ОКТОМВРИйче мъничко в коремчето расте, очакваме пола да се разбере 💓👶💙"

• 50 364
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
Знам, че не всички са във Вайбър групата, та...Мина моя преглед, естествено пак не се видя пола 😃
15 мин го ръчка по главата, по краката гледа го отгоре, отдолу и тц.Вика като стигна до дупето и става едно петно 🤣
Иначе си расте бобчето вече е 268 гр в 18+3, ама се крие и ме ядосва хаха.
Шийката ми е идеална 38 мм, ама лееекинко отворена 🤦
Тъкмо се радвах, че ще спирам Утрогестана, ама няма да е..Явно ще си го влача до раждането.Сега го почвам 2*2 само вагинално + Магнерот 2*1.Надявам се да овладеем положението 🫠

# 511
Знам, че не всички са във Вайбър групата, та...Мина моя преглед, естествено пак не се видя пола 😃
15 мин го ръчка по главата, по краката гледа го отгоре, отдолу и тц.Вика като стигна до дупето и става едно петно 🤣
Иначе си расте бобчето вече е 268 гр в 18+3, ама се крие и ме ядосва хаха.
Шийката ми е идеална 38 мм, ама лееекинко отворена 🤦
Тъкмо се радвах, че ще спирам Утрогестана, ама няма да е..Явно ще си го влача до раждането.Сега го почвам 2*2 само вагинално + Магнерот 2*1.Надявам се да овладеем положението 🫠
Мери, с теб ще си вървим заедно със срамежливи бебета, които не дават да се видят Joy
Вярвам, че всичко ще е наред и на следващия преглед шийката ще е затворена.

Аз не можах да мина на кожен, защото докторката днес ме е дошла по семейни причини. Записах се за другата седмица, дано тогава всичко е наред, че ми свършва направлението Joy На 31 и аз съм на преглед и дано го видим моето диваче какво е.

# 512
Здравейте,
Аз бях на ФМ днес, цял час продължи прегледа, чак малко ми прилоша да лежа по гръб толкова време. Всичко с бебето изглежда наред, 257 гр. в 19+1 с. Шийката ми е добре, много се притеснявах за нея тъй като бях с кашлица 2 седмици и контракции от известно време, но не се е скъсила, даже я измери 45 мм. което много ме учуди, тъй като в 12 г.с. беше 34 мм, но тя си варира.
За контракциите ми казаха да увелича Магнерота на 3 по 2 и ако не спрат да започна и Утргоестан вагинално, но като цяло щом не влияели на шийката не били притеснителни засега.
Пуснах и секрет, но ме учуди, че докторката е писала цервикален, а не влагалищен?! Досега не ми е пуснала МБ...
На вас как ви вземаха секрет със спекулум ли? Защото моя го взе така, явно защото е цервикален.
Иначе ми изписа Урогард за честото уриниране и Ферофолгама за хемоглобина.

Merryhristowa, дано бързо се затвори шийката.

# 513
Merry, моето момченце се показа чак в осми месец. 😁 Чак вече се изнервях постоянно като ме питаха какво е. Аз си го усещах още от началото, че ще е момче, но не съм споделяла. С тази бременност също още не знаем със сигурност какъв пол е. 😁 Важното е всичко да е наред.

# 514
  • Варна
Че как не виждат пола толкова късни седмици ? Моята АГ толкова го върти този ехограф на първата фетална, кара ме да ставам , да се разхождам, да ям сладко , танцувах  само и само да се завърти и да огледа всичко . А сега на втората фетална пък съвсем ще трябва да огледа всичко излязло 😂
Мери, Отворена шийка може ли да се затвори ? Приемаш ли ношпа ?

# 515
Ми как да се види като или е с кръстосани крака, или е заело такава поза, че едновременно с вагинален и през корема да ме гледат пак няма да се види 😂
Аааама ха... ако иска.То ще ходи първите месеци с неутрални цветове дрехи и всичко останало 😁
Та за шийката-Аг затова ми увеличи пак Утрогестана, защото от него тя подпухва и набъбва и ще се затвори.Но-шпа не пия, понеже нямам болки 🤷
За сега ще чакаме ФМ на 09.06 , и ако не се е повлияла, искам не искам ще излизам в болнични вече и така.

# 516
Че как не виждат пола толкова късни седмици ? Моята АГ толкова го върти този ехограф на първата фетална, кара ме да ставам , да се разхождам, да ям сладко , танцувах  само и само да се завърти и да огледа всичко . А сега на втората фетална пък съвсем ще трябва да огледа всичко излязло 😂
Мери, Отворена шийка може ли да се затвори ? Приемаш ли ношпа ?

Малко страничен въпрос може ли да ти задам?
Помниш ли на първата фетална дали са брояли пръстите?
Аз първо ходих при един и ми каза, че видя проблем. После ходих на второ мнение и ми казаха, че е много рано да се кажат такива неща..

# 517
На моята доктора ги броя.И ние ги видяхме, въпреки, че бебето тогава беше 6 см 😃...Доста дълго продължи прегледа и го огледахме обстойно.

# 518
На втория преглед само на ръцете ги видяхме. За крачетата нищо не можа да каже. Каза чак на следващата ФМ може да каже със сигурност.

# 519
На първата фетална се виждат, а на втората още по-ясно се виждат.

На втория преглед само на ръцете ги видяхме. За крачетата нищо не можа да каже. Каза чак на следващата ФМ може да каже със сигурност.

# 520
  • Варна
Гледат костите, пръстите се броят на всички крайници и въобще всичко налично се огледа и прегледа си продължи около час, като станах за 10мин да танцувам и да ям сладко, че да вземе да се размърда, та в крайна сметка с вагиналния донаправи прегледа, щото нямаше резултат.
Мери, аз за това си мислех, че няма ли вариант с вагиналния да ръга там и да го кара да си смени позата 😂 Жълтото и зеленото пасват за всеки вид 😂🤪

По темата за повечето пръсти не желая да се изказвам, защото моя мозък работи на честоти, които не гледат само от страната на майка и родител, а тук съм в ролята си на такава. Аз бих се застраховала с преглед при друг лекар, Първо заради психическото си спокойствие, второ за да се знае има ли нещо друго притеснително или всичко е ОК.
Лично за себе си съм преценила, че психическото ми здраве е много важно и тази бременност правя Всичко превантивно и най-доброто, което съм си наумила че е. Правих от рано генетични тестове, бих много път за серклаж в друг град, защото искам да знам, че съм направила всичко, което ме прави спокойна. Разбира се гаранция за никой и нищо няма.

# 521
Аз на 25-и късно вечерта прокървих след секс. Много се изплашихме и отидохме в Спешния на болница Надежда. Всичко е наред с бебето, с шийката. Изписаха ми магнерот и нош-па. Казаха да почивам и че може да има зацапване 3-4 дни. Бях много изплашена, сега съм бясна, че все на нас ще се случи някаква гадост. Нито сме имали забрана за секса, даже сега казаха, че само седмица може да се въздържаме. И го определиха кървенето като нещо нормално. Обаче втори ден съм с леко кафеникаво зацапване... С предната бременност подобно нещо не ми се е случвало. И се питам защо сега? Има ли други в подобна ситуация?

# 522
Аз на 25-и късно вечерта прокървих след секс. Много се изплашихме и отидохме в Спешния на болница Надежда. Всичко е наред с бебето, с шийката. Изписаха ми магнерот и нош-па. Казаха да почивам и че може да има зацапване 3-4 дни. Бях много изплашена, сега съм бясна, че все на нас ще се случи някаква гадост. Нито сме имали забрана за секса, даже сега казаха, че само седмица може да се въздържаме. И го определиха кървенето като нещо нормално. Обаче втори ден съм с леко кафеникаво зацапване... С предната бременност подобно нещо не ми се е случвало. И се питам защо сега? Има ли други в подобна ситуация?

Според мен е напълно възможно да прокървиш след секс. Ние с мъжа не сме правили от както разбрах, че съм бременна. На последния преглед питах АГ дали може и той каза да, но мъжа го попита директно дали след това може да прокървя и след отговора на АГ имам чувството, че се стресира още повече и явно до раждането на бебка ще съм си на сухо, но пък тя е по - важна.
Пии си лекарствата и почивай повече. Според мен лично избягвай секса, дори и да са ти казали, че след една седмица може пак да си правите. Пази се, секса може да почака

# 523
Разбира се, че оттук-насетне ще е тема табу. Бебето е най-важно! Благодаря за отговора!

# 524
Здравейте,на всички сладки мами 😃!От скоро ви следя,но не съм се включвала до сега!Аз съм с термин 27.10,но по мой изчисления с АГ все още не сме го коментирали.Имам един въпрос,някой да е  приемал протеинови шейкове и препоръки,кой са по добри?

Общи условия

Активация на акаунт