а тогава беше задна плацента. От време на време усещам жесток натиск на мехура, не ритник, натиск. Все ме ритат горе долу на нивото на пъпа, хоризонтално. Или някъде в таза. Не го усещам да се завърта. Само 1 път го усетих и беше брутално завъртане. В 30г.с. съм, другата седмица съм на АГ чак и тогава ще знам положението,  но наистина сама не мога да го определя. Нормално ли е?

# 479
Може би си внушавам, ама по хълцането разбирам къде му е главата.

Общи условия

Активация на акаунт