Клуб " Ръкоделие - гоблени " 2 част

• 112 167
  • 615
  •   1
Отговори
# 195
Да ви кажа, че си почивам от "Тайната вечеря"!  Mr. Green

Сега шия това от последния брой на "Галерия бродерия":

А съм стигнала дотук:   bowuu

# 196
Здравейте и от мен!

Сега шия "Морски пейзаж", но малко трудно ми върви. Комплектовка е на Солария, но с много лоша схема и ту тоз конец не стигне, ту друг. По принцип е с DMC, но един от конците който не ми стигна не успях да открия в каталога им и го замених с подобен на друга фирма.

Здравей, сигурна ли си, че е на Солария? Аз преди време бях купувала една отвратителна комплектовка от Малкия ЦУМ, за която също ми твърдяха че е тяхна (и дори избирах от каталога на Солария). Също с ужасна схема и недостигащи "ДМЦ" конци. Веднага след това се свързах съя собственичката на Солария и тя ми обясни, че щанда в Малкия ЦУМ не продава техни комплектовки. Повече не съм стъпила там.
Пиша това, не за да правя реклама на Солария, а ако може да споделиш дали наистина толкова са си развалили качеството, или пак има ментета.

Проверих от къде е купен гоблена. Имало е един магазин да Музикалния театър в посока Сточна гара, но не е било скоро. Майка ми го е купила преди 5-6 или 7.

# 197
  • Варна
Момичета, да докладвам и аз - ето докъде стигнах с мечоците (снимката е лоша, но светкавицата е виновна Wink.

http://images13.snimka.bg/002071281.jpg

Колкото до големината на нишките в Аида_16, както обещах, замерих и размера в мм е 1 Х 1 мм.

Лека вечер.

# 198
  • София
Здравейте.Не бях влизала отдавна.Големи красоти видях и мн. ви се радвам на ентусиазма,защото сте като мен.Manzhelka мн. са готини мечетата и стават супер.  bouquetМн. големи гоблени шиете. HugХипатия права си за Милена стил,а и за др. като тях.И аз докато нямах нет си купувах от такива ,но сега си свалям и си ги окомплектовам.Е аз шия по-малки гобленчета и ми е лесно,а понякога и аз си избирам цветове и не спазвам ключа и стават супер.Просто си подбирам да си пасват цветовете.Е за по-големите гоблени не става разбира се.Там спазвам цв.Ще се опитам и аз да кача някоя снимка.Аз съм новак и ви поздравявам Joy

# 199
  • София
Това  са някой мои творбиhttp://snimka.bg/album.php?album_id=86492.

# 200
  • София
Момичета, да ви питам нещо...

Харесах си една безплатна схема, ама пише че е 1:4, ако я шия 1:1 дали ще стане същата картинка?
Сори за тъпия въпрос, аз предполагам че ще стане същата, но по-малка, но за всеки случай и вие да ми потвърдите Simple Smile

Manzhelka, много са готини тези мечоци. Къде ги намери? Поръча си ги някъде ли??? Иска ми се да направя такива за стаята на моята бебка... 

# 201
  • ПАЗАРДЖИК
Момичета, да ви питам нещо...

Харесах си една безплатна схема, ама пише че е 1:4, ако я шия 1:1 дали ще стане същата картинка?
Сори за тъпия въпрос, аз предполагам че ще стане същата, но по-малка, но за всеки случай и вие да ми потвърдите Simple Smile

Ако схемата цялата е 1:4 и няма фрагмент, който да се шие 1:1, можеш да го ушиеш 1:1, но имай предвид, че ще стане точно една четвърт от това, което ще се получи ако го ушиеш 1:4. Може да стане твърде малък. Затова прецени.

# 202
  • Варна
Фъстъчке, мечоците са оригинална комплектовка на Дайменсшънс, но имам схемите и номерата на конците и ако искаш мога да ти ги пратя довечера. Иначе гоблена струва 64 лв и си го купих от фирмата дистрибутор във Варна. Но мисля, че ако сама си събереш ДМС конци ще изглежда също толкова, ако не и по-хубав (както писах и преди тези американски конци са ужасни). Моля те дай ми само имейл, за да знам къде да ги пратя.

# 203
  • София
Фъстъчке, мечоците са оригинална комплектовка на Дайменсшънс, но имам схемите и номерата на конците и ако искаш мога да ти ги пратя довечера.

Леле, много ще ти бъда благодарна, ако ми я пратиш!!!

ето майла: mgergova@gmail.com

Момичета, мерси и за отговорите за 1:4 и 1:1. То го има този гоблен и в двата варианта, така че едва ли ще стане супер малък.

# 204
  • София
Привет и от мен момичета!
Аз си мислех, че съм веща в това изкуство пък то какво се оказа, като ви чета разбрах, че съм доста невежа Crazy

Много хубави неща видях тук- евала!

Аз сега шия "Веселите музиканти", но се заформя голям проблем- май доста от конците няма да ми стигнат и виновната ще съм си аз. Гобленът бил Вилеров, аз съответно не бях чувала за такъв бод(научих от предната темичка), шия 1:4 и вече един цвят ми свърши, а има още доста знаци. Като гледам с доста цветове така ще се получи. Не им знам номерата, готова комплектовка е. Чудя се дали ако ида в магазина откъдето съм го купила ще ми дадат още от конците(разбира се срещу заплащане). Ако знаете какво ми е гадно, толкова го обичам този гоблен(знаее какво е)с такъв мерак си го взех, а все ми е свито сърцето какво ще излезе. Довечера ще пусна и снимка да го видите.

Manzhelka , аз също се канех от вчера да те моля за съдействие за мечовците (страхотни са) ама ме беше срам Embarassed,но сега като не съм сама,ако може и на мен да пратиш схемата, ще съм много благодарна и щастлива!

А исках също и за друго да ви помоля- наближава Св Валентин и ми се иска да изненадам съпруга си с нещо - имам червена панама и си мислех някаква рамка за снимка да избродирам, та ако някой има някакви подходящи мотиви или линкове към такива неща- моля Praynig

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 17:21 от tchara

# 205
  • Варна
Manzhelka, и аз да се наредя ако не е проблем : lexi_81@abv.bg
нещо конете дето ги шия не ми се връзват за детската, пък тия мечовци са сладурски   Laughing

# 206
  • Варна
Фъстъчке и Александра, проверете си пощата - изпратих ви мечоците. Чара, моля те дай ми имейл за да ти препратя схемите и на теб. Ако още някой ги иска, нека ми пише. А ако някой е от Варна, може да му ги дам да си ги шреснеме напражо - тел ми е 0878 998537 (Милена). Поздрави и лека вечер.

# 207
  • Варна
Фъстъчке и Александра, проверете си пощата - изпратих ви мечоците. Чара, моля те дай ми имейл за да ти препратя схемите и на теб. Ако още някой ги иска, нека ми пише. А ако някой е от Варна, може да му ги дам да си ги шреснеме напражо - тел ми е 0878 998537 (Милена). Поздрави и лека вечер.
Благодаря ти много, получих ги  Hug Утре ще ги погледна по-добре и ще пробвам да ги разпечатам. Ако не се справя, ще ти пиша да се видим да ги преснема  Laughing Втория ти мейл обаче нямаше прикачен файл с таблицата

# 208
  • Варна
Аз съм от Варна и тъкмо се канех да питам, ама ми беше неудобно. Embarassed

# 209
  • София
Милена, мерси, и аз получих мечоците... толкова са сладки.... Hug

Ама и при мен няма таблица  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт