Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 35 740
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
За качване, както и за сваляне е най - добре да се работи с диетолог и изготвен след съответните изследвания индивидуален режим.

# 391
Това с теглото са си и индивидуални особености, имам такива познати които ядат дори повече от средното но са страшно слаби и реално са в добро общо здраве.
Скрит текст:
Приятел се опитва от години по всякакъв начин да сложи поне малко отгоре но просто не става. Изследвания си прави всякакви, тренира известно време и с треньор, протеини си добавяше, тестове някакви си прави за различните храни какво да яде и какво не и каквото още се е сетил или е чул. Като солета си е цял живот. Буквално се шегуват с него че сигурно има глисти, а той веднага контрира и казва че и за това се е изследвал и знае че няма.
Но все пак не е зле да се провери и щитовидната жлеза да не би да работи малко по-усилено от нужното и тя, ако не е вече преглеждана обстойно. Определено няма да е първият такъв случай ако се окаже че е от нея.

# 392
Това с теглото са си и индивидуални особености, имам такива познати които ядат дори повече от средното но са страшно слаби и реално са в добро общо здраве.
Скрит текст:
Приятел се опитва от години по всякакъв начин да сложи поне малко отгоре но просто не става. Изследвания си прави всякакви, тренира известно време и с треньор, протеини си добавяше, тестове някакви си прави за различните храни какво да яде и какво не и каквото още се е сетил или е чул. Като солета си е цял живот. Буквално се шегуват с него че сигурно има глисти, а той веднага контрира и казва че и за това се е изследвал и знае че няма.
Но все пак не е зле да се провери и щитовидната жлеза да не би да работи малко по-усилено от нужното и тя, ако не е вече преглеждана обстойно. Определено няма да е първият такъв случай ако се окаже че е от нея.
Преди няколко месеца си пусках изследвания за ЩЖ, както и ПККх, БХ, всичко ми беше в норма, освен хемоглобина е леко занижен, но това е. Може утре да си пусна пак. Но не мисля, че е от това, а просто както казах, може да се тъпча всеки ден, но имам ли 2-3 дни нередовно хранене и се забелязва веднага.
Много ми писва като започнат хората "яж,яж, много си слаба", а изобщо не се осъзнават, че може да имаш някакъв проблем, а и самото отслабване също е депресиращ фактор. А аз не искам да съм така.

# 393
Здравейте! Да разкажа и аз. Както съм си добре, изведнъж ми призлява. Почва да ми се върти свят, краката ми не ме издържат, обилно се потя и ми се гади. После цял ден главата ми е "тежка". Случвало се е и когато съм наядена, което изключва да е от глад. Пускали са ми кръвни изследвания и всичко излиза наред. Според Вас какви изследвания да пусна/ д-р да посетя?🤔

# 394
Анонимен, а колко кг си и на какъв ръст?

ThankYou, КЗ и инсулин изследвани ли са?

# 395
Пускали са ми кръвни изследвания и всичко излиза наред.

Е, това е много общо. Напиши какво конкретно си изследвала до момента.

# 396

38 кг, 156 височина. Досега максимума ми е бил 44 кг . Но тези килограми ги свалих вследствие на силен стрес, преди 3 месеца и от тогава повече от 39-39 и няколко грама не мога да кача.
Метаболизмът ми е бърз междудругото, ходя редовно по няколко пъти на ден по голяма нужда ако има нещо общо. Приемам витамини иначе, омега и комбинирани.

# 397
Като ти мине стреса, ще си ги качиш. Не се насилвай сега.

# 398
От няколко дни забелязвам оток отпред пред глезените. Когато съм задържала вода преди, отокът е бил отзад и отстрани на глезена плюс стъпалото, а не отпред както сега. Леко болезнено на пипане. В интернет пише, че там било тибиалис антериор. Също, възможна причина за възпаление там попаднах на плоскостъпие, срещали ли сте подобно нещо? Понеже и педикюристка преди месец ми обърна внимание, къде бих могла в София да направя такова измерване на стъпалата? Аз малко се учудих, защото имам мноого високо стъпало по рождение, и е трудно да се види дали има някакво пропадане...

# 399
Така от снимка трудно да се прецени. Но аз като бях в подобно положение се окза увредена вена, че се наложи да я махам. Точно там ми беше подут крака. Махнаха вената и отток нямам повече. Да отбележа че вена видима нямах, точно като при вас, освен лек оток. Някъде на вътре се е случвало всичко. Но на всеки различно. Трябва на доктор да отидете и да прецени вена ли е, стъпало ли, нещо друго ли...

# 400
На какъв лекар да отида? ЛЛ ли трябва да реши къде да ме прати, на ортопед или съдов хирург? И двата крака са ми така, единият маалко повече, леко боли на пипане, но пренебрежимо малко, а не съм се натъртвала...

# 401
Ами личния като за начало. Дано обърне внимание. Да не ви претупа защото видиш ли не се умира от това. Аз ако бях отишла на личния щеше да ме разкара и на сама глава отидох на съдов. Но аз не съм в Бг и нещата са по-различни. Според мен започнете от личния.

# 402
Здравейте,
Имам от известно време нещо като изтръпване на езика.
Ходих при личната, не погледна даже каза да пия Б комплекс.
Добре, но не минава и има нещо като рана на езика - на УНГ ли на какъв специалуст да отида?

Все пак не е нормално вече 2 седмици да усещам като Изтръпване, от пастата за зъби се чувства неприятна болка...
Благодаря Ви предварително, че четох всякакави страшни неща и няма да Ви казвам как съм се паникьосала

# 403
Боооожееее... възможно ли е алопеция ареата да започне в основата на врата? Случайно днес си открих липсваща коса там, линията на косата отзад отдясно се е вдигнала с 3-4 см нагоре... Вече търся контакт за баячка, защото много болести ми се събират нещо напоследък 😡

# 404

Съжалявам, че се забавих да отговоря. ПКК-всичко в норма. Кръвна захар-4.68 (реф.стойности 3.3-5.8 ).

По друга причина съм си пускала и някои  хормони, всичко бе наред.

Общи условия

Активация на акаунт