Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 52 106
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Ами аз крачетата ги усещам в мое дясно долу. Като се обърне ги усещам горе към пъпа. Хълцането снощи пък беше накъде в ляво долу... Де да знам и аз вече. То в ляво уж му е гръбчето. То като хълца сигурно усещам коремчето и гръбчето как се движат от хълцането.

# 481
И аз усещам по хълцането. Тази седмица два пъти се завъртя. Отделно усещам като се върти, но явно този път ми е много чувствителна матката.

Днес ми беше последният работен ден. От утре съм официално в 45дневния. Не мога да повярвам, че доживяхме…

# 482
Аз хълцане не усещам, може да не е почнало или да е слабо в сравнениес ритниците и предната плацента да пречи. Ако седя много много мирно и не дишам даже виждам как се движи, но не е изразено толкова много от външнатастранаоще. Обаче се усеща най-много около пъпа движението. Интензивно движение, чак се чудя дали не са две, но до сега да не хванат на ехограф второто абсурд 😅  Евентуално да се завърта като усещам натиска над мехура, но самото обръщане не го усещам.

# 483
  • София
А хълцането как се усеща точно?

# 484
Аз съм с предна плацента, но от много време насам започнах да усещам бебето, а ме бяха предупредили, че ще е по-късно. Не знам дали, защото е супер активен, но го усещам постоянно. Не съм имала дни в които да не го усещам и да не ме срита. Не знам как се върти, но всеки път на прегледите е с главата надолу, бие шутове вдясно под ребрата ми, а движенията покрай пъпа ми от лявата страна, там движи гръбчето. Хълцане усещам от време на време, единият път беше на тоновете, чу се ясно, че си хълца малкия човек 😁

# 485
Аз усещам едновременно ритане на две места ниско долу, обеснявам си го, че това са двата му крака. Понякога ги качва към лицето си и усещам самото минаване от долу нагоре на крака, като плъзгане. Като беше с главата надолу пък усещах ритници около ребрата и като се набере нещо само едно подбутване долу.
Хълцането винаги го усещам от страната на гръбчето, отново ниско долу и е циклични леко движение, на къс интервал. Не може да се сбърка с мърдане на ръце или крака.

# 486
Ритмично е!
Може да го усещаш като спазъмчета или ритничета.

# 487
Ритмично е!
Може да го усещаш като спазъмчета или ритничета.

Гледаш корема ти и го виждаш как подскача ритмично (като на дядо Коледа като се смее като стане голям 😅). И се усеща ритмично, не като ритници ами да не кажа направо все едно ти хълцаш, но много по-леко. Първото бебе се скъсваше да хълца последните месеци и като бяхме навън корема ми подскачаше нон стоп с часове понякога ..

# 488
  • Варна
Хълцането е като бомба с часовников механизъм - цък, цък, цък, цък... До безкрай 😀

# 489
Точно, супер ритмично на едно място, където е главичката и не спира след 1-2 хълцания. Поне при мен. И не като ритник силно. Доста по-слабо е. Иначе и аз съм с предна плацента, но и със задна като бях с каката беше същото.

# 490
Момичета забременях в Белгия и си дойдох  в Българи. Още от там се бях запасила с витамини за бременна комбинирани с фолиева киселина , но явно не съм купила достатъчно защото имам за още 2 седмици. Та знаете ли кога се спират и мога ли да си взема други подобни от тук.

# 491
  • Варна
Може отвсякъд да си вземете, разбира се. Само да не са синтетични, както са Pregnacare примерно. По мое скромно мнение и по време на кърмене е хубаво да се приемат. С предишната ми бременност нищо не пиех докато кърмех и ужасно ми капеше косата и в някакъв момент даже от леглото като ставах сутрин всичко ме болеше. Мисля тоя път да не я правя тая грешка.
Тези съм си взела аз, но има и много други хубави. Тези конкретно ги избрах защото нямат вит К - с тромбофилия съм.

# 492
Ако съдя по усещанията си моя бебок снощи пак се завъртя с краката надолу. Усетих мърдане от двете страни на корема, все едно е в хоризонтално положение и след това се почнаха ритниците в долната част на корема. Този път понеже усетих момента успях и да направя съпоставка как се чувстват останалите ми органи при двете позиции Smile Като беше с главата надолу ми беше едно леко, беше спрял да ме боли кръста и въобще чувствах се супер. Снощи след обръщането почти моментално ми се появиха киселини (бях хапнала малко преди това, но храни, които традиционно си ям и не ми правят проблем) и по-фрапиращото е, че като станах от дивана болката в кръста беше ужааасна, едвам си стъпих на краката. Отделно, че и някакси усещам тежест при дишането, явно притиска с главата белия дроб (дано не говоря пълни простотии от медицинска гледна точка, но такива са ми усещанията Satisfied). Сега докато пиша усещам ритници само от едната страна, все едно пак е хоризонтално застанало, чувствам се като пълна шматка с тия размисли Smile След малко отивам на преглед и ще видим дали съм права.

Поне се успокоих, че щом се врътка с такава лекота значи няма проблем да го направи и в последния момент. Ясно, че тепърва има още да расте, но явно си има местенце в корема за маневри.

Относно витамините и аз мисля, че е хубаво да се пият. В момента конкретно не пия комбинирани, а само тези, за които знам, че съм в дефицит - Б12, Д, омега 3, малко магнезий и фолиева киселина, но след раждането мисля да си взема някакви комбинирани, че организма се изтощава цялостно и не е лошо да презаредим.

# 493
  • Варна
Zhuta, и при мен така по веднъж седмично долу горе го усещам как се врътва, почва да ме рита горе, тъкмо се зарадвам и айде пак. Сега се разхълца пак. Усещам цъкането буквално в левия си яйчник....това как да го възприемам?

# 494
  • Варна
Аз хълцането го усещам и виждам по-нагоре в областта на пъпа - там, където трябва да се пада гръбчето на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт