Нашите кухни - тема 94

• 49 931
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
По икейските стандарти уреди и мивка трябва да са най-малко на 40 см от стена. Моята е на 35 см от стената, но стената е само 30 см издадена.

Сантиметри издадена от задна или от странична стена? Ако е от задната - да не са милиметри?

# 166
  • ENGLAND
По икейските стандарти уреди и мивка трябва да са най-малко на 40 см от стена. Моята е на 35 см от стената, но стената е само 30 см издадена.

Сантиметри издадена от задна или от странична стена? Ако е от задната - да не са милиметри?
Е, от страничната стена в сантиметри.

# 167
Ако няма друга възможност, мисля, че 20-30 см. от странична стена също е вариант, не най-удобният и не най-добрият, но все пак някакъв.

# 168
  • София
Да, те икеа да си гледат работата с техните стандарти. Ама трябвало между 2 реда 120 см да има, освен да съборя стената към съседите...
То според моите стандарти трябва да ми е поне 130 квадрата апартамента, ама не би.

Според мен 20 см са ок за мивката,  можеш да си сложиш една преграда, кашон и да пробваш.

На схемата с прозореца,  никога не бих се лишила от прозорец. Бих сложила печката с котлоните до него, без горен шкаф, а с тези полуизправените аспиратори, които по принцип ме дразнят, но компромисно няма да закрива. Хладилника на мястото на колоната с печките, а на тегово място нормален долен шкаф или с някаква по-плитка надстройка. На такъв малък бокс много захлупващо и  задръстващо ми стоят високи хладилници по средата и обемни колони, камо ли пък две такива да има.

# 169
Да, те икеа да си гледат работата с техните стандарти. Ама трябвало между 2 реда 120 см да има, освен да съборя стената към съседите...

Между какви 2 реда че ми стана интересно?

# 170

Между какви 2 реда че ми стана интересно?

Според мен иде реч за успоредни редове.

Елица, Това е, за да могат 2-ма да работят едновременно с гръб един към друг. Ако е за един човек, до 100 см може да падне.

За мивката - без проблем ползваме мивка, която отдясно е отдалечена от стена на 17 см. За мен 15 см е супер минимум при липса на място. Ако има още 5 см, бих си я сложила на 20 см.

# 171
Здравейте, някой дали е използвал кухненските плотове на Kronospan(Кроношпан)? Какви са ви впечетленията? Доволни ли сте и дали са устойчиви?

https://kronospan.com/bg_BG/products/view/kronodesign/rabotni-pl … ove-slim-line-686

# 172
  • Раковски
Показания на снимката е от тези който нямат грешка, ако питате за термоплот е друга работа.

# 173
  • Burgas
Здравейте.
Имам въпрос относно монтажа на мивка.
Ако коритото е до стена,на какво разстояние да е мивката от стената за да е удобно за ползване ?
Мисля си за 10 см + 3 см ръб на мивката..
В предишната ми кухня беше така,само,че стената беше отляво ,а аз съм десничар-при размер на коритито около 50 см.не съм имала никакво неудобство и не виждам защо да не става.

# 174
  • В къЩи.
Благодаря,на всички за коментарите.
Аз съм десничар и понеже и стената е от дясно се притеснявах да не си блъскам ръката.
Решихме да отпуснем още 5см,т.е. 15+ 3 см от ръба на мивката.
Направих проба ,както ми дадохме съвет, сложих една голяма дъска за рязане и ми беше Ок.
Всъщност,колкото и да го мисля и умувам,уж всякакви дребни детайли и всички да е добре,все си мисля , че като започна да се вихря в новата кухня,ще намеря поне 10 неща ,за който да се ядосвам,че е можело да ги направим по  друг начин.

# 175
  • Varna
Имам нужда от съвет.
Ще правим кухня и гърба ще е от плочки.
Харесах тези, който са 60/120.
Обаче се оказа, че разстоянието, което трябва да се облече е 66 см, понеже има и прозорци.
Плочката, която искам е с мраморен ефект и варианта да я завърти на дължина не е удачен, заради шарките на мрамора.
Има ли плочки 70 на 120 или някакъв друг удачен вариант?

# 176
Не съм виждала 70/120, има 80/160, 120/240, но изборът не е толкова голям.
Аз имам 90/90 в баните.

# 177
Имам нужда от съвет.
Ще правим кухня и гърба ще е от плочки.
Харесах тези, който са 60/120.
Обаче се оказа, че разстоянието, което трябва да се облече е 66 см, понеже има и прозорци.
Плочката, която искам е с мраморен ефект и варианта да я завърти на дължина не е удачен, заради шарките на мрамора.
Има ли плочки 70 на 120 или някакъв друг удачен вариант?

Явно вече сте го решили,но защо не си сложиш просто  гръбче от тези,които се предлагат в Салекс ,Роси,кроношпан и т.н.И аз се чудих много,но не можах да ппеглътна тези фуги,които щяха да ми вадят очите.Направих компромис като сложих такъв гръб на плот от камък и не съжалявам.

# 178
  • София
Имам кухнята с мивка с две корита непосредствено до сгена от дясната страна. Може просто да съм свикнала, но няма никакъв проблем да се ползва и дясното корито.
Аз пък се чудех за кухня с максимална възможност от прав плот 2 м. има ли смисъл да не сложа вградени котлони? Вече има подвижни индукционни на половин, даже четвърт цена, които могат да се прибират в шкаф и като не се ползва котлон да има по -голям плот. От друга страна все се ползва котлон, и няма кога да се прибира. Също по -лесно се ремонтира и подменя мобилен котлон. Някой ползвал ли е този вариант?

# 179
  • София
Що е то мобилен котлон, нали не говориш за самостоятелно стоящите?

Общи условия

Активация на акаунт