Априлските джуджета хапват кашички, попарки и пюрета

• 7 855
  • 303
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Има ли някой за наздраве? cheers

Ани и Ицака големи сладури, бе!

# 31
  • София
Нали не трябва да е въглехидратно, пък навсякъде пише, че се дава за вечеря мляко. Уф, и аз се обърках вече. Иначе към 2 часа се събужда да цока, че я кърмя още, но само през нощта. newsm78

Точно така, най-добре мляко, но при Рени имат проблем с него затова се търсеше друг вариант.

Вени , ето го сайта: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/367/58/ 

# 32
  • София
Ани, направо ме срази как добре хапва твоята кукла. И как се навежда... Браво на девойката  smile3501 smile3501 smile3501. Не бях виждала дете да стои толкова кротко като се храни и то с вдигнати ръце. Не проявява ли интерес към храната? Емо понякога ми взема лъжичката и започва да прави опити да бърка с нея в чинийката или в моята уста.
Мисля че Ра4ето е най-спец в това  Grinning
Аничка, това, че преграквам понякога от пеене едва ли ме прави спец. по приспиване. Напоследък го дебна и като видя първите признаци за умора и сън го гушвам, давам цица и докато изпея 1-2 куплета и той е заспал. НО ако пропусна момента човечето се разкисва, минава му дрямката и после се налага да си играем до полунощ. Сега го къпя към 20:00 и в 21:00 вече сладко спи. Ако се размърда гледам да съм при него, преди да се разсъни. Гушвам го и за секунди е заспал отново. Заспиването му беше кошмар за мен, а баща му въобще не се хваща с тази тежка и отговорна задача Grinning
За шамарите и крещенето, мисля, че това няма да му се размине на моето овне. Навремето първата книга от Библията, която прочетох беше "Притчи Соломонови".  Там открих следните стихове, които са ми направили впечатление:

13:25. Който жали пръчката си, мрази сина си; а който го обича, наказва го от детинство.
29:15. Пръчка и мъмрене дават мъдрост; но момче, оставено без грижа, посрамя майка си.

Аз и братята ми бяхме много палави и благодарение на шамарите и наказанията станахме хора. Казвам го съвсем сериозно. И мисля, че ако Емо кривне от правия път няма да се притесня да му покажа, че не трябва да го прави. Но за целта трябва да порасне достатъчно, за да разбира - сега няма смисъл макар, че майка ми много не ми вярва. Thinking

Цвети, Емо не се е лигавил въобще и затова не мисля, че лигавенето има нещо общо със зъбите. А може и да е до дете.  newsm78
Филипка, хвърли ме в размисъл, че тия дни не съм гледала как е пишлето на Емо. Дано при вас се размине операцията newsm17

newsm24 Рени

# 33
ЕЛИДИМА БРАВО ЗА ТЕМАТА!

По темите:
Аз съм Овен, таткото Дева /викам му Девак/, Марти Телец

за карането и пляскането:
имаше залепен един стаен термометър за кошарата на Марти и той колкото пъти е в проходилката го дърпаше - над 24906 пъти съм му казвала НЕ, като го дърпа, 2-3 пъти го плясках по ръчичката - много добре разбира за какво става въпрос, защото не реве... услуша се, погледне ме и спира, но един ден ги оставих с баща му и нямало кой да му каже - НЕ... и го откъснал... упорито теле...

И на мен не ми отварят клипчетата - какво става с този моя компютър незнам... не мога да си отворя и картинките ...

Вигантол и аз не съм давала - не помня от кога... Признах си на доктора и той каза, ами давай му... И ние сме на Аптамил...

Сетих се нещо, някой питаше в миналата тема за Аптамил 3 - по-добре да не се включва още, нищо че сме на 8 месеца, моя приятелка с дете на 1 год. ми каза, така и препоръчал педиатъра...

Да не забравя - имаме 2-ро зъбчееееее Вече е на мама зайчето с 2 дзъбчета отдолу....  hahaha

Рени, НАЗДРАВЕ!

# 34
  • Boston, MA
Върнах се назад и четох в старите теми, гледах снимки, в главата ми е каша, но всички бебешоци са МНОГО сладки! И майките им! Само че клипчетата не мога и аз да ги видя, май Татяна беше казала и преди, че от чужбина не се отварят.

За боя моето мнение е, че, когато му дойде времето (сега са много малки), по-скоро децата трябва да имат страх от бой, отколкото всъщност да се прилага това. Мен родителите ми са ми плесвали някой шамар, но баба ми (бог да я прости, милата, много я обичах), ме налагаше често и обилно. В резултат аз, докато бях малка, изобщо не я слушах, а като попораснах, започнах да се бия с нея. Страшна картинка.

За наказания, пододящи за съответната им възраст съм.

За момента казвам "не" в ситуации, в които може да се пребие, опари или подобно, или да нарани някой друг (да ухапе мен или котето примерно). За някои хора е важно къщата им да е изрядна, това автоматично означава детето да няма достъп до някои вещи/стаи и да му се крещи, че е изцапало или разтурило. За мен не е така. Каквото не искам да го пипа, го местя, но смятам, че е важно да им оставяме малко свобода да си шават и разглеждат и опознават шарения свят, който започва от дома им. 

# 35
елидима01,обаче не знам от къде си копирала списъка,но моята дъщеря я няма в този списък  Thinking ,нито снимка,нито име-нищо и не знам на какво се дължи,както и на Анжела на Мимка и Ивайло на юлчето,Ема на  flowered снимките също липсват,а също е изчезнал от списъка и Йоан на Лесито-може и да е смешно,ама хич не ми стана приятно

Хайде лека вечер!

Последна редакция: пт, 05 яну 2007, 01:35 от Мис КаприЗ

# 36
  • Стара Загора
Сега онази старата неизписана тема на Бабъл какво да я правя Rolling Eyes
Ако може да ни я запазиш за следващият път Blush

Авторката на темата ми писа да я трийна... Blush
Дейке ако искаш мога да възстановя стария ви списък...Пък вие вижте дали нещо още липсва Hug Цунки на малката Дея щото само тя заслужава Heart Eyes Ох нещо ме треснаха хормоните и разглеждах ония снимки от Карандила...ех временаааа Heart Eyes Където Коко така страстно танцуваше...а малката Дея вече беше на топло в коремчето на мама Mr. Green

# 37
Добро утро!

Похвална е инициативата на елидима да се заеме с направата на тема, при все че до сега не го е правила, а и е отскоро с нас.

Хубаво е да цари толерантност мисля аз Peace

Става ясно, че модовете могат всичко, така че не виждам какъв е проблема че за малко е нямало няколко снимки и имена.

# 38
Пишките: Забелена е до долу... половината. Rolling Eyes
Много необичайно явление Crazy - едната половина, т.е. дясната на главичката му се показва изцяло до долу, но отляво е смъкната на половината на главичката му. Което е проблем, защото сега няма как да дърпам. Ако не дърпам си остава така, но ако дръпна повече, за да забеля отляво, отдясно вече става страшно. Sad И не знам какво да правя... Нашата педиатърка не е проявявала интерес към пишлето му, а и не съм се сещала да я попитам. Как се установи фимозата на Преси? Докъде е забелен?

За падането: Криси след няколко падания, усвои изкуството на падане до съвършенство. Пу-пу Laughing Като се изправи, дори да тръгне да пада назад, много бързо се извива и пада на ръце. Като котка е вече, по гръб не пада. Heart Eyes Е... освен ако не му се спи, тогава лумка главата в таблата редовно. Снощи пак я фрасна 2-3 пъти и много плака. Не че го боля, а защото беше кисел и му се спеше, но се инатеше. Нищо не задържа обиколниците, дори двойнозалепящото тиксо, той веднага ги сваля. Вече не ми хръмва какво да измисля. Sad

А за първата страничка като заговорихте - Криси отдавна нещо никакъв го няма, нещо е станало със снимката явно, загубила ли се е?

П.П. - Дея, от коя книга "четеш лекции?" Wink

# 39
елидима01,обаче не знам от къде си копирала списъка,но моята дъщеря я няма в този списък  Thinking ,нито снимка,нито име-нищо и не знам на какво се дължи,както и на Анжела на Мимка и Ивайло на юлчето,Ема на  flowered снимките също липсват,а също е изчезнал от списъка и Йоан на Лесито-може и да е смешно,ама хич не ми стана приятно

Хайде лека вечер!

Ай сега и ти, голяма работа станала.
Сега се учи момичето, да и дадем шанс   bouquet

# 40
Да, сега видях... Деич, не така бе мило, и на Крис снимката й сбъркахте URL-a, сега погледнах какво е станало, явно си го изтрила без да искаш в една твоя тема, щото в предните го има, ама нищо не съм казала, нали.  Sad

Ще дам нов URL.

# 41
  • София
Ей, Мисти, страхотен е с тези уши!

Изби ни второто зъбче най-после! От понеделник се е замъчило, уж изглеждаше, че всеки момент ще излезе, а то чак днес!

Нашата пишка хич не съм и я поглеждала скоро! Предната консултация док я видя и каза, че е добре!

