Нашите кухни - тема 94

• 49 897
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • София
И горнире се променят като долните... Ако ще размества, доколкото разбирам тя не иска, се местят един 40 горе и долу до стената и става втори шкаф печката, в така направената кухня бутилиерата си остава вляво.
С рафтове под трегера също ще стане, с по-високи също няма да е зле, стига да имат такъв вариант модулите.

# 91
Единствено бутелиерата може да мине в дясно от печката  защото на съседната стена има въздуховоди и там ще се включи аспиратора.
На мен ми е по удобно с шкафове защото имам мн уреди незнам дали ще се събират в чекмеджетата

# 92
  • София
Както ти казаха и в другата тема, няма никакъв проблем да се включи аспиратора и през един, два или 5шкафа...дали въздуховода ще мине през или над шкафовете, въпрос на решение, но като цяло това не е причина прчката да е забита в стената. Ако местиш само бутилиерата или трябва горе да направиш същото шкафче, или да не ти е центриран аспиратора, или да си с малки(двойка) вертикална котлони.

# 93

На мен ми е по удобно с шкафове защото имам мн уреди незнам дали ще се събират в чекмеджетата
Точно заради уредите си направих чекмеджета в шкаф 80 см и 60 см. Много по-удобно е да се дръпне чекмеджето и да се извадят, вместо да вадиш неща от рафт подредени едно зад друго - така вадиш директно нагоре и виждаш всичко Wink Други уреди, които се ползват по-рядко са в ъглов шкаф с напълно издърпващ механизъм тип бъбрек.

# 94
Единствено бутелиерата може да мине в дясно от печката  защото на съседната стена има въздуховоди и там ще се включи аспиратора.
И в двете теми ти се дават практични решения, а ти отхвърляш всичко.
Защо питаш тогава след като играта е решена?
Като имаш много уреди, ще ги събираш ли в тия малки шкафченца от 40см? Имам точно два уреда и е мъчение че изобщо ги прибирам, а не мога да си представя да ги тъпча в такива малки пространства
Като трябва да влезе тръбата на абсорбатора в стената а не ти се губи шкаф ( иначе друга причина не виждам да отказваш) - аз ако бях в твоята ситуация И ТВЪРДО не искам да губя горен шкаф щях да изкарам тръбата отгоре над шкафовете, и после да я пусна в последния пак надолу с едно рамо. Има плоски въдуховоди които могат да се скрият с нещо.
Ако си деснячка, направо не мога да си представя колко неудобно ще ти е да се блъскаш в стената докато готвиш.

# 95
  • София
Даже не е казано, че трябва пак да влиза в шкаф... А реално освен от шкафа с аспиратора, с плоските тръби не се губи кой знае какво от другите шкафове.
Иначе аз също предпочитам шкафове пред чекмеджета, наречете го старомодност, закостенялост... 🤷‍♀️ 😂 Нямам проблеми да си ровя по долапите🤣

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 10:40 от Angel_Dust

# 96
Ами щото каза че височината на дупката е на 180 см
Не знам дали в тая или в другата тема беше😀

# 97
  • София
Аз имам един такъв странен въпрос, към който има дървен плот или що годе е запознат... Може ли да съм мазала с един финиш/масло-вакса/ и без да я махам по незнайно какъв начин да сменя друга марка (може би да поизшкуря малко, но надали ще изкарам всичко от старото... )

За дупката не съм видяла, може и в другата да е било или съм пропуснала, сори

# 98
Аз имам един такъв странен въпрос, към който има дървен плот или що годе е запознат... Може ли да съм мазала с един финиш/масло-вакса/ и без да я махам по незнайно какъв начин да сменя друга марка (може би да поизшкуря малко, но надали ще изкарам всичко от старото... )
Ако е масло, няма смисъл да шкуриш до дъно, то си попива докъдето трябва в дървото. Марките нямат общо, само гледай състава да е също натурален. Ако е било лак, вече е друга работа.
В момента с едно стълбище го играя това...

# 99
  • София
Масло и вакса, но пък според един дърводелец съм прекалила с маслото, пренапоило е дървото и за това сега като пръсне вода... Изпръхва. Ще ми се да пробвам с осмо.

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 11:13 от Angel_Dust

# 100
Ние ползваме това:
https://uvix-bg.com/bg/produkti/masla-i-vaksi/leneni-masla-i-vaksi

не смятам, че можеш да прекалиш с маслото, освен ако не си го киснала дълго време.. то си попива.. какво значи изпръхва?

# 101
  • София
Да, може би е трябвало с чисто ленено ей така стават капките, не знам вижда ли се добре

# 102
  • София
Мерси за акъла за аспиратора.
Чу ли, това ли е твойта ката: https://veto.bg/products/aspirator-cata-gl45x ? Определено бих спестила някой лев.

Относно фурната до стената - много лоша идея. Просто я преместете, защото страданието ще е голямо. Няма проблем за изхода за аспиратора.
Нашата кухня ще има подобно страдание, но тя е много малка. Ето грубата визуализация:
Скрит текст:
Като това е всъщност отделно помещение 3 х 2 метра. Фурната е на стената от 2м, но я разделяме от стената с малък шкаф за бутилки. Деснячка съм и ще ми е неудбно, но така го измислихме като компромисен вариант. Обаче да залепиш фурната до стената при такава голяма кухня, си е малко престъпление.
За индукционен плот избрахме този:

Дали ще ми е горе долу окей при споделеното горе разпределение на кухнята Thinking Ние сега минаваме на индукция и още не знам как работи. Според мен ще ползвам най-много най-голямата зона. Тя е с диаметър 28см. Ако сложа тиган/тенджера с по-малко дъно, пак ли работи ?

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 15:07 от Dagny

# 103
Гледай да се съобразяваш с размера на котлоните - по-малък тиган/тенджера няма нужда на най-големия котлон. Виж си в инструкцията и мощността на котлоните - по-малките са с по-малка мощност по принцип.
Ако сложиш по-малък съд на голям котлон и не тръгва - местиш на по- или най-малкия.
Аз първия път като сложих тенджерка 1-1,5 л. с около литър вода, пуснах на макс и след 1-2 мин. вече вреше. Щом заври, се намалява, реагира веднага на намаляването/увеличаването, не като класическите котлони (дори и керамични). 
Слагай кухненска хартия върху котлоните и съдовете върху тях - спестява доста чистене и евентуално захабяване на плота от грубо дъно на домакинския съд. Няма как хартията да се подпали.

Бързо ще му свикнеш и ще му се радваш - пък след това да почерпиш виртуално! Laughing

# 104
Мерси за акъла за аспиратора.
Чу ли, това ли е твойта ката: https://veto.bg/products/aspirator-cata-gl45x ? Определено бих спестила някой лев.
Да, този е.

Общи условия

Активация на акаунт