Къде да отида с детето?

• 6 120
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
За отец Иван наскоро ми попадна, че са без средства, на ръба на оцеляването/ закриването и, че той е болен.

# 31
Познавам една жена, майка на малко дете, която ходи по къщите да чисти с детето си. Детето си играе, докато тя чисти и си го гледа. Не казвам, че е идеално, но Е някаква възможност да се работи дори с дете на ръце. Аз бих се постарала да запиша детето на ясла/градина - сега са кандидатстванията. Гледайте за точки. После бих тръгнала на работа и бих се изнесла. Стая човек може с човек за почти без пари да си наеме.
Дете на социалните - НЕ. Категорично и абсолютно НЕ!

# 32
  • Сф
Нищо не става ясно от поста на авторката и тя не се включва. Не знам къде може да се настани човек " просто защото усеща че нещо лошо би се случило". Освен при роднини или приятели за кратко поне. Колко е голямо детето, какво може да работи тя ? И други. Ако е застрашена и няма нищо ,  вероятно институциите ще трябва да реагират. Но тя трябва да подаде сигнал и да завърти колелото. Зависи вероятно какъв точно е случая . Детето поне със сигурност ще го опазят и тя ще може да си стъпи на краката . Престанете с това " ще и вземат детето". И да го вземат , няма да е вечно. Лично знам случай на мъж, който беше принуден да остави бебето си в дом , временно , и после си го взе. Разберете ,че може и на нормален човек да се случи нещо много лошо и да е принуден да прибегне до драстични решения. Не желая да разказвам подробности.
Дано просто това включване е нещо инцидентно плод на емоция , и авторката да е намерила решение. И всичко да е наред!
Което не променя факта, че много жени са жертва на ДН и в стреса не знаят как да реагират.

# 33
Никой нищо не омаловажава - предложено й е да иде при роднини, тя не искала да ги притеснява? Така ли разсъждава жена, която се чувства заплашена?
Ми не взема един сак с дрехи грабва детето и се маха. Отива при тези роднини, за да спаси живота си пак повтарям и потретвам ако живота й е заплашен.
Тя обаче си се седи и нищо не предприема.
Мъжа й не й посяга и не я бие.
Казахме и в полицията, че ще я отсвирят защото не й е посягал.

# 34
Жената вероятно усеща, че скоро ще яде бой и не иска да се стига до там. То и момичето, което намериха в багажник е усещало накъде отиват нещата, но понеже никой не е подал ръка се е стигнало до необратимото.
Потърсете социалните с цел да проверите имате ли право на някаква финансова помощ, с която да наемете квартира, тези с хазяи са най-изгоден вариант, ползвате само стая. Ясла /градина ако е в голям град е доста сложно особено по никое време сега към края на учебната година. Ако е в малко населено място, вероятно има шанс. За всеки случай прозвънете роднини и приятели и проверете дали няма да подадат ръка. Имайте предвид, че ако просто изчезнете с детето, този мъж може да подаде сигнал в полицията, срещу вас и да ви създаде грижи. Потърсете Анимус, знам, че имат и адвокати, според ситуацията, брак/без брак, защо смятате, че сте в риск, да ви дадат насоки. Ако междувременно напрежението ескалира, заключвате се и звъните на 112.

# 35
  • София
Говоренето на празни приказки и виртуалното съчувствие не помагат особено.
Казвам, че благотворителните организации едва ли разполагат с безкрайно много място за настаняване и вероятно и те си избират кого да вземат. А жертвите не търсят помощ не защото са отхвърлени, а защото си имат вътрешни причини да стоят при насилника.

Авторката е от Бургас, на 21 години, няма трудов стаж...

# 36
Разбирам, а от виртуалното начукване на канчето, омаловажаването на нечий изживявания и страхове и триенето на коментари без причина ползата е огромна. Ще си запиша някъде.

# 37
Ето защо казах, че според мен е най-добре да си осигури самостоятелност, като се се изнесе на квартира с минимално заплащане - или стая с нисък наем или общинско жилище. Точно защото не се знае в коя графа е - дали е за защитено жилище, дали изобщо има места и там, дали и това става толкова лесно, дали има доказана реална заплаха... И понеже няма как да знаем тези неща по оскъдната информация, която ни се даде, за мен най-реалистично е няколко месеца да се оглежда и подготвя за подобен вариант - изнасяне в жилище на възможно най-ниска цена. Предполагам не е съвсем без доход, ако е в майчинство. А и бащата все пак ще е задължен да плаща издръжка на детето. Така хем ще си е хванала живота в ръце и ще се чувства по-силна и независима, хем няма да разчита на други несигурни фактори и субективни преценки като тази дали е или не е за закрила от институция.

# 38
Прочетох старите постове на авторката. Тя е на 21 години, с дете на 4 години, детето е с телк 50 процента. Тя не работи, няма и здравни осигуровки.
Доколкото знам, има право на 70 процента от МРЗ, която в момента е 710.лева плюс двойни детски, което прави около 580 лева месечно. Да пита социалните, може и други права да има, може да опита да запише детето на детска градина, която вече е безплатна и да почне някаква работа . Ама предвид факта, че е забременяла на 16 и никога не е работила, освен чистачка или нещо на сергия да продава, за друго не се сещам.
Малко от малко да се опита да бъде самостоятелна. Щом няма живи родители, е ясно що се е хвърлила на врата на първия срещнат, ама не може цял живот да я кара така.

# 39
За дете с ТЕЛК се полагат 350лв/ месец + на работещ родител - 18 000 лева данъчно облекчение за 2022г. Вероятно е придружител на детето. Ако е така, то има право като придружител на две безплатни пътувания с влак с детето, ако е шофьор - винетка, безплатно паркомясто...

# 40
За Бургас намерих този център за борба с насилието.

Трудно е със здраво детенце, а ако има здравословни проблеми, не мога да си представя. Похвално е, че на 16г не го е зарязала, а си го гледа. В нормалните държави ще й бъде предложена дневна грижа за детето и възможност за квалификация. Ако има желание, всичко се учи. Кадри се търсят дори нискоквалифицирани много, защото не е работа, която всеки желае. Сервитьор, помощник в кухня, камериерка, опции има, стига да може някой да поеме детето. Бургас е курортен град, сезона тепърва започва!

# 41
Ами да, ако бащата е съгласен да се грижи вечер за детето, може да почне работа в някое заведение като сервитьор, или в кухнята, докато събере някой лев. Тъкмо вечер няма да са заедно и да се карат. Това в случай, че детето не може да ходи на детска, някъде пишеше, че има сърдечен проблем.
Само дето ми се струва, че авторката вече се е предобрила с миуто и всякакви желания да се маха от него са се изпарили. От там и нежеланието да даде повече информация, след като търси съвет и помощ.

# 42
  • По света и у нас
Отивай във фитнеса и си намери мъж от там, който да се съгласи да те прибере с детето. Така правят рускините и работи.

# 43
Отивай във фитнеса и си намери мъж от там, който да се съгласи да те прибере с детето. Така правят рускините и работи.
Този пост, направо ме остави в ступор.

Общи условия

Активация на акаунт