Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 426

• 46 010
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Ще се разкрие  всичко от миналото.  

Но с какви очи Вера и Али Галип застават пред Тахир и се репчат. Задължен им бил, изпъкнали  го,спасили го... Всичко са му отнели,заради тях е цялото нещастие на главата му. Ще се радвам да си платят.  
Интересно ми е как и кога Мехмет и Тахир ще разберат  си връзката си?  И как ще отмъстят на триото? Това за Алп не съм го разбрала.

Буркина нГалип  каза на Орхан,че
Мехмет може да разбере,че не е сам.
Видяхме,че Орхан и Вера са станали причина за злото сполетяло бедното семейство.

Това за Алп е сигурно - когато Мехмет чертаеше по снимката на мястото на убийството и отбеляза откъде е стреляно, Иляс за миг си представи как Алп се свлича, прободен в сърцето и той (Иляс) притрепери.
За Галип  - да, той така каза на Орхан - "Мехмет може да разбере, че не е сам.". Иначе това, което показаха в тази серия, можеше да ни наведе на мисълта, че преди години, когато се е разиграла трагедията,  Вера не е видяла/знаела за Мехмет (защото той си играеше с пистолета само с Орхан), а Орхан не е видял бебето, защото беше в безсъзнание...

# 106
  • Пловдив

Добро утро в четвъртък.
Красиво бебче са избрали за Тахир, нямат грешка съседите в това отношение.
Синджирът на врата на Тахир, дали и двата, но поне този в момента на врата му, сигурно е/са направени от тази златна гривна. Така мисля.

Веднага ще ви кажа, кога ще разберат Мехмет и Тахир, че са братя.
В края на сезона. Е, сценаристите, които са страхотни и също им свалям шапка, може да мислят друго.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 07:25 от mariana51

# 107
Добро утро.   
Успешен ден.
Не бива да забравяме тава не са случайни хора, а познати на Орхан.  Тахир не е котка, а второто им дете.   Освен  това затриха семейство им, Орхан е полицай,  няма да остави нещата.  Ще проследи случая.Остана там, ще се събуди все някога.  Шанса да не е разбрал за бебето е нищожен.
Ще видим какво ще стане...

Успешен и усмихнат четвъртък.

# 108

Добро утро момичета Two Hearts
Страхотна серия снощи. Изтървах около половин час от началото, но всичко останало ме остави без дъх.
Наистина двама братя са Мехмет и Тахир, как ще разберат и най-важното какво ще предприемат срещу "осиновителите" си.
Али Галип е безскрупулен още от младини, но кога Вера е станала такава? Тя единствена видя и малкия Мехмет и бебето Тахир и много добре знае, че са братчета. Значи Мехмет е отишъл в дом за сираци, а Тахир е взет от тях и даден на  някой да го "гледа" или пък наистина има истински чичо? Но тук изниква въпроса - защо този чичо  гледа само бебето, а не и по-голямото дете, което като сираче е дадено в сиропиталище? И пак стигам до извода, че Али Галип и Вера са се "разпоредили" със съдбите на двете деца. Още повече ми стават противни, особено Вера, която Орхан продължава да боготвори. И как един цял живот  той не е съумял да уличи и хване Агата?

Пишете, че Иляс е убиецът? Причина да затрие Алп? И колко разочарован ще е Мехмет като прозре истината - направо го е гръмнал. Излиза, че Бекир не е замесен в този случай.

Обаче Мехмет  сякаш няма тази прозорливост за добър полицай. Прекалено е  сприхав, действа импулсивно и необмислено, прави доста пропуски и ако малко по-внимателно слуша и наблюдава  своите събеседници - ще знае и ще има няколко хода напред. Малко като кон с капаци - вманиачил се е срещу Каан и не вижда нищо друго като улики, като поведение на всички около него. Дано след като получи куршум от Тахир, да получи и повече ум и мисъл и да види нещата отстрани в цялата им същност.

Отново много въпроси на които ще чакаме отговори.

Да пием по кафе и да захващаме деня.

# 109
  • Пловдив

Любов...

Предположенията ни не винаги съвпадат с написаното от сценаристите. Режисьорът страхотен също, актьорите - всички са на ниво. В момента гледах престрелката в дома на Али Галип. Ами превъзходно направена. Продължавам да гледам...

Рейтингът. Не се притеснявайте, в предизборна президентска кампания са.
И конкуренцията - забележете, какво падане при всички, само при нас има нагоре и минимален спад в две от категориите:

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 10:07 от mariana51

# 110
  • Варна
Добро утро, момичета !
Страхотна беше серията, имаме още много неизвестни, разкриха някои от въпросите от миналото, но още остават и нови идват. Според мен няма да ни бавят дълго за това дали ще разберат, че са братя Мехмет и Тахир . Изобщо ме радва, че бързо се развиват нещата и не ни мотаят. Дали обаче като разберат ще го покажат на другите ? Мисля, не Smirk
 Еее, вече видяхме близост между Фара и Тахир, мъничка, но всичко по реда си Heart Eyes Може да са  малко тези сцени, но са заредени с достатъчно електричество. Целувката в колата, макар и по бузата беше много сладка и неочаквана, но и много естествена и на място !!  На престрелката Тахир направо й се беше заврял в лицето Stuck Out Tongue Winking Eye  Сънят, целия- имаше и шегички , беше прекрасен. А погледите на Тахир са огън, то и Фара се разтапя Heart
Вера ми е загадка все още, но не е много чиста работата й.
 За Иляз съм се разсеяла и отървала момента Imp ето затова в сериала не бива да се пропуска и секунда  Stuck Out Tongue  Браво на СЦ, изненада !! Няма бели и черни герои.
Очаквай неочакваното е при нас, много съм доволна Kissing Heart
Засега Орхан ни го представят прекалено благ и добър/ е като изключим забежката с Вера, ама тя е платонична/, но защо ли си мисля, че и за него ще има нещо неочаквано ?
Играта на всички актьори е Уау, всички живеят вече в ролите си ! Екшъна в имението  беше на супер ниво за турски сериал, отлична работа !!
Жалко, че ни дели една седмица от следващия епизод Rage

Спорен ден !

# 111
  • Пловдив

И социалният рейтинг. Вторият е за най-коментирани сериали. Чакам да излезе рейтингът на 10 програми - да видим, кой е преди нас.

https://twitter.com/adimfarahdizi/status/1648954005660262401

И както винаги: Благодарим на всички наши зрители.

И рейтингът на 10-те програми - пред нас историческия и новинарски.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 11:23 от mariana51

# 112
Ами, смеят ли да не гледат новинарските емисии?
А историческите винаги са били първи в рейтинговите таблици.

Но пък “Фара” е динамичен сериал и се гледа още сега в чужбина.

# 113
  • Пловдив

https://www.facebook.com/engingreekfc/posts/pfbid05EXqxATJvG36YY … a2iTQer7agsEaUa6l

Развитията във вчерашния епизод бяха вълнуващи. Никой не очакваше, че Орхан ще нападне къщата на Али Галип. Никога не бихме си представили, че мини стадионът, който има, е само прикритие и как е изградил малка армия, която продължава да преследва Ага след пенсионирането му. Полицаят Иляс помагащ на Мехмет със сигурност е един от хората на Орхан. Вчера видяхме Иляс доста стресиран от убийството на Алп. Орхан също ли е замесен в това? Алп научи ли общата история на Мехмет и Тахир? Бялото агне и черното агне. Накараха ли го да мълчи? Затвориха ли му устата? Пожертваха ли Алп, за да не излезе тази история, за която Орхан дори не иска да си спомня? И накрая всички разбрахме какви са Тахир и Мехмет. Грехът на Орхан Вера и Али Галип е, че те оставиха две деца сираци и разделиха двама братя. Орхан обича Мехмет като свой собствен син, очевидно съжалява, но не би искал да попадне в очите на Мехмет.

