Априлските джуджета хапват кашички, попарки и пюрета

• 7 855
  • 303
  •   1
Отговори
# 45
  • 2 етажа над тавана
Ей, муцки, привет.
Вясвам се пак набързо да ви видя, вчера четох, четох и като имах възможност да пиша - нета се скапа.
Честито на месечковците от днес  и от предните дни, честити зъбки на новосдобилите се с такива, въобще на всичкото народ дето е празнувало или днес празнува - честито!  bouquet Hug

Да се включа по темите, дето се обсъждат:
1. Маги не съм я забелязала да пъшка, ама май не пъшка.
2. Маги също има предпочитания към мъжете - в началото ги гледа с ококорен поглед и отворена уста и после почва да се закача с тях и да им бърбори, а ако съм я гушнала се обръща и се крие в мен и после пак се закача, флиртаджийка малка Mr. Green
3.За дневния сън не я преобличам, ако има елече или жилетка ги свалям и остава по боди.
4. За удрянето на главата в решетките на креватчето - в началото се случваше често, но сега тя тренира усилено приклякане и изправяне в кревата, та рядко пада, а като падне обиколниците спасяват положението.
5. За пошляпването и карането - абсолютно съм против, като знам аз какъв бой съм яла от баща ми, не искам да причинявам това и на детето си. Дано съумея да намеря добър вариант за справяне с критични ситуации, но определено няма да е бой.
6. За зодиите - аз съм Лъв, мъжа ми е Водолей, Маги - Риби.
7. За късметите от новогодишната баница - на Маги се падна "любов като на кино", късмета, здравето и благополучието, на мен - паричката, пътуване в чужбина, печалба от тотото, такива неща, а на мъжа ми се паднаха работата, учението, къщата и колата.
8. И при нас положението със слагането в легнало положение беше същото - рев до откат, но вече попремина. Сега вече даже се кефи като я сложа на спалнята, щото й е кеф да се търкаляме по кревата, а и май почва да открива пълзенето и прави опити да застава на колена и ръце и да се придвижва напред. Мисля, че е етап това с реването в легнало положение.
Ексче, малката мишанка много ме изкефи как папка, страшна е! Hug
Филипка, дано се размине хирургическа намеса при зетя Praynig
Снежи, много е сладка Катенцето с обички.

Иначе при нас положението е малко по-добро за бебка и малко по-лошо за мен. Нослето й вече не хърка толкова, но пък моя нос имам чувството, че се е превърнал в слонски хобот от продухване и все едно съм си навряла банани в ноздрите Tired Добре поне, че гърлото ми мина. Е, продължавам с витаминната атака под формата на изцедени лимони и мед. Mr. Green
Айде стига толкова, че стана ферман.

Хера, мерси за помощта по темичките Hug

# 46
  • София
Нашето меню днес е и ще бъде:
закуска - кус-кус със АМ и извара
обяд - пюре - картоф, тиква, зелен боб, тиквичка - домашно производство
следобяд-привечер, както дойде - каша Хумана - банан и череши

За боя - какво да ви кажа - хич не ми харесва, но понякога се налага! Чесно да си призная преди да имам дете си мислех, че с приказки ще го възпитавам, но...за съжаление нестава само с приказки или поне не при Лора! Може би някъде, някога съм му изпуснала края и сега нямам необходимия респект! Неразбирайте, че я спуквам от бой - не, напротив, но понякога се налага! А като беше малка, много добре научи не-то и непипаше нищо! Явно си е до дете! Виж от мъжа ми има респект!

# 47
забравих да се поФаля за късметите (бабълчето напомни Hug)
на мен - паричката с любовта
на тати - бебче Thinking (хем аз съм със спирала, само го предупредих да внимава да не е на друго място Thinking) Joy hahaha
на бебо - късмет Hug

я да питам - пижамките всяка вечер ли ги сменяте newsm78 понеже спряхме да се потим, а и времето не позволява да съхнат нещата, почнах на 2 вечери да ги сменям Peace, щото само си спи с тях, не се търкаля като дрехите през деня

Мисти, все забравям да кажа - ама Криско е точно твое копие  bouquet

# 48
Уффф,Бабълче, дано скоро съвсем се оправиш Praynig

Сякаш имаме повече болни майчета, отколкото бебоци Rolling Eyes

Аз все така тъпо и упорите продължавам да давам за закуска АМ, не мисля скоро да го замествам, щото не искам да остава само с едно вечерно цокане.

Иначе на обед до скоро давах месно пюре, на ХИП много му харесват, но откак въведох тези дни млечните започнах да редувам със зеленчуково + козе сирене.

Следобед давам или млечна каша, купила съм три и ги сменям, + плодово пюре в нея или настърган суров плод.Или кус-кус със сирене и АМ.

Отделно към 18-18:30 му предлагам и сурови банан, ябълка, авокадо, круша, комбинирам ги произволно и човекът хапва с охота Grinning

смини, не искам да те плаша, но скоро моя много близка роднина забременя със спирала.
Не само че имаше спирала, а беше с обърната матка и отгоре на всичко са се пазили ShockedНаложи се да махне детето по мед.показания CryА искаше много да го запази.

# 49
ехоо,един ден не съм влизала, а вие хем сте изписали старата тема, хем 3 страници от новата, бреееей, много сте бързи,бре, момичета
сори, за първи път няма да мога да ви изчета назад, щото се захванах с едни преводи...
за зодиите:
Аз - Близнаци
Мъжо - Близнаци
Радост - Овен

# 50
Филипче, не ме плашиш хич, знам аз рисковете на професията Crazy каквото...такова.... Blush

# 51
и ние викаме мама много сладко  Hug
и ние закусихме кус-кус
обед- зеленчуково после каша и довечера АМ

# 52
Нашето меню днес е и ще бъде:
закуска - кус-кус със АМ и извара
обяд - пюре - картоф, тиква, зелен боб, тиквичка - домашно производство
следобяд-привечер, както дойде - каша Хумана - банан и череши

Не пиете ли мляко хич?

Крис се храни така:
1. АМ
2. (попара, но често това хранене го няма, защото се буди късно и яде 4 пъти на ден, затова попарата е тази, която отстъпва пред другите дажби)
3. Зеленчуково /месно/ пюре
4. Каша или овесени ядки (или ако сме на 4-кратно хранене, т.е. сме пропуснали попарата и сме минали направо на пюрето, следобед яде попара, заради сиренето)
5. АМ

Аз мисля да пие 2 пъти АМ дневно поне до годинката. Thinking

Кристиан крещи от сутринта, заради зъбите. Ще растат втория чифт резци, отстрани на заешките. Сега е като Бъгс Бъни Mr. Green

# 53
добр'утро дами Simple Smile
работя си уж аз, но все хвърлям по един поглед и накрая се изкуших да драсна и някой ред.

днешното меню твърди храни -
1.класическа попарка (без захар)
2.зел.бульон + пилешко пюре с картофи, моркови и праз
3.каша "8 зърнени" на Нестле + плодово пюре

Фил, как се приема авокадото?

За възпитанието - аз пак ще се доверявам на интуиция и на собственото си възпитание. И да чета книжки как се прави, като не ми идва от вътре нещо, детето ще усеща и файда никаква.
Майка ми веднъж само се е опитвала да ни поступа с брат ми и ние и се смяхме, защото тя хем ни жали, хем се опитва да удари. Баща ми още помня единствения път като ми удари шамар, веднъж но за сериозно нещо, което никога не съм повтаряла.
Така че засега вътрешния и външния ми глас само вика "Не" като се опитва да ръфа кабели или да пипа печката. По нататък ще видим.

Сминс, Симона спи с долното си бельо за следващия ден. Така че ги сменям. Като въведа пижамата сигурно ще откарваме повече.

# 54
Здравейте Hug
елидима01 браво за темичката!
Честито на всички празнуващи и празнували миналите дни  bouquet
Нещо не сварвам да ви чета и пиша Mr. Green
Зодии: мама-водолей, тате-телец, малчо-овен Mr. Green
Меню:сутрин-попара или каша, обед-пюре асорти, следобед-кремче асорти,вечер-мляко.Давам му и някакво плодче от време на време Peace
На 3-ти подадох молба за ясла и бяхме №57 от сутринта Sad може и да не ни огрее.
Парата се падна на мъжо в питката от НГ-която аз майсторски омесих Mr. Green
Пижамките ги сменям на 2-3 дни Peace
Пошляпване според мен трябва да има все зависи от случая, но не системен бой и просто няма смисъл то детето първо се травмира после като магаре стоически ще си го понася и ще си прави пак неговото-от опит знам  Rolling Eyes Майка ме изтърсваше като брашнян чувал, а татко веднъж ми удари шамар и до днес си го спомням и ми е гузно защото си го заслужих така че....много не е на хубаво Mr. Green
Филип@ защо Аптамил3 не е за препоръчване, че ние на него минахме newsm78 ако трябва да се връщаме на 2-ката.
Изприщен е Теди на гушката много жестоко като домат пламва, но много се лигави направо шуртят лиги и през 5-10 минути лигава е вир вода Sad
Крещи и реве всяка божа вечер като започна да го обличам с пижамата и направо ми пламва главата незнам как да го отуча нищо не помага и много ме изнервя #Cussing out така е от самото начало но вече с тия децибели едвам се сдържам все едно го бухам с тояга Crossing Arms Бяща му му се скара оня ден и той се разрева съвсем ooooh!

# 55
елидима01,обаче не знам от къде си копирала списъка,но моята дъщеря я няма в този списък  Thinking ,нито снимка,нито име-нищо и не знам на какво се дължи,както и на Анжела на Мимка и Ивайло на юлчето,Ема на  flowered снимките също липсват,а също е изчезнал от списъка и Йоан на Лесито-може и да е смешно,ама хич не ми стана приятно

Хайде лека вечер!

Всъщност, мисля че го копирах от предишната тема  newsm78 Съжалявам за липсите - не е било умишлено,а и виждам че Хера е поооправила кашата, за което  Hug Еееей, останах си без почерпка
Цитат
Страхотна си ,ще черпя  
 Mr. Green
А темата започнах, защото видях, че старата е вече над 15 страници. Нали се пише до 15 и после се заключва  newsm78

Аз тия дни направо съм на прага на истерията  smile3511 Явно се мъчи да пробие зъбче, но ставам луда и накрая се карам на Веси, защото тя разбира. В резултат на което се чувствам още по-зле, защото горкото ми дете също си иска внимание  Weary

За боя съм на мнение, че това не е метод за възпитание  Naughty Децата се възпитават с любов  bowuu Разбира се че някога се карам, казвам НЕ когато трябва (на малката) и съ може би твърде многословна с каката, когато трябва да обяснявам защо това не се прави или казва, но мен никога не са ме били и с родителите мми сме се разбирали добре.

Не ми се отварят клипчетата на Ани и Хриси  Confused Ама да бе, трябва да направя пренастройка на explorera
За зодиите аз съм рак, тати е везни, Веси - козирог, Еви - овненце. Две рогатички, малиииииии  Mr. Green

И един малко глупав въпрос от мен Какво е АМ, адаптирано мляко ли  newsm78
А за допълнителната темичка за споделяне на рецепти съм  ЗА с двете ръце, само че няма аз да я пускам  Mr. Green
От снощи и аз съм с хрема и цяла нощ дишам с отворена уста  Sick

# 56
Филипа, аз знам, че до 1 годинка пишката не се пипа. По принцип съм чела, че до 3-4 годишна възраст се забелва сама, ако не стане дотогава вече се говори за физиологична фимоза. Мъжът ми е бил с такава и на 4 год. са му  забелили пишлето  Mr. Green Няма психически травми  Mr. Green Аз мисля, че не трябва да се бърза. Иво също като на Мисти синчето е с наполовина забелено пишле - педито ни обърна внимание вчера, но аз не мисля да предприемам нищо. Той и без това така усилено се дърпа, че може и да го презабели  Mr. Green
Но все пак всеки родител сам си решава - аз само изказвам моето мнение  Simple Smile

Смин, на нас ни изписаха тридерм и още нещо. Май тридерм е кортикостероид и аз прецених, че не желая да го слагам. Ще продължа да мажа с ланолин (не знам дали на вас ви подейства, но при нас прави чудеса - лицето се изчисти напълно) и просто ще го държа на диета. Само на домашни пюрета и каши, без краве мляко, без глутен, без цитруси.

Меню за днес: каша - домашен кафяв ориз, елда, амарант +2 кубчета сливи
месно пюре - тиквички и тиква с пилешко
плодово пюре - малко ябълка

Пижамката - долнище я носи 3 вечери, защото прекарва с нея около 3-4 часа само - докато е в кошарата си. При нас спи бос, да не му е горещо.

# 57
Много ми е интересно това как приспивате дечковците, щото аз вече на маймуна се превърнах. Тъй като Ема иска да лежа до нея и като я приспя на спалнята , както сега, само ходя да гледам, че е станала толкова безшумна, че и бебефона не я хваща и да не тупне. Така че имам нов номер, влизам в нейното креватче, добре че нямам 1.60, приспивам я , но после не ме питайте как излизам, то е едно дълбоко, едвам вдигам крак. Абе ужас!!!

Роси, то и на мен ми е трудно, хем че Ема може цял ден сама да си играе, редовно я оставям в кревата за по час , докато оправя и тя там се забавлява, освен това всеки петък и събота е при баба си, баба ми идва понякога да готви, храня я предимно с купешки пюрета т.е. не готвя за нея специално и пак понякога ми идва много и нямам сили.

За менюто, както вече писах, храня е предимно с купешки на Ганчев, всичките много ги харесва и затова не взимам по-скъпите, особено след като отказа едно на Хип и трябваше да го хвърля. Гледам да ги редувам , да има поне един път в седмицата риба и така.

Аз вигантола не го забравям, почти всеки ден го давам, но виж жълтъка редовно.

Пижамката я сменям различно, но не задължително всеки ден.

За боя, прилагам го само тогава , когато имам достоен противник. Много ми е било жално като видя да бият дете. Ама и от много приказки полза няма. Баба ми , която ни е отгледала със сестра ми, ни игнорираше, чувството е ужасно. Гледам и сестра ми сега прилага тоя метод и май има ефект.

елидима01  Да , адаптирано мляко.

# 58
Лелееее, аз докато пиша, още 6 мнения пуснати  ooooh!
Еви много се дереше още от раждането преди заспиване и още преди да навърши месец приложих следния метод, който има ефект и до днес да не чуе дяволаПонеже ревеше и у мен и в леглото, я оставих в креватето и метнах една кърпичка на лицето(виждала съм много деца така да заспиват), в първия момент нададе як вой, но минутка след това се успокои и заспа сама. Сега заспива без кърпичка, но след като си изпие млякото, я оставям в креватчето и излизам, а тя си заспива сама.
Пижамката я сменям на 2-3 дни.
А тази сутрин Еви не ми яде попарката и заспа, но пък пи мляко рано сутринта. Като стане ще яде пюре от картоф, морков и едно цвекло, което в БГ никога не съм яла, но тук го има по това време на годината и е много полезно(в превод сега видях, че е пореч, което никога не съм чувала  newsm78 ) Следобед ще правя пюре от ябълка, круша и банан и довечера от обедното пюре+млякото преди лягане.

# 59
Mr. Green да живееее всеки шоколад. Мале, изядох около 8 шоколадови дядо Мразовци, които бяха подарили на бебо  #Crazy кво да не очакваха той да ги папа  newsm78
ох много и аз им налитам.Колкото до възпитанието и аз мисля ,че няма смисъл от пляскане на дете под 3г.Свекърва ми ,ми разправя как големият и син я бил захапал докато сучел -тя го пернала през устата и той повече неповторил,а ние с мъжа ми  Shocked и кво ударила го е ,а то като я е разбрало ,та чак и е проговорило #Cussing out-милият той.Аз съм по обясненията и не-то.Виж каката я поплясквам,но това е друго-гледате в очите ,караш му се ,обясняваш и то си знае неговото-голям е инат.Но благодарение на обясненията и понякога на шамарите-е доста културно и възпитано дете.Само някои да каже нещо за което тя знае ,че не е правилно(глупак,простак...) или е употребена някоя дума за обида и веднага-"Каза ли нещооо...Няма глупави хора,така не се говори."

А забравих-веднъж на по висок глас нещо казах на малкия и каката като орел:"Не се карай на б'ат ми" и и потекоха сълзички   Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт