Нашите кухни - тема 94

• 49 903
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Да, може би е трябвало с чисто ленено ей така стават капките, не знам вижда ли се добре

Според мен водата попива в дървото и заради това остава така. С какво масло си мазала плота?
Ние сме с дървен плот от 4 години, омасляван 2 пъти с масло за кухненски плотове на Осмо. Водата остава като капка отгоре, няма никакво попиване, петна, изпръхване.

# 106
  • София
Да, може би е трябвало с чисто ленено ей така стават капките, не знам вижда ли се добре

Според мен водата попива в дървото и заради това остава така. С какво масло си мазала плота?
Ние сме с дървен плот от 4 години, омасляван 2 пъти с масло за кухненски плотове на Осмо. Водата остава като капка отгоре, няма никакво попиване, петна, изпръхване.
По този нячин с тези продукти https://woodcraftbg.wordpress.com/2020/02/17/%D0%BE%D0%B1%D1%80% … A/comment-page-1/

# 107
Имам две дървени маси, едната е трапезна, два скрина и една секция. Експериментирах с два вида вакси и варено ленено масло. Всяко обработих с по един вид продукт. Никъде не се задържа вода и не остават бели петна. Става на капчици, както е казала и catty m. Не мога да кажа какво е дървото.

# 108
  • София
Моето ли? Дъб.
Абе ще трябва да го поизшкуря и да намажа с нещо друго, ясно... Дано не е проблем и да "хване".

# 109
Моето не знам какво е. Grinning
Трябва да се поразтърся в темата за хитринките, една мадама каза че е любител на дървото и може да ти даде ценен съвет. Когато питах за моите дървени маси, тя тогава ми препоръча вакса за обработка.

# 110
  • София
Нашият плот е ироко.
Имам дъбова маса, много красива, обаче, дори омаслена със същото масло на Осмо, изпръхва след намокряне (напр. ако се разлее нещо отгоре). Не знам защо има такава разлика.

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 19:15 от catty m

# 111
  • София
И как я оправяш като изпръхне?

# 112
  • София
Никак. Ползвам покривка и гледам моментално да попия и подсуша ако се случи. Не става на петна, но изпръхва. Не ми се занимава да чета за някакъв вариант да я запечатам с нещо, защото сигурно ще трябва да се поизшкури, а мъжът ми ще е труден за убеждаване да го направи.

# 113
Можеш и сама, показвала съм шкурачки, има и лидълски бюджетни... Шкурачка, прахосмукачка, масло и си готова.
Ние цял ден шкурим днес парапет, бръмна ми главата, макар и с антифони 🙄
ММ отдавна не го убеждавам за нищо. Почвам си сама, обикновено по някое време решава, че не е достатъчно ПРО и се включва 😁

# 114
  • До сърцето...
ММ отдавна не го убеждавам за нищо. Почвам си сама ...
Колежка! Аз съм в отбора отдавна Mr. Green И вече съм даже доволна, икономия на време и усилия (за убеждаване)....

# 115
  • София
Aз нямам проблем да си го изшкуря и първоначално предимно аз го направих😁

# 116
  • Раковски
Не знам как се е получил този дефект, но вече около от три години мажа мдф и масив с масло на осмо, никога не се е получавало това петно, дори интериорните врати в нас са с масло.

# 117
Здравейте, харесала съм си ето тази мивка на Teka за кухнята - https://www.teka.com/bg-bg/produkt/zenit-rs15-1c-1e-lyava_115100005/ . Може ли да кажете какво мислите за материала и дали е разумен вариант, защото виждам метални мивки на Blanco, които са по-евтини, но не пише да имат метал 18/10. Не разбирам обаче много и трудно се ориентирам. Благодаря предварително.

# 118
  • Раковски
Тази серия може да се води дизанейрска и от там по-високата цена.

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 08:34 от shadowman

# 119
Здравейте,  как ви се струва цена 5000 лв за плот от технически камък? Плотовете ще са два - единият с дължина 3.5 м, а другият с дължина 1.3 м. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт