Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 875
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Може би има значение дали са им в един склад налични поръчаните неща. Мен първата ми поръчка е от 00:20 и още няма нищо по нея. Втората, от следващия ден, която е само помпа и още нещо си уж беше предадена на куриер, но нямам известие още.

# 391
Момичета, някоя от вас има ли опит с епидурална упойка? Първият път родих нормално без упойка, но болеше много и някак си сега ми се иска да пропусна тази екстра.
Споделете как е протекло при вас с упойка и дали е имало някакви странични действия?
Верно , че има време, но пък синът ми се роди  неочаквано в първите дни от 9-я месец, та да съм подготвена по с време този път. Simple Smile
Здравейте, аз родих първото си дете с епидурална упойка и бях категорична, че и с второто искам. Да обаче, при второто раждане не остана време за упойка. Отидохме за проверка дали имам 5 см разкритие, а се оказа, че съм с пълно и малко след това родих.
Имам нисък праг на болка и упойката ми беше сигурен избор. След като ми я поставиха и болките намаляха имах късмета да попадна при страхотна акушерка която ми обясняваше кога и как да напъвам и как аз и детето трябва да бъдем в синхрон. Усещах си напъните и след упойката нещата се развиват по-бързо и без проблем. Много е важно да слушаш напътствията на екипа.
Това е моят избор и не съжалявам. Ако сега има време също бих поискала.

# 392
И аз много се чудя за упойка. Първото раждане беше много болезнено и дълго и затова сега ме в страх да родя. Но пък не искам и да ми правят операция без причина. Замислих се на раждане с упойка,но и там имам страх че съм зле с кръста. Угодия нямам. При първото раждане нямаше никакъв шанс за упойка ,тъй като беше преждевременно и една упойка можеше да забави и без това дългото раждане. Сега ще решавам на място,ако има възможност и всичко върви по план може и да поискам, ама до колкото се познавам ще търпя знаейки че рано или късни всичко ще свърши 😇

# 393
  • Варна
Аз ще пропусна упойката. Първото раждане издържах без упойка, сега се надявам, че второто по-бързо ще се случи. 😊

# 394
  • София
Без упойка не отивам аз Joy
Хората са я измислили да не се мъчим... не мога да си представя ако имам избор и мога, защо сама да си го причинявам

# 395
  • Wonderland
Без да съм раждала досега, аз също категорично бих искала упойка! Няма какво да се правя на смела, не съм. Grinning
Сега, дали ще стане, или не, живи и здрави ще видим. Но това ми е нагласата.

# 396
Аз не искам нито упойка нито система с окситоцин този път. Бях като пияна 2 седмици след това, а си натресох и бусколизин слонска доза между 5 и 8см... Най-добре да почне вкъщи раждането само и да приключи много бързо в родилното 😅

# 397
И аз много се чудя за упойка. Първото раждане беше много болезнено и дълго и затова сега ме в страх да родя. Но пък не искам и да ми правят операция без причина. Замислих се на раждане с упойка,но и там имам страх че съм зле с кръста. Угодия нямам. При първото раждане нямаше никакъв шанс за упойка ,тъй като беше преждевременно и една упойка можеше да забави и без това дългото раждане. Сега ще решавам на място,ако има възможност и всичко върви по план може и да поискам, ама до колкото се познавам ще търпя знаейки че рано или късни всичко ще свърши 😇
Преди второто раждане докторът си ме предупреждаваше да не мърдам извън града около термин и при първи признаци на раждане да тичам към болницата, защото ще родя бързо. 3 години между двете  раждания. Точно така и стана с разликата че вече бях в болницата, защото преносих 10 дни. Акушерката се нацупи, че нямала да може да си тръгне на време заради мен, защото водите ми имаха нахалството да изтекат към края на смяната, но "уважих" я жената и само 10 мин. след като й свърши смяната родих Simple Smile
Искам да кажа че в общия случай и от моя опит съдя че второто раждане минава доста по-бързо без да е закон, но наистина упойката ми спести много болка и не бих я пропуснала при възможност.

# 398
Преди второто раждане докторът си ме предупреждаваше да не мърдам извън града около термин и при първи признаци на раждане да тичам към болницата, защото ще родя бързо. 3 години между двете  раждания. Точно така и стана с разликата че вече бях в болницата, защото преносих 10 дни. Акушерката се нацупи, че нямала да може да си тръгне на време заради мен, защото водите ми имаха нахалството да изтекат към края на смяната, но "уважих" я жената и само 10 мин. след като й свърши смяната родих Simple Smile
Искам да кажа че в общия случай и от моя опит съдя че второто раждане минава доста по-бързо без да е закон, но наистина упойката ми спести много болка и не бих я пропуснала при възможност.
Вдъхна ми кураж.
С първото пак бях се надъхала, но уви. Сега се успокояват че този път ще родя около термин и всичко ще е прекрасно. Все си казвам че тогава не му беше време да излиза и затова мина толкова ужасно, аз бях наблъскана с окаитоцин и силните контракции през минута продължиха над 4 часа, за самото раждане и напаните аз вече бях много уморена и се закучиха нещата. Сега не искам и да чуя за окситоцин, надявам се всичко да мине бързо, за болката не се притеснявам толкова, търпи се ,просто искам да е по бързо.

# 399
  • Варна
Разрових се днеска за бебе фон без wifi. Този изглежда добре и цената му е съвсем ок на фона на тукашните
Скрит текст:

# 400
Разрових се днеска за бебе фон без wifi. Този изглежда добре и цената му е съвсем ок на фона на тукашните
Скрит текст:

Ние взехме такъм без wifi
https://www.baby.bg/product/video-bebefon-chipolino-sirius-3-2-b … YdiBoCisYQAvD_BwE

# 401
Аз лично ще направя всичко възможно да мина без упойка. Първия път сигурно да е боляло, обаче нямам спомен от някакви адски болки, а родих без упойка. При все, че ми набучиха окситоцина, въпреки че доста бързо вървеше раждането - в 6 ч. ме приеха с контракции на 3 мин (разкритието не помня колко беше) и в 10 ч. родих. Помня после ме боляха шевовете може би 20-тина дни, защото имах доста разкъсвания, но пък си бях абсолютно подвижна и активна, само дето седях на пояс Laughing Няма да ви казвам февруари месец колко трудно се намира пояс по магазините Laughing Като цяло имам много позитивен спомен от раждането. Сега се надявам също да си седя вкъщи до последно и да родя бързо, ама да видим. Мога да ви препоръчам видеата в youtube на Елена Василева - много подробно обяснява за дишането и напъните - ако научите това предварително ще ви улесни живота по време на самото раждане.

За бебефона аз реших да изчакам да мине ретроградния меркурий. Може да е измишльотина ама си вярвам в тия неща. Пък и не ми е тумнало, дето се вика 1-2 седмици мога да изкарам и без бебефон. Сигурно началото на юни ще купувам, че планираме малко да попътуваме в края на май. Като гледам освен ако не намеря някоя много добра оферта за филипс сигурно ще поръчам или от али-то или от амазон. Този, който Диди е показала, ми допада и на мен, ще си го запазя.

# 402
  • Варна
Аз съм си взела книгата на Олга Дукат, обаче като видях седалищното, посърнах и така и не съм я прочела още цялата. Знам че има упражнения и за обръщане, но след като се видя с Цонев на 31ви ще ги чета и евентуално правя. Почти никакви надежди нямам за естествено, но ако пък по някакво огромно чудо ми разрешат естествено, мисля че няма да искам упойки. Щом издържах предния път 12 часа да ме мотаят между три болници, на крак в студа и с висока температура февруари, после да не ми дават да мърдам с часове с мехура между краката и контракции, си мисля че всичко мога. Те направо ме съсипаха тогава. Единия бие някви упойки, които изобщо не бяха тези за раждане, другия ми вика "не мърдай, че пукне ли се мехурът тръгва, а пък няма кой да те изроди", после пък на ти тоз окситоцин... Накрая от цялата тая манджа изкарах бебчето с два напъна, но на плацентата всичко спря и не ще. Скачаха ми на корема - това беше най-отвратителното, което помня, направо като мечка ревях от болка. Накрая ме приспаха и кюретираха. И затова сега ми се ще, ако наистина вземе че се стигне до естествено (което не вярвам да стане), да го оставя да е възможно най-естествено, че не искам тия намеси да ми форсират или спират процеса.

# 403
Диди, ужасно преживяване си имала, надявам се сега за сметка на това сега да имаш прекрасно раждане и да загърбиш негативите в миналото! Моето бебе също е седалищно за сега, според АГ-то още има шанс да се завърти, защото количеството на водите е добро. На сестра ми второто бебе се завъртя седалищно няколко седмици преди раждането и после седмица след това се намести в правилната позиция и даже си го роди вкъщи (в Англия). Та все още има надежда. Аз ако остане седалищно пак ще търся вариант за естествено раждане, общо взето бих се отказала от естественото само ако няма никакъв друг вариант.

Сега като каза плацента се сещам, че аз първия път поради някаква причина не бях рабрала, че и нея трябва да я „родя“ и като излезе бебето си викам егати кефа свърши се. В следващия момент се почна пак едно юркане за напъване и натискане на корема, аз в несвяст се чудех какво става, ама явно адреналина ме държеше и не го помня така гадно като при теб. В крайна сметка при мен излезе по естествен начин плацентата и после ме приспаха за половин час да ме зашият. Еее няма такъв кеф, после се чувствах много отпочинала и готова за бебока (нищо, че ми го дадоха чак 24 часа след това.....)

# 404
Защо толкова време не са Ви го давали?В коя болница родихте?

Диди, ужасно преживяване си имала, надявам се сега за сметка на това сега да имаш прекрасно раждане и да загърбиш негативите в миналото! Моето бебе също е седалищно за сега, според АГ-то още има шанс да се завърти, защото количеството на водите е добро. На сестра ми второто бебе се завъртя седалищно няколко седмици преди раждането и после седмица след това се намести в правилната позиция и даже си го роди вкъщи (в Англия). Та все още има надежда. Аз ако остане седалищно пак ще търся вариант за естествено раждане, общо взето бих се отказала от естественото само ако няма никакъв друг вариант.

Сега като каза плацента се сещам, че аз първия път поради някаква причина не бях рабрала, че и нея трябва да я „родя“ и като излезе бебето си викам егати кефа свърши се. В следващия момент се почна пак едно юркане за напъване и натискане на корема, аз в несвяст се чудех какво става, ама явно адреналина ме държеше и не го помня така гадно като при теб. В крайна сметка при мен излезе по естествен начин плацентата и после ме приспаха за половин час да ме зашият. Еее няма такъв кеф, после се чувствах много отпочинала и готова за бебока (нищо, че ми го дадоха чак 24 часа след това.....)

Общи условия

Активация на акаунт