Страсти - ясли и градини в София, кампания 2023/2024 - Тема 1

• 33 313
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Момичета,здравейте. Моля, да каже някой наистина ли са задължителна детска градина от септември 2023, ако детето е родено декември 2019? Благодаря
Предучилищната подготовка е задължителна от 4-год. възраст.
Набор 2019 става на 4г през 2023г.
Гледа се наборът, не месеца, в който навършва 4г.

# 181
Да, задължителна е за всички от набор 2019.

# 182
Здравейте, имате ли мнения за 81 дг Лилия район Възраждане? За втора яслена ме интересува.

# 183
Здравейте, мамита,
При тегленето на жребия за ясла първо се избира между децата с 16 точки и след това с по-малък брой или?

# 184
  • София
Здравейте, мамита,
При тегленето на жребия за ясла първо се избира между децата с 16 точки и след това с по-малък брой или?
Точно така.

# 185
  • Sofia
Здравейте, мамита,
Има само един единствен жребий на опашка. Първо се класират децата по точки - класират се тези с най-голям брой точки. После може да се образува гранична група, в която има повече деца с еднакъв брой точки от останалите свободни места. И тогава се тегли жребий в тази гранична група.

Примерно: има 20 свободни места, за които чакат 10 деца с по 16т и 30 деца с по 15т.
10-те деца с по 16т се класират веднага и заемат първите 10 места (от 20). Като се стигне до групата деца с 15т, се тегли жребий - защото останалите свободни места са вече 10, а чакащите деца с равен брой точки - 30.

# 186
Благодаря за темата.
Да ви питам, разчитате либна този калкулатор що се отнася до шансовете?
https://sofiadz-calculator.eu/

# 187
Не, повечето си смятаме сами шансовете.

# 188
  • Sofia
Благодаря за темата.
Да ви питам, разчитате либна този калкулатор що се отнася до шансовете?
https://sofiadz-calculator.eu/
Не. На мен ми дава, че за две от градините имаме 100% шанс за прием 😂. При положение че, когато са ми първо желание отиваме на жребий 😂.

Самоцитирам се от предишната тема :
https://bg-mam.ma/p/1450925/46227794
https://bg-mam.ma/p/1450925/46228072

# 189
Много благодаря за отговорите.
Страх ме е да не объркам сметките и да взема да сложа нещо с по-нисък шанс.. 😄

# 190
Този калкулатор смята колко деца са по първо желание, може да са и само с 5 точки, изобщо не разчитайте на него.

# 191
  • sofia
Колко време след смяна на настоящ адрес, това се отразява в системата?

# 192
  • София
Понякога веднага след промяната и въвеждането на новия адрес, понякога в рамките на до седмица (не знам дали зависи от общинските служители, регистриращи промяната на адреса, или от проверките в системата, извличаща информация от информационните системи на общините на определен интервал). Принципно не е редно да има забавяне, но на практика в някои случаи се получава.

# 193
  • sofia
Благодаря. Актуализацията на настоящия адрес я направих електронно и в четвъртък ми беше потвърдено с мейл, че е актуализирана. В системата за градините, в профила си го попълних, но ми излиза следното съобщение:

И всъщност, сега като съм сменила настоящия адрес, има ли значение за точките от колко години съм на него? И постоянния адрес ни е в София от много години, ако има значение.

Понякога веднага след промяната и въвеждането на новия адрес, понякога в рамките на до седмица (не знам дали зависи от общинските служители, регистриращи промяната на адреса, или от проверките в системата, извличаща информация от информационните системи на общините на определен интервал). Принципно не е редно да има забавяне, но на практика в някои случаи се получава.

# 194
Ние живеем във Красна Поляна.
Единствено имаме шанс за прием 179 та .
Градината се намира до главния вход на западен парк.
Ще видим другия петък все пак.
Успех на всички.

Общи условия

Активация на акаунт