Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 51 977
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • Wonderland
Вчера направо им казах на моите хора, че няма да работя. Цяла нощ човечето скача на батут в корема ми, заспах към 5. Успях през деня да дремна 2 часа, че и детето не беше на училище, иначе сигурно цял ден щях да спя. Снощи тръгвам да лягам към 22ч и пак се почна едно мятане. Викам си и така и така се мятка, я да пробвам малко да полегна настрани за първи път от месеци, да си поизпъна гърба. Голяма грешка, после не мога да стана направо. Стана ми коремът на една огромна топка на странат, на която съм легнала и така ме заболя. Та общо взето пак спах на пресекулки снощи. Буди се през два часа долу горе и почва да прави кълбета. Предусещам, че ще има режима на батко си, от който излязох жива само защото майка ми помагаше много. Иии направо броя вече дните до 45 дневния. Така с неспане не знам как ще изкарам до 5ти юни

С теб вървим заедно май, аз също официално на 5-ти излизам в 45-дневния. Но няма да издържа до тогава, мисля да взема болничен от понеделник. Не толкова заради физическата част - едно на ръка това недоспиване и постоянни болки в корема при въртене в леглото, но психически искам да си махна работата от главата, защото много започнаха да злоупотребяват с мен. Grinning

# 316
  • Варна
Бе и мен ме ядосват някои неща, че се правят некадърно, ама поне нямам проблеми с никого и затова кютам още. Честно казано вече наистина не ми се работи, само и единствено понеже доходът ми пада на половина заради тъпия максимален праг, затова седя още. Вчера шефът каза, че няма проблем да си почивам ако искам няколко дни, нямало нужда даже отпуск да пускам, ама мен ме досрамя и днес съм пак на черешата.
Иначе чакам аз петък да купя кошара и корито, може би и някое шезлонгче. Пуснах една поръчка от некст за дрешки и взех от h&m комплект къси бодита и едно комплектче Мечо Пух с боди, клинче и шапчица, но то е 62 размер, нямаше по-малко. Отделно поизкарах да видя от баткото какво ще влезе в употреба. Направо гледам едни боденца големи колкото шепата ми и се чудя как може това човече да е било толкова мъничко, а пък днеска да ми се тръшка и цупи, че не иска да ходи на предучилишна Grinning кога го родих, кога почнаха тийнските номера

# 317
И аз като вас реших малко по-рано да си взема болничен. Мен също ме удря по доходите, защото последната година имам няколко повишения на заплатата, а имам и няколко месеца от втората година майчинство на баткото, които са ми на 380 лв. и май също се взимат предвид при определяне на майчинството .... Но ме ядосаха, че започнаха много да злоупотребяват с мен, а и не ми назначиха човек в отдела, който да ме замести (след като изрично ми бяха обещали). Трябваше на 29-ти да изляза, но мисля 18-ти да ми е последния работен ден и после уикенда ако всичко е наред мисля да отидем към Гърция малко да разпуснем.

# 318
  • София
Блазе на тези, които ще могат да се откъснат от работата 100%! Аз по-скоро си представям как кърмя в магазина и сменявам памперси на тезгяха пред клиентите Sad
Моят корем е постоянно на камък твърд, не мога да разбера какво става и дали е нормално, пия си но шпа, магнезий, не ме боли но е твърд, нямам спомен с голямата да е било така, изправя ли се се втвърдява моментално. Онзи ден се возих до баща ми на 29км от вкъщи и после 1ч усещах напрежение, а в края на месеца сме канени на кръщене в Пловдив и се чудя как ще мине това пътуване.

# 319
Аз идвам да се оплача. Пуснах си изследвания и ми излезе белтък в урината 2+. Уж имало вариант пробата да е замърсена, та утре ще пускам пак. Иначе пък нямам отоци и високо кръвно. Откъде се взе това, само да се притеснявам..

# 320
Слинг или кенгуру? С каката не съм ползвала, но мисля, че сега ще взема, някакви препоръки и отзиви?

# 321
  • Варна
vika.03, дано да е лабораторна грешка! То наистина с това бременеене, човек винаги има за какво да се притеснява...

trn17, слинг, после ергономична раница. Кенгурата отдавна се отхвърлят от ортопедите. Може да доведат до проблеми в тазобедрените стави на детето. Поради същата причина вече се отхвърлят и проходилки тип "паяци".

