Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 975
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Ехеее, за 600лв толкоз викаш... много през просото. Нали уж след 30та седмица почват да слушат тонове?

# 226
  • Wonderland
Аз утре съм на последната ФМ, а в петък за пръв път на тонове, нервно и развълнувано ми е като за първа бременност с тези неща.
Вчера за пръв път ми направиха и място в трамвая, явно вече колкото и да не ми се вярва ми личи Grinning
В понеделник получихме един плик дрешки от братовчедката на мъжа ми, избрах си някакви от тях, които ми харесват, но ми се иска и аз да купя още нещо. Направих си и списък, имам по 5-6 от вид за всеки от двата размера - 56 и 62. Нямам нищо 50. Не съм сигурна още колко да взимам, честно казано? Не ми се иска да пускам пералня през ден...
В края на месеца ще вземем креватчето и вече натам остават по-дребни нещица, които мисля, че с едно ходене до някой детски магазин ще завършим, но ще го оставя за юни.
Също, скоро излизам болничен и вече започва да става много реално всичко. Да не казвам голяма дума, ма през ден сънувам това дете - тая нощ памперси сменях, примерно. Grinning

# 227
look, цялата матка трябва да се стяга при БХ контракция. А тя на този етап стига до няколко см над пъпа. Приблизително която гестационна седмица си - толкова см нагоре измерено от срамната кост. Например, 28г.с. = 28см височина на матката. Ако усещаш твърди само някои участъци от корема, по-скоро това е гръбчето на бебето, например.

Диди, на мен миналата седмица Атанасова ми каза, че бебето няма увита пъпна връв (слава Богу), но мисълта ми е, че явно се вижда, така че утре ще чакаме ъпдейт от теб. Hug

Ох, хора, толкова много розови дрехи ми стовариха близки познати, че вече сортирам 3 кашона с дрехи, които е НЕВЪЗМОЖНО да употребя. Цяла нощ сънувам купища с розови дрехи и накрая, че раждам момче. Joy

Благодаря. Бях при Аг, пусна ми тонове, за да видим дали има и контракции, реално нямаше никакви, и акушерката това обясни, че явно там се втърдява, където е бебчето. Линията си е почти права на контракциите. В 29 седмица съм. Втърдява се под пъпа, над пъпа не ми е твърдо - само от ляво и дясно се втърдява. Вече не мога да преценя дали си е постоянно твърдо, тъй като и всеки ден слагам и инжекции, които допълнително втърдяват.

# 228
  • Варна
look, възможно е да е от инжекциите, ако имат такъв страничен ефект. Обикновено след оргазъм се получава БХ контракция - един приятен начин да разбереш какво е. Simple Smile

Диди, как 600? 700 платих аз, а за антителата за Rh- си доплатих даже. Smile Да не говорим, че в целия този пакет е включена само една микробиология в 34 г.с., а на мен вече ми се наложи да пусна 3 пъти от началото на бременността до сега.
Моя приятелка, която вмомента е 14г.с. се записа при Атанасова, но нещо се разочарова от нея и май ще я сменя. Първо, че на ФМ в 12 г.с. реши да отиде при Стоилов в Добрич, който й каза, че има повишен риск от прееклампсия. Тя много се притесни и пусна тест за прееклампсия, който действително излезе с висок риск. След което писа на Атанасова за резултата и тя й отговори "да й го разчете, който й го е назначил"... А той не й го беше назначил, тя на своя глава го пусна. И като вижда, че има резултат двоен над горната граница на реф.ст-сти, да отговори така? Отделно, не се чувства добре - със сърцебиене е, подуване на лицето и крайниците отсега. Личната й каза, че е възможно да е от щитовидни или от анемия. Вчера се обади на Атанасова да й каже и тя й казала - "Отивай на кардиолог, при мен само ако имаш кървене." И така, чувства, че Атанасова не й обръща достатъчно внимание. Тя наистина доста я реже. Чуди се сега за Бейлерян.

# 229
kaSsisS, за съжаление са ми забранени тези удоволствия още от самото начало. По-добре да не разбирам скоро каквоне точно БХ 😀

# 230
Може би съм твърде старомодна, ама не го разбирам това със звъненето/писането на лекар.
Ако имам проблем, си записвам час. Нося си изследванията и настоявам да ми се обяснява. По телефона едва ли ме помнят коя съм, че и да ми дадат адекватен отговор.

# 231
  • Варна
kaSsisS, сигурно си права, то нали на два пъти плащах и не знам колко стана.
Относно Атанасова, досега не ми се е случвало да ме прати подяволите съвсем, отговаря във Вайбър, гледа ми изследванията за тромбофилията, а и друг път съм ѝ писала и отговаря ако не веднага, то в рамките на деня. Само това, дето не искаше да ми следи по-изкъсо шийката ме издразни.А и също това, че гледа белег на вече разпънат корем и по него съди секцио да е.

# 232
  • Варна
Може би съм твърде старомодна, ама не го разбирам това със звъненето/писането на лекар.
Ако имам проблем, си записвам час. Нося си изследванията и настоявам да ми се обяснява. По телефона едва ли ме помнят коя съм, че и да ми дадат адекватен отговор.

Това, което тя очакваше, е на база изследванията и симптомите докторката да я извика на преглед. Само че тя не я.

Диди, и на мен веднъж ми се наложи да пиша по Вайбър - отговори ми. Може би се е издразнила, че моята приятелка е ходила и при Стоилов. Само че аз не виждам причина за сърдене. Още повече, че се установи наистина проблем, който Атанасова не беше установила. А в крайна сметка, след като тя е следящото АГ, трябва да можеш да разчиташ на нея като имаш притеснения, симптоми или повишен риск за нещо, да ти обърне внимание. Дори да те отреже по Вайбър, да ти каже - ела днес, утре да те видя.

# 233
Момичета , предполагам , че е коментирано , обаче още и още продължавам да се чудя относно седмиците.
Навсякъде пише , че 8-ми месец започва от 31 седмица, дотук добре, нооо 31 седмица значи 30+ или трябва да е изпълнена 31 седмица и тогава се смята , че влизаш в 8ми месец 🤨

# 234
  • Wonderland
Момичета , предполагам , че е коментирано , обаче още и още продължавам да се чудя относно седмиците.
Навсякъде пише , че 8-ми месец започва от 31 седмица, дотук добре, нооо 31 седмица значи 30+ или трябва да е изпълнена 31 седмица и тогава се смята , че влизаш в 8ми месец 🤨

А как броиш месеците - навършени или ненавършени? Grinning Така ще си отговориш на въпроса.
Единият вариант е да гледаш бременността като 9 месеца, другия - 40 седмици. Седмиците може да ги броиш като навършени, както и да броиш 30 седмица като 29+1, 29+2 и т.н.

# 235
  • Варна
Наскоро зададох същия въпрос, отговориха ми 31+0, че е 8ми месец. Аз започнах да си ги смятам от датата на термина. 21 юли ми е терминът, значи на 21ви май влизам в 8мия.

# 236
Еее, тъкмо се гласях от другата седмица да влизам в 8-мия, ще се поотложи значи 🤣🤣

# 237
Здравейте, дами! Да повдигна пак темата за следоперативни колани, предния път не ползвах, доста ме опъваха шевовете, сега много се замислям, защото по специализираните сайтове за такъв тип продукти много тръбят че помага. Някоя с опит? Препоръки за модел? Не че нещо, ама варират по 80-100 лв и ми се ще ако взема да е нещо читаво. И без това нищичко не остана от каката и сега имаме да взимаме доста неща.
По темата с инсулина, на мен ми го пуснаха с обременяването по препоръка на ендокринолога, а АГ-то после се чудеше защо, като не било много адекватно.

ПС: в момента има намаление в МЦ Афродита за съхранение на стволови клетки, ако договора се сключи преди 10.05 и до 30г.с. вчера звънях да питам за цени, че обещаваха отстъпка след като сме правили НИПТ там, но сега промоцията  е на по-изгодна цена, ако проявявате интерес.

# 238
Момичета, по колко и какъв магнезий пиете? Пиете ли и но шпа?

# 239
Аз се разбрах с лекарите но шпа при нужда. Магнерот 1-2 таблетки на ден. Като имам нужда вдигам до но шпа 3х2т и магнерот 3х2т.
От време на време вземам и магнезиев цитрат по 150мг, че хубаво повлиява запек.

Общи условия

Активация на акаунт