Априлските джуджета хапват кашички, попарки и пюрета

• 7 855
  • 303
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Да се включа и аз по тимите от днес:

Аз съм зодия Дева, скъпия - рак, а Тони - овен или както аз казвам ние сме огън, вода и земя, тоест аз трябва да укротявам и успокоявам другите стихии.
Пишката, без да искам я оправих още в 5м и досега нямаме проблеми.
Нашето меню е следното:
7.00 - АМ (да чукна на дърво да не го откаже пак);
10.30 - попара/ плодово пюре с извара или йогурт/банан с ам/ кус-кус със сирене/ грис с плодово пюре/ кисел - всеки ден нещо различно
14.00 - зеленчуково с жълтък през ден месно, веднъж седмично риба
17.30 - каша или кисел
20.00 - каша за лека нощ на Хип или нестле
През целия ден изпива около 200мл разреден сок или чай и около 125мл вода. След някоя от яденетата обедно или следобено давам настъргана круша. Ябълки не давам, защото много го боли корема от тях и през нощта става страшно.
За възпитанието - мисля, ще видим дали ще успея да бъде само с приказки без бой, но таткото от малък го пошляпва по дупето и въпреки това Тони го обича повече.

# 61
Моите диванета току що заспаха и се присъединявам към вас!  newsm44
Велина вади горен десен зъбак и е адски крива Sneaky, Пепи и той си иска вниманието Satisfied, а аз НИЩО освен тях не мога да погледна newsm77... Но днес му е последният ден от ваканцията! smile3560

Фурорка, подозирах те, че си ми съзодийничка! Wink

За менюто - чудесна идея на Чаената!   bouquet Можем ежедневно да го споделяме - всяка при първото си за деня влизане тук. Peace

Дневното ни меню: feeding
към 12 ч. - супа /около 30 гр/ - лук, картоф, морков, магданоз+зехтин;
                - основно /около 180 гр/ - просо, ябълка, тиква+зехтин;
и двете домашно приготвени;
към 18 ч. - оризова каша на Милупа+синя слива /около 190 гр/;
останалото - кърма - денонощно /няма да казвам кога и по колко, че ме е срам Embarassed/

Просо давам от вчера. Харесва се. Коя друга мама даваше, да обменим рецепти - Мецанка и Бюти ли!?  Thinking Но те вече МНООООГО липсват!!! Sad

Пошляпването го практикувам с баткото... Написаното по книгите не винаги се припокрива с реалността... Rolling Eyes

Фимоза Пепи също имаше, за което вече съм писала. Но да кажа, защо се наложи доста преди 1 г., да се забели. В един момент под кожичката започна, да се събира секрет и стана, почти колкото бобено зърно. Доки каза, че не е притеснително Shocked, но все пак за мен беше. Така уролог го забели, изчисти се секретът и каза, да продължа да забелвам ежедневно. Аз обаче си щадях момчето и явно не правех нещата, както трябва, и пишлето пак се срастна. Но вече категорично реших, че при доктор няма да го водя и действах сама /таткото категорично отказа, да причинява това на сина си! #2gunfire/. И така към втората му годинка окончателно се забели. Peace

Липсите по първа стр. - нищо страшно и непоправимо! На 23.04. от няколко теми насам само Велинка остана... Тя Иленка спомена, че й липсва дететцето, ама пак си се включва и пише...  Hug Така че пак въпрос на темпeрамент и толерантност! smile3503

Последна редакция: пт, 05 яну 2007, 16:15 от envia

# 62
  • Русе
Привет мамчета!

И аз държа на 2 хранения с АМ (първо и последно)... Иначе менюто ни е:
1. АМ
2. попара или зърнена каша, + малко плодово пюре
3. млечно-зеленчуково или месно пюре
4. плодова каша или кисел с намачкан плод
5. АМ

...като задължително гледам кашата да е само веднъж. Понякога и ние сме на 4 хранения (пропускаме втората закуска).

Ааааааа..., и ние липсваме в списъка отпред от доста теми насам (пускани и от Бабъл и от Дея)...ама работата е ясна - веднъж пропуснати по невнимание, после copy-paste и така...Човешко е Peace. За мен беше много по-важно, че въпреки липсата в списъка, не ни забравихте - абе много си ви обичкам. Heart Eyes

А!, ето наборката веднага е запеленговала и ни изпревари... Hug

елидима01, ако ти се занимава да ни добавяш, сме на 23.04 - Диляна на Иленка. Имаме и снимка: http://images12.snimka.bg/001618830.jpg

Пижамата сменям 2 пъти в седмицата.

Коте, много добре си ви представям с каката...А, моят като се карам, ме гледа замислено и пита: "Мамо, ти защо така лоша?", или се троска "Не пипам, бе човек!", та се чудя как да гледам строго, като ме напушва на смях.

Айде после пак, че дълго стана...

# 63
  • София
Честито на всички празнуващи!!!

Днешното ни меню:
1. АМ
2. Зеленчуково с 1/4 жълтък (реших най-сетне да го въведа)
3. Малко АМ, ако въобще благоволи да хапне
4. Каша елда с плодове
5. Пюре от тиква, дюли и банан с бисквитка
В последните 2 слагам АМ.

От баницата ми се падна 'Малко юначе в къщата ми да плаче', което не знам как да го тълкувам  #Crazy ... че детето ми ще е ревливо или ново да чакам  Mr. Green И в двата случая, не ми харесва тоя късмет! И ми се падна 'Успешна кариера', което през тая година не виждам как ще стане... Страшно ме дразнят тея готовите късмети, предпочитам ние да си ги пишем.

Пижамките ги сменям на 2-3 дни, той все пак, само спи с тях.

Молба за ясла бях забравила, че пак трябва да се подава (вече за 4-ти път!) Вчера като чух по новините и веднага отидох, но беше на обяд и никой не ми отвори, после към 16.30 отидох пак, ама шефката си била тръгнала вече, а днес не работели, че им ремонтират ел.инсталацията, та ще е чак в понеделник. Ама аз и не се надявам да се вредим, взимат по няма и 30 деца на година, а само съседските лапета на директорката са повече.

За боя - не го одобрявам, но не съм съвсем сигурна, дали при екстремни случаи не бих прибягнала да някое шамарче. Майка ми като искаше да ни накаже, почваше да реве и не ни обръщаше внимание, е тва направо ни сисипваше и после няколко часа бяхме най-добрите деца на света, ама аз не бих могла да съм толкова мелодраматична.

От 3-4 месеца насам лигите ни са потресаващи количества, а още няма зъби.

Пацата му е забелена съвсем малко, лекарката се грижи за тая работа, на мен ми каза да не я дърпаме ние, само да я измиваме хубаво.

# 64
Менюто - схванах, че идеята е, да споделяме конкретното меню за деня, за да обменяме конкретни рецепти - това е ценното, нали!? Wink

# 65
какви овесени ядки сте купили и как ги приготвяте newsm78

# 66
  • София
Абе, ореха алерген ли е? Миналата седмица разсипах едни фъстъци и орехи на пода и уж ги събрах всичките, а и всеки ден прахосмукирам, ама явно едно орехче се е завряло под хладилника или м/у шкафовете и малкия го докопал и гледам джвака нещо, едвам му го извадих от устата, ама си беше гризнал, де. Дано поне не е имало и фъстъци, че ще стане беля  ooooh! Може ли да му стане нещо от ореха?

# 67
Овесени ядки дадох веднъж, но й излезнаха пъпки, въпреки овесената вода отпреди, и ги спрях временно.  Confused Купувам фини овесени ядки на Izzy. Варят се, а после вариантите са много - с плод, с извара, със сирене, към зеленчуковото пюре, в супата...или навсякъде вместо сухара... По същия начин и с останалите зърнени храни. Peace

# 68
Ренка, не знам дали ще му стане нещо от ореха, само да не се задави, щом си го извадила - няма страшно! Hug

Мимка, ще се съобразя с мнението ти, права си, щом ти е направило впечатление. Сори Blush. Та, Дея, извинявай, не съм искала да те нагрубявам! Peace

Аз давам от "забранените храни"  какао, сирене, масло, хляб, бисквити...
Днес му направих пелте от дюли във вода, като сок разтворено. Или желе от дюли, както аз го наричам. Нали били много полезни! bowuu

От какаото в крема може ли да започне да кашля? Някой знае ли дали хранителните алергии се изразяват с кашлица, а не с обрив newsm78 Май питах по-назад, извинете ме ако някой е отговорил, просто съм изгубила темата.

Къде предлагате да отворим тема с рецепти за априлчета /мартенички/?

Скарлет#, да знайш и ний сме огън, земя, въздух, та...страшна комбина ще бъдем!

А за боя, моето мнение е, че от бой до бой има разлика. Деца, на които много им говориш не е гаранция, че няма да заслужат някой пердах, пък било и то скромен. Майка казва, че "насилието е признак на безсилие" и не е редно да се бият децата, но аз си спомням един пердах - имах липса на няколко кичура коса и червени отпечатъце на длани по дупето, но бяхме отишли с едно комшийско дете в парка сами и след 2 часа търсене и викане майка ни докопа... #Crazy А аз бях казала на бащата, чичо Митко, че съм чуждо дете и нямал право да ме бие. Тогава майка каза "Ей сега, като си си мое ще видиш!"  Joy Оправдавам я и смятам , че перване през ръцете или дръпване на ухото не е бой, в никакъв случай. Не одобрявам методите за генерален бой, с колан примерно - имам приятели, които са яли такъв и мразят бащите си до ден днешен.
На мъжът ми съм казала, че няма да е плашилото и да не си мисли, че някой ден ще казвам "Ще кажа на баща ти", както се е получавало в неговото семейство. Искам Тони да обича и двама ни и да търси подкрепа в наше лице! Peace

# 69
  • Русе
Тъъй, да продължа...ама как само ми личи, че днес нямам много работа  Grinning... освен неуспешното търсене на картинка с висока резолюция на крака обути в чорапки...Та в крайна сметка (да се поФаля Mr. Green), колежката ми направи една фотосесия в офиса, и като нищо краката на кака ви Иленка ще лъснат на кориците на един каталог за чорапи на една голяяяяма фирма...хи-хи... bowuu

За фимозата, юлчето получава "отличен 6" на теория, а envia - на практика!
В БГ само "доктор Оги" (Огнян Бранков) е с прогресивни разбирания по темата, всички останали джипита и хирурзи много бързат и насилват нещата. Физиологичнта фимоза МОЖЕ да се оправи без цепване - трябва, обаче мноооооооого постоянство и търпение (като на envia). Нека мъжките мами от чужбина кажат как се процедира там (Бубка, pam_denis?)

Филипка, ако се притесняваш, иди при Кожухаров в Медикус - той е специалиста на пишоците в Русе...Ние ходихме на операция заради късата юздичка, за фимозта ни беше посъветвал да си действаме бавно и настоятело вкъщи, да не стресираме излишно детето с хирургични интервенции. Peace

И да не забравя да те питам - къде в Русе намери кус-кус на Плазмон???

Чаена, кашлицата може да бъде признак за алергия - нас при една упорита кашлица ни пратиха на алерголог, но пък не ми се вижда логично да е хранителна алергия, по-скоро от прах или нещо такова, а от какаото - можеби обрив би се получил, ама знам ли? newsm78

# 70
  • София
Другите майки на момчета, кажете вие до къде стигнахте с пишките Rolling Eyes
Питах в този форум и поне до годинка няма да пипам и да се притеснявам. След това ще направя консултация с доц. Бранков.

За кремчето за личицето - мажа го с Бюбхен, доволна съм!

Бубка, къде изчезна толкова време? Всичко е наред и от много празници не си имала време, нали?  Heart Eyes

Mr. Green Mr. Green Докато си публикувам писанието, са се натрупали 26 нови отговора  Mr. Green Хайде сега ще си ги чета!

# 71
Филипа, аз знам, че до 1 годинка пишката не се пипа. По принцип съм чела, че до 3-4 годишна възраст се забелва сама, ако не стане дотогава вече се говори за физиологична фимоза.
i na men taka mi kazaha i az ne pipam newsm78

# 72
Иленка, мерси за признанието!  Hug Като говориш за фотосесии, кога ще те видим и тебе на снимка!?  Praynig Имаше те на една, но само като силует... Ако си споделила своя образ, пък аз съм го пропуснала - извинявай! Wink

Като говорите за кус-кус, да кажа, че свареното просо има вид точно като кус-кус, но много по-фин, а се сварява също толкова бързо!   chef Вие това може и да си го знаете, но аз вчера за пръв път видях на живо просо Embarassed, та да споделя...

# 73
Иленка, педиатърката също ми препоръча Кожухаров, наистина ще взема да заведа Пресил да ни консултира и той.Че на нея нещо с всеки изминал ден не й хващам вяра Thinking
И реално не знам до колко той наистина има фимоза, уретерчето му е открито, няма проблем с пишкането, усещам че надолу главичката е подвижна, но просто отгоре е срастнало TiredАма как го обесних ooooh!

Щото същата тая педиатърка беше тази, която ми каза още от първият ден да забелвам #Cussing out, а оня ден ми каза, че задължението на майката било само да поддържа добра хигиена.

И ние вече сме пипали, вероятно грешката ми е тази, че не съм се информирала преди да родя как трябва да процедирам с пишката Tired

Та така, благодаря за разясненията на всички Hug

Другият път искам момичеееее! Crossing Arms

Кус-кус на Плазмон намерих само в Кенгуру, до Рига.Скоро заредиха, все още имат мисля.

# 74
здравейте мамчета,нас ни нямаше и затова не съм се включвала толкова време но сега ще наваксам.
8 - попара
13.30- зеленчуково с жълтък и през ден месно
17.30-каша,кисело мляко с бисквити
21-АМ
Имаме си 5 зъбчета вече,много е дива,лази но не се изправя още,учим се на гарне но нямаме успех.
Как се приготвя грис,на каква пропорция(тои е за възрастни),с прясно мляко или с вода?Никога не съм правила и не помня да съм яла.Днес ще и правя кисел  и него не знам как но ще чета упътването.Ако някои е давал нека помогне да не уплескам съвсем нещата.

Общи условия

Активация на акаунт