Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 426

• 46 338
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив

Добро утро в ден петък. В очакване - както всеки ден.
Днес ще имаме превод на 11 епизод.

# 646
Добро утро момичета.
Нека денят ви е пълен с усмивки и настроение.

На Марта - Честит професионален празник.

Успешен ден на всички.

# 647

Добро утро момичета.
Нека денят ви е пълен с усмивки и настроение.

На Марта - Честит професионален празник.

Успешен ден на всички.

Добро утро момичета Two Hearts
Хубав и успешен ден!

Камиии  Two Hearts добре се появила!
Благодаря за поздрава, ама няма лесно да те "пусна"  докато не кажеш къде се губи, къде ходи, какво прави и гледаш ли нашия човек ?

# 648
  • Пловдив

"Казвам се Фара", епизод 11 на български.

Тук: https://cloud.mail.ru/home/%D0%9A%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BC% … =fpXt%2FfYV4Sfd5f

Иъ тук: https://videa.hu/videok/film-animacio/11-.mp4-yZwqbOjMPGU2qJit

И тук: https://playtube.tv/watch/%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BC-% … n5ial8wZuRqc.html

И тук: https://mega.nz/file/SzICzBZJ#xeJjSAOK5FoJYJGkyt3TfUles1D_oKXpF8VGD2pZtsY

И тук: https://drive.google.com/file/d/1NwmDG-eC2o8HWDlCLwqS8QhyUYNqM5b … qQEcyTlTtf_9afvKY

Скрит текст:
Барисеа е отпуск и за да не нарушаваме традицията, останалият екип по преводи го подготви.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 13:28 от mariana51

# 649
Благодаря ви за труда, момичета💓💓💓
Марианка💐
Всеки път все по-бързо успявате да ни зарадвате💐💐💐
Бях се настроила за другата седмица и се чудех как ще издържа. Пак ме изненадахте😄
Сега съм на работа, но довечера ще гледам пак до късно. Нямам търпение!

# 650
Свектавични сте! Много благодаря, най-късно тази вечер го пускам. Kissing Face

# 651
Сърдечни благодарности за превода 

Ще захвана да я гледам серията, но бързам да споделя нещо, което ме впечатли.
Това е  "шапката" на сериала. Появи се още на 3 сериия, но признавам си едва на тази ѝ обърнах нужното внимание. 

Светът на Фара и Керимша - съчетаващ неговият и външният в който е майка му, и техният - там скрит в малкия шлем на скафандъра, разчитащи единствено на себе си.

А животът им зависещ  точно от хората отвън /по-точно от един мъж/.
Кой е мъжът обаче? Със сигурност не е Тахир, защото за тях той е черната риба стояща в аквариума - сама.

Мъжът е или Али Галип или бащата на Керимша, от когото зависи дали ще бъде донор /ако естествено показателите му съвпадат/.

Другите два персонажа - самотникът Мехмет - прегърбен и вглъбен зад полицейската лента, а пред него светът и животът си  вървят на бързи обороти. Предстои му да изгаря в работата си -  има да разгадава тайната на "бялото и черното агне", да прогледне и за белите и за черните хора в живота си.
Другият самотник - Тахир, седнал в креслото като господар над големия град. Измамно господство. Той си е една грозна, черна иба в аквариум, която плува сама. Има един момент, когато тази самотна риба силно кърви.
Двамата най-близки по кръвна линия братя - единият гори, другия кърви, всеки сам в болката си.

Има и едни везни стоящи в средата на много и най-различни пътища. Кой, накъде и как ще поеме - накъде е доброто и бялото, накъде е злото и черното? На къде ще се наклонят, зависи какво всеки ще сложи от двете страни.

# 652
  • Пловдив

Марта, варианти много, рядко познаваме, сценаристите са избягали от турските клишета.

Вера каза, че Каан като дете, не си играел повече от месец с определена играчка. Така щял и да се насити на "играчката" Гьонюл. Да, обаче - не. Гьонюл е бременна според мен. Като изгледате епизода - ще разберете подсказката.
Бащата на Керимша, дано изберат висок, добър и симпатичен актьор. Да видим и вкуса на Фара, за да се влюби и какво всъщност се е случило...
Има време да напишем и нашите предположения за развитието на историята.

И така, Тахир и Вехнам - мъжете в живота на Фара.

https://twitter.com/FOXTurkiye/status/1656977518774349824

Фокс: Да видим кой, коя зодия е.
Тахир - овен; Фара - телец и т.н.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 21:56 от mariana51

# 653

Марта, варианти много, рядко познаваме, сценаристите са избягали от турските клишета.

Бащата на Керимша, дано изберат висок, добър и симпатичен актьор. Да видим и вкуса на Фара, за да се влюби и какво всъщност се е случило...
Има време да напишем и нашите предположения за развитието на историята.

И така, Тахир и Вехнам - мъжете в живота на Фара.

Да, варианти  много, ама нали затова си пишем и нашите сценарии,  коментираме си ги и лаф-приказката става.
Мисля си и нещо друго - точно  поради факта, че Фара не иска близките на Вехнам /когото мисли, че е убила/ да разбират за Керимша, защото ще ѝ го отнемат. Какво остава пък за родния му баща, който както се разбра е всъщност жив.

Обаче, за да се  подложи на изследвания - трябва да разбере, че става въпрос за сина му. Друг е въпроса дали ще е подходящ. но, така или иначе ще разбере за какво иде реч и дума.

И дано не се налага Фара да взима Соломоново решение. 

* Вехнам спасява Керимша  и всичките мечти за свободен живот на  детето се сбъдват, за сметка на свободния живот на майката.  Т.е.  Вехнам  и Керимша  да имат отношения баща/син.

* Фара игнорира предоставената възможност Вехнам да се изследва за донорство с цел да запази тайната и естествено Керимша за себе си, за сметка на това Керимша да остане завинаги в костюма на астронавт.

Защо си мисля, че ще избере първия вариант - детето здраво и живеещо в света на мечтите си. Да ходи свободно където си иска без костюма, да тича в парка, да яде сладолед, да рита топка и да бъде като всички останали.
Дали Фара ще бъде до него в този вариант? Не смея да гадая чак дотам. Но една майка винаги би се жертвала за щастието на детето си.

Къде остава Тахир аби в цялата схема?
Ами сам в друг аквариум. Както каза Фара на Керимша - черната риба не може да плува при тях. Всъщност той /Тахир/ е приет по принуда и то именно заради Керимша и неговото спасение.

Пак ще се върна на везните и на пътищата - аз ги приемам като решенията на всеки.

# 654
Много благодаря за преведения епизод, исках следобед да го гледам, но друго ми изскочи.

Марта , разсъжденията ти са много логични. Фара  със сигурност би избрала Керим здрав , независимо от цената. В това нямам грам съмнения. При едни нормални човешки отношения в една нормална цивилизована страна изобщо не е проблем родителите да си имат техния живот и едновременно да съвместяват грижите за детето. Обаче всичко зависи що за екземпляр ще  е бащата и роднините му, съответно иранските обичаи хич не са за положителна настройка, ама знае ли се. Гледах снимки от 60-70-те години - в Иран жени по бански по плажове, с дънки, къси поли,абсолютно няма разлика с европейските страни, ама сега заради една забрадка си отиде момичето  в затвора.
  А бе ще берем ядове с бащата на Керим, то е ясно. Обаче аз съм оптимист за отношенията на Тахир и Фара. Фрагче няма ли да нипуснат днес , моля Hands Pray

Относно зодиите -  с рогатите зодии трудно меля брашно аз лично Stuck Out Tongue Winking Eye, ама иначе са хора упорити, целеустремени, оправни и думата им на две не става. Успели хора са ,така че за тях и близките им си е добре.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 17:44 от araselia

# 655
  • Пловдив

Стажант лекар - и в тая посока ще се върви.

araselia, твоят човек ни преподава танци - пуснете си и звука: https://twitter.com/AdimFarahBr/status/1657000876307783680

# 656

Увеличих този кадър - Керимша е без костюма, пред него е светът с разноцветните си светлинки, а зад него е кървящата самотно плуваща черна риба.
Спирам да гадая по "шапката" на сериала и започвам да гледам серията.

# 657

Стажант лекар - и в тая посока ще се върви.

araselia, твоят човек ни преподава танци - пуснете си и звука: https://twitter.com/AdimFarahBr/status/1657000876307783680

Марианче, мерси , ама какъв е пластичен Joy Язък, че точно тези танци са ми мишън импосъбъл Stuck Out Tongue Winking Eye

Пу, да не му е уроки Heart Eyes Joy

Joy

# 658
  • Варна
Здравейте, момичета !

Много, много благодаря за бързия превод на екипа Two Hearts Flowers Hibiscus

Ще си го изгледам с кеф Smile

kami999 Yellow Heart привет, много хубаво, че си се отбила, пиши когато можеш !

Благодаря за всичко,което сте сложили Yellow Heart в темата ....  много хубави зодии са двамата, напористи и много рогати,  Тахир е Овен - те са лидери, а Фара Телец - независими и силни Two Hearts

Увеличих този кадър - Керимша е без костюма, пред него е светът с разноцветните си светлинки, а зад него е кървящата самотно плуваща черна риба.
Спирам да гадая по "шапката" на сериала и започвам да гледам серията.

Марта Yellow Heart аз пък ги виждам червените петна като две златни рибки Smile Това ме устройва Smile рибките са Фара и Керимшах ...

# 659
Сериала ни е пълен комплект - драма , криминале,екшън, хумор, любов , целувки, все неща ,които правят историята интересна, любопитна , зарибяваща, но и красива и чувствена. Това се нещата от живота, това е важно за да влезеш във филма, да има нещо релевантно със зрителя, за да е съпричастен, за да се вълнува , не само да анализира.
  А в туитър има много хубави компилации с музика в десетката ,с глас съм се смяла на тоя хумористичен микс

https://twitter.com/souleditts/status/1656972817563353088

Почнах да гледам, не ми харесва много апартамента на Тахир, с тия витрини вместо стени, а всекидневната като хале . Не е уютно според мен. Ама на Тахир му подхожда, мъжка му работа, апартамент на единак
Хубави новини от ЛА

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 21:43 от araselia

Общи условия

Активация на акаунт