Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 857
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Колко закъснение? Дай малко информация, ако искаш помощ

# 421
Колко закъснение? Дай малко информация, ако искаш помощ

С 5 дена закъснение. Просто референтната стойност <5 не я разбрахме и затова качих снимка тук. Иначе резултата е висок за толкова дни закъснение.

# 422
Под 5 няма бременност, това значи.

Стойностт от тестаа отговаря на 5та гестационна седмица. Може да е имало по-ранна овулация, може да са близнаци!? С тая стойност и на лекар може да се отиде.

# 423
Под 5 няма бременност, това значи.

Стойностт от тестаа отговаря на 5та гестационна седмица. Може да е имало по-ранна овулация, може да са близнаци!? С тая стойност и на лекар може да се отиде.

Другата седмица е на лекар

# 424
Да, контракции са това. И при мен има отвреме навреме, почти всеки ден по някоя.
Относно тоновете, и мен ми дадоха два часа за юни. Мисля че вече единият ще е само при акушерка за тонове. Иначе следващия път ще има пак кръв, урина и нещо си от дупе Grinning и съм и при двете на преглед.

Ох то не е от дупе ама е също толкова неприятно... От сутринта съм преброила 3 такива контракции и вече се паникьосах, че ще излиза рано и дребни работи дето мислех юни месец да взема, сега натовариха бюджета 😅

# 425
  • Wonderland
Днес ми бяха вторите тонове, които съчетахме с преглед. Малчо още е седалищно и за пръв път АГ каза на глас "секцио" като опция пред мен, та мисля да започвам някакви упражнения. Grinning
Реално досега бях на работа, по цял ден седях в неудобни пози на дивана, вървях по-малко, активизирам се от днес с движение, за да опитам да му помогна да се пораздвижи. Вече един месец си седи седалищно, а расте, с баща му сме високи и крачетата са му вече доста дълги, притеснявам се колко има да мърда още. Sad
Не знам колко честа практика е да се обръщат главично след 31 седмица, като са започнали бременността в правилна позиция и са се завъртели в 6 месец, но на това се надявам...

# 426
  • Варна
Диди, много сладки дрешки! На мен пък не са ми записвали часове за тонове през юни, сигурно следващият път ще ми даде часове.

Жужа, кръвният тест си е бременност отвсякъде. Честито на приятелката ти!

Rapunzzell, стискаме палци да се обърне!

MintyMohito, не би трябвало да има скъсяване или разкритие, ако нямаш болки. При първата бременност имах много такива контракции и то от 4 месец, но едва след като ми падна тапата в 39г.с., тези контракции вече бяха придружени с болка. Тогава за 3 дни направих едва 3см разкритие, след което ми изтекоха водите и вече в постъпих в родилното, където забързаха процеса.

Отделно от това, при първата бременност и на мен не са ми следели тоновете. АГ-то ми твърдеше, че щом водите ми са в норма, значи всичко било наред. В родилното за пръв път ме сложиха на тонове.

# 427
  • Wonderland
Аз мисля, че е много персонално това с тоновете - не само от гледна точка на бременната, но и на АГ - всеки има различна практика. Очаквах да започнат при мен 9 месец, те пък ме викнаха още в 30 седмица за пръв път.

# 428
  • Варна
Да, контракции са това. И при мен има отвреме навреме, почти всеки ден по някоя.
Относно тоновете, и мен ми дадоха два часа за юни. Мисля че вече единият ще е само при акушерка за тонове. Иначе следващия път ще има пак кръв, урина и нещо си от дупе Grinning и съм и при двете на преглед.

Ох то не е от дупе ама е също толкова неприятно... От сутринта съм преброила 3 такива контракции и вече се паникьосах, че ще излиза рано и дребни работи дето мислех юни месец да взема, сега натовариха бюджета 😅
Не е ли? Мале, аз така запомних, ужас Grinning От влагалище ли е секрет? Дадоха ми една клечка и аз докато стане време да ходя забравих що ми я дадоха Grinning

Rapunzzell, не знам какво да ти кажа...много майки казват,че се обръщат. При мен първото така и не се обърна до 10 дни преди термин когато ми направиха плановото секцио. Леля ми разказа, че при нея и двете деца се обръщали правилно по време на раждане. Ама то вече няма кой да те чака за такова нещо. На 31ви съм на консулт да видим имам ли някакви опции - верзио или пък просто да изчакаме до края, но като цяло нямам надежди.
kaSsisS, честно да ти кажа и аз не знам дали са за тонове...просто ми дадоха два часа за юни.

# 429
Мене от дупе нищо не са ми взимали. Само цитонамазка / влагалищен секрет. И това с което разширяваше АГ първата ми бременност после го усещах, че е било там часове 😅 Това и прегледите за разкритие са ми по-неприятни от това да ходя като пингвин  и да немога нито да седна нито да легна 🤣

# 430
  • Варна
kaSsisS, я кажи на теб Рени какво ти каза да правиш с тая клечка Grinning то май наистина няма никаква логика да е от дупе, от друга страна защо подяволите съм запомнила дупе Grinning ей голяма съм шматка...

# 431
  • Варна
kaSsisS, я кажи на теб Рени какво ти каза да правиш с тая клечка Grinning то май наистина няма никаква логика да е от дупе, от друга страна защо подяволите съм запомнила дупе Grinning ей голяма съм шматка...

Диде, баш от дупе е. Smiley А влагалищен секрет отделно ще ни взема Атанасова. Аз по принцип влагалищен секрет и сама си вземам и си нося в лаборатория. При него се използва пак такава клечка, но колбичката е друга - има в нея един прозрачен гел, т.нар. транспортна среда, която пази секрета. Тази, която Рени ни даде, е празна. Явно тестват за паразити, не знам. Първата бременност не са ми искали. Неприятно ще е, но каза, че съвсем леко трябва да се бръкне.

# 432
Коя степен е вашата плацента?

# 433
Е сега се стресирах, че и от дупе ще ми взимат проба 😅🫣

Момичета, а някоя от Вас предната бременност да е имала гестационен диабет? Сега се сетих (нова тревога хахах), че като ме вързаха та системата с окситоцин вода не ми даваха, а за храна дума да не става. Ще питам и в темата за гестационен,  но... всичко минава ок? И ако се наложи включват ли глюкоза система?

# 434
Аз също се следя при доктор Ковачева. Имам и пълно доверие. Накратко имах ситуация в трети месец директно ме прати в Св. София, беше предупредила и ме очакваха.
Друго което си мисля е че има доста професионалисти в болницата при които би те изпратила. Аз също съм на кантар дали ще и хвана отпуската. Но каквото е решила младата дама- когато поиска тогава ще излезе

Момичета, аз имам казус и на всички около мен съм им надула главата и за това реших и вас да попитам. Аз се следя при др Райна Ковачева в Оскар, но тя юли ще е отпуска и всеки път като я попитам някак си все не разбирам при кой ще родя, само ми казва ще отидеш при най-добрия заместващ ме. Дооообре, но аз искам да си познавам доктора…
Започнах да ходя в Токуда успоредно при др Нашар, но чакам по 2-3 часа и прегледа е 10 Мин. Което ок все едно, но от все повече хора чувам, че в Токуда цари Хаус защото нямат хора и дори някои родилки ги изпращат да лежат по други отделения, защото нямат стаи…
Тааа казуса е, да си стоя ли при Ковачева и да си родя в св София при който и да ме прати или да се стиковам към Нашар и Токуда? Вие как мислите?
Много ме тормози темата, ставам и лягам с нея, защото следенето на тоновете ми ще започне скоро, аз още се чудя къде да раждам? Ако имате и препоръки за други доктори (от тези болници) също съм отворена за идеи Simple Smile
А вие знаете ли точно кога ѝ е отпуската?

Общи условия

Активация на акаунт