Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 870
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Знам, че вероятно вторият път , ако не по-безболезнено, то поне по-бързо трябва да се случат нещата , макар че и това не е гарантирано, но някак си нямам приятни спомени от първия път и исках сега да е  с упойка, но се оказа , че в нашия град анестезиолог идвал в АГО само когато е секцио или по спешност нещо, иначе няма кой да се занимава с родилка, само защото не иска да я боли…

# 406
Някоя мама да е ползвала Cossato лятна количка модел Whoosh?

Бебка изведнъж се сети за количката си, но тя е само до 15кг, а сме вече на границата с кг... и сега търся нов вариант, нещо леко което да мога и в 8-9м бременност да свалям 4 етажа надолу и се спрях на тази. Иначе все иска да я нося на ръце навънка, пълен отказ да ходи. Преди бяхме с раница, но сега трудно заради корема и колана на раницата. Имам едно онбухимо и се носим така  до магазина нещо като е спешно, но на разходка абсурд. Тежи и се уморявам. Все чакаме баща и да се прибере, за да свали той количката (само шасито и е 9кг и ки е тежка количка) и да излезем.

Та сега търся количка за голямото не за малкото дете 😅 на 2г и 3м е почти.

# 407
  • Wonderland
Не знам дали сама си предизвиквам тия неща, не вярвам в лоши енергии и подобни, но до момента всичко, за което съм се настройвала и съм била сигурна тази бременност върви точно наобратно. Grinning Опитвам се да режисирам живота и не ми се получава, очевидно.
Та и с раждането така. От самото начало тръгнах с нагласа за естествено, много искам да мине така, но малкият се обърна преди около месец седалищно и оттогава така си стои. Не знам дали има шанс да се завърти, засега лекарите са супер спокойни и си ме броят за естествено, но... вече не съм оптимист и не го мисля изобщо.
Днес ми е последен работен ден + току-що записах час за консултация в болницата преди раждане, много реален започнах да усещам целия процес. Grinning Имам чувството, че тия 8 месеца отлетяха за секунди.

# 408
Отдавна не ходя на психолог, но я  питах за съвети за раждането.
Тя е на мнение, че най големите драми ги изживяваме, когато сме решили, че едно ще се случи, но реално друго става.
Примерно държим на естествено раждане, но се наложи спешно секцио. Нейния съвет беше да се концентрирам на крайния резултат, който искам а именно здраво бебе и мама у дома!

Това с режисирането на живота е защото се чувстваме, че нямаме контрол.

# 409
Разрових се днеска за бебе фон без wifi. Този изглежда добре и цената му е съвсем ок на фона на тукашните
Скрит текст:

И аз поръчах от този Simple Smile

# 410
Dolce_fragola, в Тина Киркова родих. Там практиката преди три години беше да остане в неонатологията бебето първите 24 часа, сега не знам дали има промяна. На мен това ми изигра лоша шега с кърменето после, то и аз си имам вина, но ако беше захапал от раз гърдата вместо биберона щеше да е друго предполагам. Иначе цялостно съм доволна от отношението и грижите, както и условията, с някои леки забележки. Сега ми стои като резервен вариант ако не си харесам друга болница. Но както и преди съм казвала - определено предпочитам място, където е приоритет да се случват нещата по естествен път.

Аз пък за естественото раждане си манифестирам както сега е модерно да се казва. И предния път така и според мен имаше ефект. Все си мисля, че ще се врътне на време бебока, остават още два месеца почти все пак.

# 411
Момичета, аз имам казус и на всички около мен съм им надула главата и за това реших и вас да попитам. Аз се следя при др Райна Ковачева в Оскар, но тя юли ще е отпуска и всеки път като я попитам някак си все не разбирам при кой ще родя, само ми казва ще отидеш при най-добрия заместващ ме. Дооообре, но аз искам да си познавам доктора…
Започнах да ходя в Токуда успоредно при др Нашар, но чакам по 2-3 часа и прегледа е 10 Мин. Което ок все едно, но от все повече хора чувам, че в Токуда цари Хаус защото нямат хора и дори някои родилки ги изпращат да лежат по други отделения, защото нямат стаи…
Тааа казуса е, да си стоя ли при Ковачева и да си родя в св София при който и да ме прати или да се стиковам към Нашар и Токуда? Вие как мислите?
Много ме тормози темата, ставам и лягам с нея, защото следенето на тоновете ми ще започне скоро, аз още се чудя къде да раждам? Ако имате и препоръки за други доктори (от тези болници) също съм отворена за идеи Simple Smile

# 412
Следенето на тоновете задължително ли е? Поема ли се от НЗОК или не? С първата бременност така и не ме пратиха. И кога се извършва? При преглед при АГ или отделно трябва да се ходи? Питам защото са ми дали часове на горе долу 2 седмици от края на май до 07.07.23, но те са си за преглед при АГ.

Другото, което исках да питам и май най-сетне ги нацелих ... Май са ме почнали подготвителните контракции. От време на време за до 30 секунди корема ми се усеща като насред коремна преса. Става твърд и после отпуска. Заради гестационния напоследък сме вънка повече и ходя доста. По около 15 000- 20 000 крачки на ден се събират. Понякога като съвпадне ходенето с това втвърдяване, направо усещам сякаш някой ме натиска долу ниско и както ходя бавно и спокойно ставам по-бавна от костенурка. Имам още седмица и половина до преглед при АГ, ще питам и тогава, но попрочетох стари теми във форума и останах с впечатлението, че може да стане проблем. Смисъл, че ако са много на често тези подготвителни и като сложим този натиск ниско долу, който усещам... може да се скъси шийката и да стане преждевременно раждане.  Пия магнезий, високо усвояема форма на viridian 300mg х 3 понякога 4 хапчета на ден като последното вечер и то ако усетя, че нещо стяга и напъва в корема.

С първата бременност такова нещо нямаше и чак вчера по обяд се усетих какво е всъщност това усещане като си пипнах корема и беше камък, а после омекна.

# 413
  • Варна
Да, контракции са това. И при мен има отвреме навреме, почти всеки ден по някоя.
Относно тоновете, и мен ми дадоха два часа за юни. Мисля че вече единият ще е само при акушерка за тонове. Иначе следващия път ще има пак кръв, урина и нещо си от дупе Grinning и съм и при двете на преглед.

# 414
Аз също се следя при доктор Ковачева. Имам и пълно доверие. Накратко имах ситуация в трети месец директно ме прати в Св. София, беше предупредила и ме очакваха.
Друго което си мисля е че има доста професионалисти в болницата при които би те изпратила. Аз също съм на кантар дали ще и хвана отпуската. Но каквото е решила младата дама- когато поиска тогава ще излезе

Момичета, аз имам казус и на всички около мен съм им надула главата и за това реших и вас да попитам. Аз се следя при др Райна Ковачева в Оскар, но тя юли ще е отпуска и всеки път като я попитам някак си все не разбирам при кой ще родя, само ми казва ще отидеш при най-добрия заместващ ме. Дооообре, но аз искам да си познавам доктора…
Започнах да ходя в Токуда успоредно при др Нашар, но чакам по 2-3 часа и прегледа е 10 Мин. Което ок все едно, но от все повече хора чувам, че в Токуда цари Хаус защото нямат хора и дори някои родилки ги изпращат да лежат по други отделения, защото нямат стаи…
Тааа казуса е, да си стоя ли при Ковачева и да си родя в св София при който и да ме прати или да се стиковам към Нашар и Токуда? Вие как мислите?
Много ме тормози темата, ставам и лягам с нея, защото следенето на тоновете ми ще започне скоро, аз още се чудя къде да раждам? Ако имате и препоръки за други доктори (от тези болници) също съм отворена за идеи Simple Smile

# 415
Момичета пиша малко извън темата, но може ли да ми помогнете с разчитането на резулатите. . Това е кръвен тест за бременност

# 416
  • Варна
Пристигна Next-a. След малко чакам и Хиполенд да дойдат, но не знам всичко ли. Разделили са ги на 4 и изобщо не разбрах какво чакам. Но общо взето съм що годе готова. Малко ми е едно такова хем притеснено, че сякаш много бързам, хем притеснено и да не съм готова, а пък да вземе да тръгне. Ама в неделя пък влизам в 8мия, сякаш ми е време вече да съм подготвена. Мале хора, забравила съм колко са мънички тия дрешки, помня ли изобщо как се държи бебе 😀

# 417
Аз не мисля , че е рано да сме подготвени, защото няма как да знаем кога ще се случи или дали няма да е по-рано от предвиденото.
Аз съм готова с всичко от преди месец , като в четвъртък влизам в 8мия месец. Реално остава още един месец до 9тия и след това може да се случи повсяко едно време , както при мен се случи първият път, така че пазарувайте смело. 😀🌺

# 418
Момичета пиша малко извън темата, но може ли да ми помогнете с разчитането на резулатите. . Това е кръвен тест за бременност
Честито, бременна си!

Сега, какво е притеснителното? Защо правиш тест сега? На друг човек ли е?

# 419
Честито, бременна си!

Сега, какво е притеснителното? Защо правиш тест сега? На друг човек ли е?

На друг човек е

Общи условия

Активация на акаунт