Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 848
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
kaSsisS, я кажи на теб Рени какво ти каза да правиш с тая клечка Grinning то май наистина няма никаква логика да е от дупе, от друга страна защо подяволите съм запомнила дупе Grinning ей голяма съм шматка...

Диде, баш от дупе е. Smiley А влагалищен секрет отделно ще ни взема Атанасова. Аз по принцип влагалищен секрет и сама си вземам и си нося в лаборатория. При него се използва пак такава клечка, но колбичката е друга - има в нея един прозрачен гел, т.нар. транспортна среда, която пази секрета. Тази, която Рени ни даде, е празна. Явно тестват за паразити, не знам. Първата бременност не са ми искали. Неприятно ще е, но каза, че съвсем леко трябва да се бръкне.

хахах добре, вече щях да гледам гинкобилобата съвместима ли е с бременността Grinning
Айде и Хиполенда пристигна всичко наведнъж. Сърби ме да сглобя кошарата и коритото да ги видя, ама после къде ще ги слагам. Май ще си постоят по кашоните.

# 436
  • Wonderland
kaSsisS, я кажи на теб Рени какво ти каза да правиш с тая клечка Grinning то май наистина няма никаква логика да е от дупе, от друга страна защо подяволите съм запомнила дупе Grinning ей голяма съм шматка...

Диде, баш от дупе е. Smiley А влагалищен секрет отделно ще ни взема Атанасова. Аз по принцип влагалищен секрет и сама си вземам и си нося в лаборатория. При него се използва пак такава клечка, но колбичката е друга - има в нея един прозрачен гел, т.нар. транспортна среда, която пази секрета. Тази, която Рени ни даде, е празна. Явно тестват за паразити, не знам. Първата бременност не са ми искали. Неприятно ще е, но каза, че съвсем леко трябва да се бръкне.

хахах добре, вече щях да гледам гинкобилобата съвместима ли е с бременността Grinning
Айде и Хиполенда пристигна всичко наведнъж. Сърби ме да сглобя кошарата и коритото да ги видя, ама после къде ще ги слагам. Май ще си постоят по кашоните.

И при мен дойде преди малко, коритото е в такъв огромен кашон, че го извадих, по-лесно е в банята да му намеря място, отколкото някъде другаде вкъщи. 🤣
Всичко останало е в къщата при нашите на склад, едно корито ще преживея да прескачаме.

# 437
До 13 юли - (мисля че каза от 7ми юли започва)

Аз също се следя при доктор Ковачева. Имам и пълно доверие. Накратко имах ситуация в трети месец директно ме прати в Св. София, беше предупредила и ме очакваха.
Друго което си мисля е че има доста професионалисти в болницата при които би те изпратила. Аз също съм на кантар дали ще и хвана отпуската. Но каквото е решила младата дама- когато поиска тогава ще излезе

Момичета, аз имам казус и на всички около мен съм им надула главата и за това реших и вас да попитам. Аз се следя при др Райна Ковачева в Оскар, но тя юли ще е отпуска и всеки път като я попитам някак си все не разбирам при кой ще родя, само ми казва ще отидеш при най-добрия заместващ ме. Дооообре, но аз искам да си познавам доктора…
Започнах да ходя в Токуда успоредно при др Нашар, но чакам по 2-3 часа и прегледа е 10 Мин. Което ок все едно, но от все повече хора чувам, че в Токуда цари Хаус защото нямат хора и дори някои родилки ги изпращат да лежат по други отделения, защото нямат стаи…
Тааа казуса е, да си стоя ли при Ковачева и да си родя в св София при който и да ме прати или да се стиковам към Нашар и Токуда? Вие как мислите?
Много ме тормози темата, ставам и лягам с нея, защото следенето на тоновете ми ще започне скоро, аз още се чудя къде да раждам? Ако имате и препоръки за други доктори (от тези болници) също съм отворена за идеи Simple Smile
А вие знаете ли точно кога ѝ е отпуската?

# 438
Д-р Ковачева поне преди три години беше много уважаван лекар в Тина Киркова (Св. София), така че моя съвет е да си останете да раждате там дори и да я няма. Сигурна съм, че като нейни пациентки ще ви обгрижват на ниво. Аз там родих при д-р Ралица Василева, но имах сходен проблем с нейната отпуска малко преди термина ми и д-р Ковачева ми беше резервата. Василева мога да я препоръчам с две ръце, много леко ми мина раждането с нея и в правилния момент като се разколебах дали искам упойка ме надъха да съм без. Не бях доволна, че ми сложиха окситоцин без да ме питат и че ме срязаха отдолу  (не помня термина в момента) също без да ме питат, но после разбрах, че това си е практика в болницата като цяло. Иначе Василева не е така серт като Ковачева, създава впечатлението на доста лежерен и усмихнат човек, което лично на мен ми харесва.

Последните два дни и аз усещам нещо като подготвителни контракции обаче и усещам нещо като контракция в горната част на корема, което предполагам, че е бебока да си мести главата. Последния път като го гледаха на ехограф горе при главата си беше наместило и едното краче + ръцете. Та предполагам, че се опитва да се намести и го усещам подобно на контракция. Дано да се размърда тия дни и да се врътне. Иначе аз мисля да почна да си проучвам АГ-та, които са склонни да изродят седалищно бебе, защото според следящия ме това не е предпоставка за секцио.

# 439
Д-р Ковачева поне преди три години беше много уважаван лекар в Тина Киркова (Св. София), така че моя съвет е да си останете да раждате там дори и да я няма. Сигурна съм, че като нейни пациентки ще ви обгрижват на ниво. Аз там родих при д-р Ралица Василева, но имах сходен проблем с нейната отпуска малко преди термина ми и д-р Ковачева ми беше резервата. Василева мога да я препоръчам с две ръце, много леко ми мина раждането с нея и в правилния момент като се разколебах дали искам упойка ме надъха да съм без. Не бях доволна, че ми сложиха окситоцин без да ме питат и че ме срязаха отдолу  (не помня термина в момента) също без да ме питат, но после разбрах, че това си е практика в болницата като цяло. Иначе Василева не е така серт като Ковачева, създава впечатлението на доста лежерен и усмихнат човек, което лично на мен ми харесва.

Последните два дни и аз усещам нещо като подготвителни контракции обаче и усещам нещо като контракция в горната част на корема, което предполагам, че е бебока да си мести главата. Последния път като го гледаха на ехограф горе при главата си беше наместило и едното краче + ръцете. Та предполагам, че се опитва да се намести и го усещам подобно на контракция. Дано да се размърда тия дни и да се врътне. Иначе аз мисля да почна да си проучвам АГ-та, които са склонни да изродят седалищно бебе, защото според следящия ме това не е предпоставка за секцио.

Позволявам си да се намеся , защото на предната консултация моят АГ (който е и завеждащ отделение и много добър специалист) точно това ми каза, че дори бебето да не се обърне пак ще е нормално раждане , просто се иска лекар с опит, който да знае как да процедира, освен ако не е 1-ви раждане - в такъв случай със сигурност секцио, но ако е второ раждане каза, че няма предпоставка за секцио.
За щастие моето се беше обърнало на тази консултация , стискам палци бебчетата на всички да заемат правилната позиция и да съдействат максимално при раждането 😂🍀

# 440
  • Варна
И аз като си говорих още преди да забременея с Цонев (той и още един са единствените във Варна, които имат някакъв опит в израждане на седалище), му разказах че първото ми секцио е било заради седалищно и ми се е щяло да го имаше него тогава. Та той ми каза, че първо раждане седалищно и той би направил секцио. Изобщо не знам брои ли ми се сега раждането в 18та седмица за раждане или пак ще ми каже и той секцио. Ако той ми каже секцио, няма мърдане вече. Единствено външно верзио би бил вариант, ама то и там успеваемостта е мнооооооого условна. 50% успеваемост и то при наличие на всички благоприятни условия.

# 441
  • Wonderland
А някой обясни ли каква е логиката ако е първо да е секцио, но ако е второ раждане да може и естествено?

# 442
Здравейте ,
Към дамите с ГД, на какви стойности преминахте  на инсулин? Вече ще се побъркам тази мисъл много ме измъчва. Постоянно го мисля и се притеснявам, знам че това ми вреди повече, но... .

# 443

Изненадващо за мен е това, че все по-често срещам мнения, че седалищното бебе не е предпоставка за секцио след първо раждане. Винаги съм приемала като синоним седалищно и секцио. За щастие явно не е така.
До преди дни беше актуална тази тема и за мен, защото бебето не се беше обърнало, а имам две естествени раждания преди това. Прочетох и събрах много мнения, че бебетата се обръщат и на по-късен етап дори и в хода на самото раждане.
Стискам палци да се обърне по-навреме, за да ви е спокойно и да имате една грижа по-малко Simple Smile

# 444
Здравейте, от няколко дни следя темата и мисля че е време да се включа ☺
Аз съм с термин 05 юли и чакам момче 💙
С рискова бременност съм, ГД и поставен песар заради скъсена шийка в 29 седмица.
Планувам да раждам в Надежда.
Бебчето за сега е седалищно, но много се надявам да се завърти. Утре мисля да коментирам раждането със следящия ме АГ (който ще прави и родоразрешението).
Относно пазари - аз вече с почти всичко се запасих, кое подарено, кое закупено. Остават ми някакви дреболии само.

