Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 844
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
На мен обременяване не са ми правили и захарта не са ми изследвали колко е. Трябва ли да го изискам от АГ или не всеки го изследва.

За обременяване- ако шма съмнения,,че нещо не е наред или фамилна обремененост. Предишна бременност с гестационен или роднина с диабет.  Иначе глюкозата е в пакета изследвания, 1ви, 2ри и трети триместър, който назначава АГ.

Само такива изследвания са ми правени в 1ви и 2ри триместър. Другата седмица ще пускам пак за 3ти триместър

# 451
Странно. При мен е ПКК + глюкоза и отделно урина. И 1ви и 3ти триместър влагалищен секрет и цитонамазка. И с първата бременност бяха същите ... Може да питате АГ като ходите следващия път или ако имате съмнения сама да пуснете глюкоза.

# 452
Странно. При мен е ПКК + глюкоза и отделно урина. И 1ви и 3ти триместър влагалищен секрет и цитонамазка. И с първата бременност бяха същите ... Може да питате АГ като ходите следващия път или ако имате съмнения сама да пуснете глюкоза.

Да ще я питам задължително.

# 453
А някой обясни ли каква е логиката ако е първо да е секцио, но ако е второ раждане да може и естествено?

Ами логиката е такава , че след първото раждане организмът е един вид вече трениран и той самият съдейства нещата да се случат по естествен път.

# 454
Има ли някоя на Утрогестан? Аз вчера имах някакви болки ниско долу. Ходих на преглед шийка и всичко ми е наред, но АГто каза да почна да поставям Утрогестан и да увелича дозата на магнезий и нош па. Малко съм се панирала...

# 455
Има ли някоя на Утрогестан? Аз вчера имах някакви болки ниско долу. Ходих на преглед шийка и всичко ми е наред, но АГто каза да почна да поставям Утрогестан и да увелича дозата на магнезий и нош па. Малко съм се панирала...

Аз слагам вагинално вече месец. Може и да се приема през устата, но така може има повече странични ефекти. Той отпуска меката мускулатура и действа положително на шийката и маточната лигавица. Често се предписва при контракции в последните месеци. Няма нищо страшно в приложението му. Предполагам, че е изписан заради болките. Няма от какво да се притеснявате.

# 456
Аз направо не съм спирала да слагам цяла бременност. Май един месец не съм Sad

# 457
  • Варна
От 21г.с започнах да слагам заради скъсена шийка. Каза уж, че като вляза в 36-та ги спирам всичките истории.

# 458

Аз имах разкритие на шийката и съм на утрогестан вагинален от 13та седмица и със сирклаж

# 459
  • София
Аз също съм на утрогестан 3х2 вагиналнл от самото начало.
Намалих го за малко и ми се скъси шийката, та пак ми го увеличиха.
Вагиналният прием в в пъти по-добре от оралния.

# 460
Момичета, моя бебок май се е завъртял или ако не е - прави някакви странни раздвижвания в корема. Не съм усетила самото обръщане (ако е станало въобще), но от вчера на обяд усещам голяма активност подобна на ритници в горната част на корема, а долу не усещам подритвания, само от време на време много неприятно стягане/ притискане на пикочния мехур. Много ми е тъпо, че не си спомням от предната бременност как мърдаше тогава бебока като беше в правилна позиция. Утре сутринта съм на преглед и ще видим какво е положението. Аз вчера доста се рових по темата със седалищното раждане и се оказва, че не са никак редки случаите бебето да се завърти непосредствено преди самото раждане, така че надежда има до последно.

# 461
  • Варна
Да, ако ги усещаш горе ритниците, значи се е обърнало. Вече няколко пъти ми се случва да усещам как се обръща по този начин и после пак по старому. Като отида на преглед все си е седалище. Мойто пък снощи се разхълца към 3 часа. И брат му така беше в последните месеци, голямо хълцане. Като се роди първата нощ не ми го дадоха при мен да остане, защото се бил понагълтал с околоплодни води и повръщал. Може би има нещо общо това хълцане.

# 462
И на мен с първата бременост ми казаха,че може да се обърне часове преди раждането. Макар че нямат място ги умеят тези неща,затова че спокойно нищо не се знае. Аз като влезнах да раждам след прегледа за разкритие ме гледаха с ехограф именно за да проверят как е разположено бебето. Затова не го мисля много много. Късмет и съдба каквото е писано така ще стане. Този път,както предния път  искам раждане без окситокцин,с първото не се получи без окситоцин, сега се надявам всичко да е ок и да мине така както си го представям,но каквото се наложи съм съгласна с лекарите само и само да сме живи и здрави.

# 463
  • Варна
То че е така, така е. Въпросът е някой дали ще ни остави да тръгне евентуално такова раждане. Повтарям се, но опитът ми отпреди 7г беше, че директно ми записаха час за секцио там 10тина дни преди термин и толкова. Защото ако тръгне раждане и все още е седалище явно много лекари нямат нужния опит за да водят такова раждане. И  секциото в случай че е тръгнало , и то става по-сложно доколкото знам.

# 464
Ей това много се дразня, че даваме сумати пари за избор на лекар и накрая пак не се съобразяват с нашите желания - в случая да се чака до последно да се врътне бебето в правилна позиция. А от чисто любопитство да попитам понеже винаги съм се чудила - защо секциото трябва да се насрочи толкова време преди термина?

Общи условия

Активация на акаунт