Та, "бяло агне, черно агне" - това са Мехмет и Тахир. Двама братя, които по ирония на съдбата са от двете страни на закона.

# 114

Има много логика във всичко това.

Обаче не ми излиза от ума  една картина в дома на Али Галип - черен вълк по-точно вълчица, а пред него бяло агне.
Ако я "разтълкуваме" черната вълчица, която "храни" бялото агне - това е семейството и "детето", което приемам , че е Тахир.
От  чисто, бяло и невинно, детето под влияние на средата в която живее /семейството/поема от чернилката  и става подобие на  "създателите" си.  Така Тахир се превръща  в дясната ръка на Али Галип. "Синът" - момче за мръсната работа, докато другият, истинският син стои далече от делата на семейството. Той само се перчи с могъществото на фамилното име.

Много "вмъкната" символика има в историята.
 "Бялото агне и черното агне". Кой - кой е? И всъщност  нито единият е толкова бял, нито другият толкова черен. Същността им е една и съща -  едни родители, една кръв.
Имаше една много вярна приказка за същността на хората "АЗ съм зад това което виждате" .
В този ред на мисли Мехмет и Тахир по същност са еднакви, но хората ги виждат по различен начин.
Ако Алп е научил по някакъв начин историята и по този начин застрашава опазването на тайната - с това е подписал смъртната си присъда. Дали изпълнителят е Илияс  наистина? И дали той не се явява просто посредник на споделена информация. Върнах се в първа серия - Алп говореше  по телефона и казваше "Аби, тук съм".  С кого има всъщност среща - мисля си, че с някого към когото има едно уважително отношение.  "Аби" е израз към по-уважаван или по-възрастен човек. Малко като нашето "Бай".
Ами, ако е имал среща  направо с Орхан Кошанер? Той от своя страна направо ни скри шапките с двойствения си живот.
Очаквай - неочакваното.

https://www.facebook.com/engingreekfc/posts/pfbid05EXqxATJvG36YY … a2iTQer7agsEaUa6l

Развитията във вчерашния епизод бяха вълнуващи. Никой не очакваше, че Орхан ще нападне къщата на Али Галип. Никога не бихме си представили, че мини стадионът, който има, е само прикритие и как е изградил малка армия, която продължава да преследва Ага след пенсионирането му. Полицаят Иляс помагащ на Мехмет със сигурност е един от хората на Орхан. Вчера видяхме Иляс доста стресиран от убийството на Алп. Орхан също ли е замесен в това? Алп научи ли общата история на Мехмет и Тахир? Бялото агне и черното агне. Накараха ли го да мълчи? Затвориха ли му устата? Пожертваха ли Алп, за да не излезе тази история, за която Орхан дори не иска да си спомня? И накрая всички разбрахме какви са Тахир и Мехмет. Грехът на Орхан Вера и Али Галип е, че те оставиха две деца сираци и разделиха двама братя. Орхан обича Мехмет като свой собствен син, очевидно съжалява, но не би искал да попадне в очите на Мехмет.

Та, "бяло агне, черно агне" - това са Мехмет и Тахир. Двама братя, които по ирония на съдбата са от двете страни на закона.

# 115
Здравейте момичета! Малко късно разбрах за новия сериал на Енгин, но за 2 дни изгледах седемте серии на един дъх и бързо захапах кукичката от магията на този сериал. Страхотен сценарий, режисура и най-вече актьорска игра!
Тази любовно криминална драма не ми дава мира и нямам търпение да изгледам и осми епизод с превод! Благодаря за всичко което споделяте в темата и най-вече на преводачката! Очарована съм от играта на Демет и Енгин! Нямам търпение да ни представят любовната история, която се заформя между тях издигайки се над криминалната драма! Ще гледам да се включвам от време на време с коментари, но си признавам, че не съм силна в писането! Целувки и благодарности на всички!:hibiscus:

# 116
  • Варна
Да помятаме малко камъчета Joy

Ana Sinnona, здравей Smile включвай се! Колкото повече коментари, толкова по- интересно Yellow Heart

# 117
  • Пловдив

Сериалът "Казвам се Фара" е в списъка на най-гледаните в платформата Disney Plus Türkiye.

Пореден рейтинг за вчера - то и мач имало.

Да кажеш "Да" вкъщи и то с удоволствие.

# 118
Ще се разкрие  всичко от миналото.  

Но с какви очи Вера и Али Галип застават пред Тахир и се репчат. Задължен им бил, изпъкнали  го,спасили го... Всичко са му отнели,заради тях е цялото нещастие на главата му. Ще се радвам да си платят.  
Интересно ми е как и кога Мехмет и Тахир ще разберат  си връзката си?  И как ще отмъстят на триото? Това за Алп не съм го разбрала.

Буркина нГалип  каза на Орхан,че
Мехмет може да разбере,че не е сам.
Видяхме,че Орхан и Вера са станали причина за злото сполетяло бедното семейство.

Това за Алп е сигурно - когато Мехмет чертаеше по снимката на мястото на убийството и отбеляза откъде е стреляно, Иляс за миг си представи как Алп се свлича, прободен в сърцето и той (Иляс) притрепери.
За Галип  - да, той така каза на Орхан - "Мехмет може да разбере, че не е сам.". Иначе това, което показаха в тази серия, можеше да ни наведе на мисълта, че преди години, когато се е разиграла трагедията,  Вера не е видяла/знаела за Мехмет (защото той си играеше с пистолета само с Орхан), а Орхан не е видял бебето, защото беше в безсъзнание...
Повторното гледане на серията ми показа, че не съм била права - Вера  със сигурност знае, че са оставили 2 братчета сирачета. Тя беше с Орхан, когато се появи Мехмет и искаше да си играят с пистолети на полицаи. Тя беше и когато станаха убийствата, а Орхан скри Мехмет под масата. Тя намери и бебето Тахир. Значи е наясно с всичко, единственото, което може и да не знае (малко вероятно, но възможно) е, че  Орхан е осиновил точно този Мехмет  - тъй като се предполага, че от 25 години не са се срещали, а Мехмет е бил осиновен по-късно - от дом за сираци.

Има някаква вероятност (пак малка) Орхан пък да не знае, че Тахир е дете на приятеля му (и жена му), убит от него самия по погрешка, по време  на стрелбата. Но едва ли....

С две думи - и двамата с Вера са грешници, две мнения по този въпрос няма...

А за Иляс като убиец на Алп е сигурно - не само споменът  в съзнанието му за убития Алп го потвърждава, но имаше и още една сцена - той изхвърли втория куршум, доказателство, че е имало 2 изстрела.

# 119
Имам пропуски във гледането,  което само потвърждава динамиката на сериала. За мен е необясним ниския рейтинг. 

Относно  Орхан в началото  даваше вид на мил и добросъвестен.  С напредването на историята става все по-съмнителен. Не с увлечението му по Вера. 
Какво го различава от Али Галип. Най-спокойно  води война с него и използва за оръжие чуждото дете. Още повече срещу другия брат. Сякаш те са жертвени агнета-черно и бяло.
Ако  мислеше за доброто му, щеше да го направи полицай, държейки  го далеч от Агата.
Има много различни длъжности в полицията. Ня какво разчита?   
 Какво го е спряло да остави Вера на Агата?   Дали  Вера го е отказала  защитавайки го?
Приела е,че не може да избяга и го е отблъснала.  Той още копнее по нея, не изглежда, като човек който се страхува от смъртта или Али Галип.
Мисля,че ще блеснат още много кирливи ризи от миналото.  Сега Галип  изглежда като изверг, но май не е сам.

Мехмет  е  към 5 6  годишен, когато остава без родители.  Няма ли някакви спимени от онази вечер? Много е странно как не се е интересувал от миналото  и родителите си. Как ги е загубил? Никой ли не знае,че е имал брат?    Човек би проверил кой е, от къде е, каква е истирията му?

Общи условия

Активация на акаунт