# 322
Слинг или кенгуру? С каката не съм ползвала, но мисля, че сега ще взема, някакви препоръки и отзиви?

Слинг за началото после ергономична раница, не кенгуру.  Ако Ви притеснява връзването на слинга има хибридни като caboo, които са вързани предварително и само се нагласят. Или ринг слинг,който също много лесно се слага и няма възели. След 4м навършени (за доносено дете говорим) може да погледнете вече и ергономични раници. Има erbobaby, tula, Lenny lamb, kavka, isara.... Много модели са.

От бебка имам няколко Lenny Lamb Upgrade останали. Сега съм взела и еластичен слинг на мандука и тъй като ще съм почти през цялото време сама с 2те деца, и хибридна раница hoppediz за от 1м нагоре. Иначе мърдане от вкъщи и вършене на каквото и да е било няма да ми е възможно.

# 323
  • Варна
Какъв слинг ще взимате? Аз моят го продадох и даже не помня какъв беше. Раница уж имам на Кая, но нещо не мога да я намеря къде е. То честно казано това ми бяха най-разумните покупки от цялата работа.
Препоръчайте ми и хубаво next to me и корито на стойка с някакъв удобен вариант на лежанка за нея. Искам по възможност да се възползвам от намаленията. На next to me-то може ли да се монтира повивалник?

# 324
Дефинирай хубаво next to me?
Приятелка ми похвали нейното на лорели, защото е с две нива и може да се ползва след 6тия месец.

Иначе аз си купих на kikka boo, защото реших че люлееща функция ми е по-важна.

Никъде не съм виждала next to me с възможност за монтиране на повивалник.

# 325
И аз не знам за некст ту ми с повивалник, а бога ми колко търсих, че още не мога да си реша тази драма Grinning
Ние си взехме чико некст ту ми форевър, защото е до 48м. Тъй като дъщеря ми вървеше едра, макар и слаба и много бързо растеше, търсехме нещо здраво и стабилно, да носи на килограми, да се регулира много на височина (много високо легло и матрак имаме) и да мога да го прилепя до мен, защото първите 6-8м ще спим заедно, за да може да се спи в къщата... че ако е като каката... и до 2г ще трябва да е.

# 326
Има вани на стойка с повивалник. Такова обмислям в момента. С намалението на Хиполенд ще излезе ок пари.

Да си купувам ли помпа за кърма от сега?

# 327
Минерва и аз такива гледах, ама пусто му нямам място в спалнята къде да го навра. В банята или хола да седи постоянно не ми е фън шуй. Капризи де. Накрая както дойде ще се оправим Simple Smile

А за помпата... много зависи от бебето.. На мен ми трябваше от ден 1.

# 328
  • Варна
Ами не знам и аз какво искам от едно next to me...със сигурност няма да е лошо да мога да го ползвам повече от 6м, но в същото време до леглото имам 60см в най-добрия случай. ако може да пада на по-долно ниво с времето също е хубава функция. Да има рафтче отдолу да си слагам някакви неща и това е добре...
Верно че гледах някъде ваничка с повивалник, ама я изгубих къде.
Помпа според мен по има смисъл да се вземе отколкото шишета. В болницата ми даваха, но ми се налагаше после и вкъши по малко да цедя понякога. Като цяло макар че кърмих близо 2г помпата си ми беше необходимост понякога.
А и още нещо - тънки пеленки откъде ще взимате?

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 16:35 от Didi_Bidi

# 329
  • София
Момичета, аз толкова търсех некст ту ми, което да става и за след 6месеца и направо супер яко е това на Чико форевър, само че цената и уоу 😀
Бях се спряла на едно дървено некст ту ми https://www.yourbaby.bg/stranichno-leglo-2v1-tip-next-to-me-s-ma … tzviat-bialo.html което ми се вижда пак по-голямо от стандартното и май бебка може да спи на него поне до година и половина? Вие как мислите? Има ли някой отзиви за сайта и кошарите от там? Виждам че имат и някакви 5в1, 7в1, интересни ми се струват, ама няма къде да се видят на живо.
За Чикото форевър, пише че е изчерпано в Хиполенд, иначе с промоцията в петък цената му щеше да е бонбон и май нямаше да се колебая изобщо…

Общи условия

Активация на акаунт