# 42
Хайде лека вечер!
Важното е разнообразие да има!
Нека има и други "водещи" на темите - както казват майките, ще се научат и те, няма да правят толкова ГОЛЕМИ грешки. Хайде де, на някои деца снимките бяха качени, други чакахме на опашката, но не сме зяли  Hug РАЗБИРАТЕЛСТВО другари, разбирателство трябва да има! hahaha

За пишките - нашата е равномерно показана, но една приятелка твърди, че не е изцяло забелена, мъжът ми подтвърди, че това няма да е крайния резултат . Всяка вечер във ваничката му я мием, но не напъвам, не бутам, не натискам. А трябва ли? /малеее, отсега му я магерим, ква ще стане после тя.... Joy/

За закуска яде каша Лека нощ с КАКАО, стискайте ни палци нищо да не му стане. За 2 път я давам, сега я бутнах сутринта, за да видя има ли реакция през деня...

Искате ли да споделяме примерни менюта, в отделна тема ако се налага, за да можем да черпим опит една от друга?Дет се вика една готварска тема, може и други кулинарии да има в нея. И снимков матРЯл коя колко е качила по време на четенето, за да правим статистика Mr. Green

За зодиите:
мама - ЛЪВ
татко- ТЕЛЕЦ
Тони- ОВЕН
Как да ви го кажа...това са две от трите ми любими мъжки зодии - телец, стрелец, овен. Привличат ме като...скрап  семейство цеганета. /не съм сигурна за буквата/

# 43
Здравейте.
Честито на месечковците ни
Вече казваме МАМА МАМА и съм много щастлива Hug

Зодии
Аз-Рак
Таткото- лъв
Малката- Телец

Аги, Дея не е написало с лошо, че няма снимки на някои бебета, а ти не пропускаш да се заядеш с нея Crossing Arms това си е мое мнение де.

Последна редакция: пт, 05 яну 2007, 12:00 от Мирела

# 44
Hug Hug Hug
Честито на всички месечинчета, които пропуснах през последната седмица почти!  bouquet

Ели, тенк ю за темичката, мила!  bouquet

Много работа ooooh! не мога да ви изчета, така, че ще се включвам само по текущите теми Hug

Ние сме добре, Жени и Рая ни бяха на гости преди ден, големи сладури двамата заедно, закачат се, викат като за световно:lol:
От 3-4 дни се опитвам да му вкарам режим по-рано да ляга, че 23.30 никак не ме устроива, скапвам се тотално, та спи преди обяд около 30-40 мин (сам си се събужда), после чак към 15ч заспива за около час и половина-два и гледам около 21ч да го къпем и го приспивам, т.е хранейки го той се унася и заспива и до 8 сутринта с 2-3 пробуждания - около 2-3 и 5-6 Hug
Ейй, ама не кой да е е роден на 13.04 - Каспаров бре Crazy брей брей Blush
хайде да се включа по темите, колкото се сещам
зодии - аз - рибки, тати - стрелче, али - овен (както е казала ексчето - плануван овен)
плясването - при нас няма да допусна да има такова нещо, аз не помня майка ми и баща ми да са ме удряли, но имам невероятен респект от тях Peace а плясване по ръчичките за мен си е пак "физическо възпитание", не мисля, че със страх ще стане работата Peace
Пете, нас ни мерят, както Цветето и Ицката Hug
Ексче, искрено ви пожелавам овне 2008 (това беше и моята надежда, но е само моя Tired) ама като гледам с какви бързи обороти се храни Ани свят ми се завива, ние сме от по-бавно хранещите се, и аз му държа паничката, защото иначе бърка в манджата, а хич не обичам цапани истории, даже устата му бърша след всяка лъжичка  Flutter
юлче, Цвети, и ние сме с дерматит Tired Tired Tired мажа съвсем малко с кортико препарат и ми изписаха Атодерм кремче за през деня, за овлажняване, днес ще го търся, че вчера не го намерих в аптеките около нас.... Rolling Eyes
за лице взех на Саносан - разкошен крем за студ и вятър - бузките му стават много меки Hug
Филипче, и на нас фимозата ни е проблем, ще го чакаме до 1 годинка, вече се отказах, само го измивам, но съм го оставила сам да си я опъва, може пък да я оправи, вече съм свикнала с мисълта, че ще ходим при хирург Rolling Eyes
а за количеството урина - ние сме точно обратно, забелязвам, че значително е намаляла тежината на памперса от нощта, може би от по-малкото кърмене нощем newsm78
Филипче, Вени, и ние ревем, че се късаме като го сложа по-гръб, особено вечер след банята, малеее, не иска да лежи и това е ooooh!

еее, недейте така де, какво като Дея е казала за снимките на 1ва страница, не се бунтувайте Joy hahaha

и аз съм за идеята за менютата на Чаена Peace
за закуска - кус кус плазмон+извара+масълце (около 100мл)
за обяд - пюре картоф+морков+извара (около 220 мл - домашно правено)
за следобяд - каша елда с плодове на ХИПП

айде, че много стана  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт