Нашите кухни - тема 94

• 49 884
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • София
С Electrolux от серия 600 с пиролиза и съм много доволна от нея, нямам забележки. Има сума ти варианти за настройване къде и как да пече, има си телескопичен водач, за парата сипвам вода направо вътре, а пиролизата е нещо, което не бих заменила, много улеснява чистенето.
А изпотява ли се стъклото? На моята се изпотява и се стича вода, когато вътре има храна. Досега не ми се е случвало с друга фурна и не знам, каква може да е причината.

Не, нямала съм такъв проблем, дори като готвя с функция пара, пак не се е стичала вода по стъклото.

# 76
То не е по време на готвенето, а когато фурната е изключена и вътре има храна.
Ц,ц,ц, язък, така се надъхах, че е заради пиролизата и сега ми пропадна теорията😆
Обаче пък, поне знам, че не е от Електролукса, че ми ги дават с отстъпка и не ми се минава на друга марка😆

# 77
  • София
Я дай пак линк към тази ката моля... Ние взехме фабер обаче не знам... Не съм съвсем очарована, няма веднага да го сменяме, че и без др има още хиляда неща да се купуват, но не съм сигурна, че е моя аспиратор това.

# 78
Някой използва ли fenix плотове или шкафове, чета много яки неща за това покритие и ми се иска да го сложа на плот ама цената 😵🫢😵 За 3.5 метра плот ми искат 2700 лв и 1700 за гръбче. Моля някой за отзив!!!

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 18:37 от Nikol_Triova

# 79
https://salex.bg/plot-4100-600-39mm-cheren-fenix-n-fx0720-ntm-getalit-33284/
1160 лв е плота, останалото транспорт и монтаж.. за гръбчето подобно, предполагам.

# 80
Здравейте момичета утре ще поръчвам кухня на Ирим избрала съм модела . Взела съм дължините на стаите къде са изводите за мивката. Друго какво ми трябва за какво да се подготвя.
Показвам и гранитогреса. Помагайте какви да бъдат гърба и плота

# 81
Здравейте,
Търсим изгоден вариант за сравнително малка кухня МДФ за Варна…От ИКЕА няма как да се получи. Имаме кой да я сглоби по принцип…проблемът е, че получихме нереално скъпи оферти. Ако някой има идеи, моля да пише. Може и на лично.
Благодаря 🌷

# 82
https://salex.bg/plot-4100-600-39mm-cheren-fenix-n-fx0720-ntm-getalit-33284/
1160 лв е плота, останалото транспорт и монтаж.. за гръбчето подобно, предполагам.

Да, точно защото гледам там се чудя как такава цена ми обявиха 🤣

# 83
Труда и той струва пари!
Предполагам, че на този плот има някакви отвори, после ще се монтират и уреди и т.н.

# 84
  • Раковски
феникса е мдф и не съм го работил още, но на компакта работата не е никак малка.

# 85
Здравейте писах и друга тема това е проекта за кухнята ни 220х330 какво мислите за разпределението?
Фурната е в ъгала защото аспиратора ще извежда въздуха през стената.
Плота и гърба не съм избрала още може би мраморно или светъл дъб ..
Проблема е пространството под трегера защото се застъпва с 10 с горните шкафове. Сложихме шкаф и микровълнова, но не ми харесва много.

# 86
  • ENGLAND
При 3.30 м плот да сложиш в ъгъла котлоните е супер неприемливо. Нуждаеш се от пространство около котлоните. Стандарта е да има минимум 40 см. от стената. Вратичките според мен са много, направи ги по-широки. И ако имаш финансова възможност направи долния ред навсякъде с чекмеджета, супер удобно е.

# 87
И на мен не ми харесва трегера така. Бих смъкнала горните шкафове колкото е необходимо, за да няма конфликт с трегера.

# 88
Ако размениш местата на печката и двата шкафа до него - бутилиерата и тесния, ще "загубиш" само пространството в един и то тесен горен шкаф, но ще ти е много по-удобно за ползване на котлоните.

Аз предлагам алтернативно решение за горните шкафове - вместо да им намаляваш височината, увеличи я. Да минат над нивото на трегера. Така разликата с шкафа под трегера няма да е толкова малко и толкова дразнеща. Може и шкафчето над микровълновата да бъде дори без врата, ако те устройва естетически.

# 89
  • София
Ако размениш местата на печката и двата шкафа до него - бутилиерата и тесния, ще "загубиш" само пространството в един и то тесен горен шкаф, но ще ти е много по-удобно за ползване на котлоните.

Не съм авторката, но все пак да попитам. Как центрираш аспиратора над котлоните в такъв случай? Добре е и горе да се мръдне шкафа, и тогава се размества цялата композиция. Питам, защото и аз сега мисля ремонт на кухня и се бях насочила точно така да сложа котлоните и бутилиерата, като в този проект.

Общи условия

Активация на акаунт