Здравейте ,
Към дамите с ГД, на какви стойности преминахте  на инсулин? Вече ще се побъркам тази мисъл много ме измъчва. Постоянно го мисля и се притеснявам, знам че това ми вреди повече, но... .

При мен на обременяването с глюкоза ми излезе 12 единици на 1ви час и 13 единици на 2ри час. От тогава се следя с глюкомер, и веднъж месечно ми назначават кръвни изследвания. С добър хранителен режим рядко минавам над 7 единици на глюкомера. Ендокринологът, който ме следи каза, че трябва да държа под 8, но мога рядко да си позволявам 10. Над това е опасно. На кръвните изследвания стойностите ми са малко по-ниски. Никой не е споменавал инсулин, но до колкото ми е известно той изобщо не пречи на бебето и не преминава през плацентата, захарта е тази, която преминава и тя е опасната.
Вие в какви стойности варирате?

# 445
Michelle009 l
Вие в какви стойности варирате?
[/quote]

При обременяването проблема беше само на 1 час- 11, на 2 час вече беше в норма.
Сега ми казаха да я следя по 9 пъти на ден.
Сутрин е около 5.2 , ако съм хапвала въглехидрат от типа на филия от 100%ръжен хляб се качва до 7 и малко, на 2рият час пада до 5,6. На обяд и вечеря на гладно е около 4.2. За вечеря не си позволявам никакви въглехидрати.
Според ендокринолога трябва още да сваля захарта, което ми се струва невъзможно без влизане в кетоза. Това ме побърква, мисля го и едва ли не си мисля че до седмица съм на инсулин.

# 446
На мен обременяване не са ми правили и захарта не са ми изследвали колко е. Трябва ли да го изискам от АГ или не всеки го изследва.

# 447
  • Варна
А някой обясни ли каква е логиката ако е първо да е секцио, но ако е второ раждане да може и естествено?
Като цяло уж когато тялото е раждало вече веднъж, нещата се случват по-лесно с второ и следващо с разкрития, напъни и т.н. При седалищно е още по-важно майката да знае какво прави, защото рискът от задушаване е по-голям. Предполагам, че това е причината. То и тогава дали ще се получи седалищно нормално, без поемане на големи рискове, пак много зависи точно в каква поза е. Ако гръбчето е към гърба на майката става доста сложно и някакви други такива четох в книгата на Олга Дукат.

# 448

При обременяването проблема беше само на 1 час- 11, на 2 час вече беше в норма.
Сега ми казаха да я следя по 9 пъти на ден.
Сутрин е около 5.2 , ако съм хапвала въглехидрат от типа на филия от 100%ръжен хляб се качва до 7 и малко, на 2рият час пада до 5,6. На обяд и вечеря на гладно е около 4.2. За вечеря не си позволявам никакви въглехидрати.
Според ендокринолога трябва още да сваля захарта, което ми се струва невъзможно без влизане в кетоза. Това ме побърква, мисля го и едва ли не си мисля че до седмица съм на инсулин.

Ендокринолозите имат малко различни виждания за горна граница. Моята не би казала на тези стойности, че са високи. Мен ме ръчка да повишавам моите. А коментирахте ли коя точно е висока? Според мен сутрешната, защото често я искат под 5. Ако на вечеря не ядете въглехидрати, не виждам какво повече може да се иска. Може би разходка би помогнала?
Иначе изобщо не ми изглеждат като за инсулин, не вярвам да бъде назначен.

На мен обременяване не са ми правили и захарта не са ми изследвали колко е. Трябва ли да го изискам от АГ или не всеки го изследва.

В моята болница правят на всички 24-26 седмица.
Често протича без симптоми и е опасно при раждането, защото бебето може да изпадне в хипогликимия, да имате разкъсвания и тн.
Аз се храня добре, спортувам и много ме изненада този ГД...  Според мен е сред важните изследвания.

# 449

За обременяване- ако шма съмнения,,че нещо не е наред или фамилна обремененост. Предишна бременност с гестационен или роднина с диабет.  Иначе глюкозата е в пакета изследвания, 1ви, 2ри и трети триместър, който назначава АГ.

Здравейте ,

На мен АГ в самото начало ми каза, че по-вероятно се касае за инсулинова резистентност. На обременяването 1ви час бях 13, втори 8 мисля. Забрани ми АГ въглехидрати като ги видя стойностите + че бях качила вече 15кг, а още бях 6м. Ендокриноложката каза, че може въглехидрати, но малко. Та две мнения тотално в двата полюса и се опитвам сама баланса.

Ендокриноложката каза ако диета + движение не даде резултат ще се пие глюкофаж. За инсулин мисля е крайната опция.

При мен кръвната захар с диета и ходене е в двете крайности- 3.1 пада, но над 5.8 в момента след хранене НЕ качва. Дори ако съм се оляла с въглехидратите заради pregnancy cravings.

Общи условия

Активация на акаунт