Нашите кухни - тема 94

• 49 924
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Какво трябва да съобразя при поръчката на термоплот и гръб. Измерено по стената разстоянието е 330на 220, но  толкова ли трябва да е и плота или няколко см повече?  Предварително ли ще се изрежат местата за мивка и котлон или от мебелиста ?

# 136
  • Раковски
Размера трябва да е с надмерка, мивка и котлон се режат на място. При плота трябва да се вземе предвид кой застъпва.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 23:07 от shadowman

# 137
Какво трябва да съобразя при поръчката на термоплот и гръб. Измерено по стената разстоянието е 330на 220, но  толкова ли трябва да е и плота или няколко см повече?  Предварително ли ще се изрежат местата за мивка и котлон или от мебелиста ?

Така или иначе щу ти ги монтира мебелисто,защото,ако си мислиш да го правиш сама -няма да ти се получи.Ппитези размери ще ти трябват 2 броя плотове,които май бяха с дължина 410 см.За компакт май беше същата дължина.
Ако е камък на единия плот ще имаш снадка,защото там фашите са на 310 см или 305 см .Според  котлоните и мивката ще ти направят и отворите

# 138
  • София
Проверете и във Вето. На нас ни дадоха по-добра цена от Техномикс.

Колко процента отстъпка ви направиха във Вето? И ако част от уредите са вече намалени, правят ли на тях допълнителна отстъпка?
Ще се радвам да споделите и за другите магазини как стоят нещата.

# 139
  • София
Ние платихме онзи ден във ВЕТО хладилник, фурна, котлони, аспиратор и миална машина като майсторът ни ни беше ''агент'' и средната отстъпка беше 13%. Някои неща 10, други 15.

# 140
  • Пловдив
Плот се измерва различно от гръб. Гръб може да слагаш и на страничните стенички (там където е края на кухненското, освен ако няма хладилник или нещо друго). Плотът пък, ако е на Г има застъпване от 60 см. в ъгъла.

# 141
  • София
А най-добре, който ще ги прави да дойде и точно да си измери каквото му е нужно.

# 142
  • Пловдив
Здравейте.
Някой има ли впечатления от електроуреди Hisense?
Чудя се за една фурна за вграждане и хладилник/свободностоящ/ на марката.
Големият ни хладилник е такъв, свободностоящ. 4-5 година си работи повече от чудесно, а най-голямото му предимство е, че едното отделение долу може да се ползва в температурен диапазон от +8 до -20 градуса, според нуждите в момента.

# 143
Здравейте, момичета! Какво ви е мнението за това разположение на много малка кухня?
Питането ми е най вече за хладилника, който някак си не ми допада да е така разположен. Имам възможност да го сложа на мястото на колоната с фурна, а фурната да мине под котлоните, но при този вариант почти не остава долен шкаф за съхранение. А й толкова много исках колона с фурна Simple Smile
Според вас дали е добър този вариант?

# 144
Стаята само кухня ли е?
Бих сложила хладилника на мястото на миялната. На мястото на сегашния хладилник бих сложила от плитките шкафове , за да не стърчaт прекалено, но и да има място за съхранение.

# 145
  • София
На мен нещо не ми харесва хладилника, бих си сложила фурната под котлоните, микровълновата в някой горен шкаф и на тяхно място хладилника. Вместо него, особено ако другата част е хол, бих сложила някой красив шкаф за съхранение, който да се връзва по-точно с хола.

# 146
  • София
На мен нещо не ми харесва хладилника, бих си сложила фурната под котлоните, микровълновата в някой горен шкаф и на тяхно място хладилника...
Да допълня и аз... и до хладилника в ляво може да има по-тесен шкаф с височината на хладилника или до тавана, както сте планували кухнята.

# 147
Стаята само кухня ли е?
Бих сложила хладилника на мястото на миялната. На мястото на сегашния хладилник бих сложила от плитките шкафове , за да не стърчaт прекалено, но и да има място за съхранение.

Стаята е кухня с хол.
Не ми се иска да скривам прозореца до миялната с хладилник, затова мисля други варианти.

# 148
Пропуснала съм че и там има прозорец. То ще го скриете и с шкафове..
В такъв случай не виждам полезен ход освен фурната да е в долен ред.

# 149
То, така или иначе в момента хладилникът скрива светлината от прозореца. Моето мнение е хладилникът да отиде на мястото на сушилнята. Щом стаята е кухньо хол ще я ползвате постоянно и ще заложите на по- силно и практично осветление. Липсата на долни шкафове може да поправите с друга мебел.

Общи условия

Активация на акаунт