Къде да отида с детето?

• 6 189
  • 43
  •   1
Отговори
# 15
Да бе, да. Те общинските жилища така ги раздават, като топъл хляб. Че то има ли останали изобщо свободни такива, след като повече от 30 години общините не придобиват такива, щото не строят, нито дават право на строеж срещу обезщетение? Ако някъде има останали такива свободни, са в крайно окаяно състояние. Всичко е заето, и то отдавна, и то с връзки. То ако така се даваха на всяка, решила да роди от първия срещнат...
Търси други варианти, авторке. За общинско жилище без връзки може и 20 години да чакаш и пак да не получиш.

# 16
Запиши да учиш студентка редовно обучение и кандидатствай за семейно общежитие. Наемът е нисък. Това е ако нямаш бакалавър/магистър/докторантура държавна поръчка и се отнася за следващата учебна година. Но помисли, ще имаш няколко години нисък наем. Друг вариант е стая под наем.

# 17
Относно общинските жилища - може да става и с връзки, а може и без връзки. И 50/50 да е работата, пак е по-добре от нищо. Познавам хора, настанени в общински жилища без никакви връзки. Не оспорвам това, че има и от другите случаи. Не твърдя и че е най-добрата възможност. Просто казвам, че Е някаква възможност. Без да се отхвърлят другите предложения, разбира се. Не пречи да се изпробват различни варианти, в случай че нещо друго не проработи.

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 20:36 от Мила Атова

# 18
Без никакви подробности е трудно да се отговори - работиш ли, на колко е детето, посещава ли детско заведение? Това са въпроси от решаващо значение. Ако отговорите им са "не", тогава първо това трябва да организираш - детето на ясла/градина и започваш работа. После търсиш варианти за възможно най-нисък наем. Ако е невъзможно по някаква причина детето да тръгне на детско заведение, май не остава нищо друго освен Анимус и подобни фондации. Зависи и колко спешно трябва да се изнесеш.

# 19
Как ще иде без доход?
Тя каза, че не работи. Даже до конкурс няма да стигне. Очевидно и детето няма кой да й го гледа. Айде малко по-сериозно.
На първо време бих й предложила да си преглътне гордостта и ако роднините й я приемат да иде там да се успокои и да започне да си търси работа и квартира.
Като няма никакви пари всякакви други съвети са излишни.

# 20
Не знам дали въобще има все още седмични детски градини.

# 21
Първо си намери работа. Ако те е страх да оставиш детето временно при него, говори със социалните за приемно семейство

Детето си има баща. Трябва той и най-близките му роднини (баби и дядовци на детето и пр.) да не са съгласни да го гледат, за да се търси приемно семейство извън роднините. Което значи, че може да остане при баща, който е склонен към насилие според нея и тя да няма достъп до детето си. И в случай, че наистина попадне при приемно семейство, тя след това ще трябва да доказва жилищни, битови и финансови условия, и то с по-високи изисквания, отколкото, ако си го гледа, както може, докато се стабилизира.

# 22
Авторката никъде не пише че бащата е насилник. Пише за " неразбирателство". Което много неща може да значи. А и до колкото знам, има вариант за временно настаняване в приемно семейство. Да пита социалните. Без подробности какъв съвет да дадем. Може да живее на село, в къщата на свекъра, може на квартира в голям град, може да е по майчинство, а може и да е безработна,  или на МРЗ..
 Варианти много.

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 18:20 от Прекрасная Василиса

# 23
Авторката никъде не пише че бащата е насилник. Пише за " неразбирателство". Което много неща може да значи. А и до колкото знам, има вариант за временно настаняване в приемно семейство. Да пита социалните. Без подробности какъв съвет да дадем. Може да живее на село, в къщата на свекъра, може на квартира в голям град, може да е по майчинство, а може и да е безработна,  или на МРЗ..
 Варианти много.

Е, колко много неща може да значи? Може ли да значи нещо хубаво и положително, защото аз не оставам с такива впечатления:
"С бащата на детето не се разбираме и това неразбирателство усещам, че ще премине в нещо повече и докато не се е стигнало до там, искам час по-скоро да си взема детето и където ми видят очи"

Как точно си го представяш да отиде при социалните да остави детето, а те да не потърсят бащата?

# 24
Ами да си седи тогава при бащата... Ти решение ли предлагаш, или се заяждаш?

# 25
Ако решението включва допълнително създаване на проблеми, то не е кой знае какво решение.

Аз съм скептична, че ще се намери институция или организация, която ще я приюти, докато си търси и си намери работа, изкара някакви пари за жилище и т.н., но знам ли, може и да има. Ако няма, да, при положение, че няма близки, при които да отиде, да си стои при бащата, ако не крайно напечено положението, и да си действа тайно по въпроса с изнасянето, като детето посещава ясла/детска градина, не като се изнесе, тепърва да търси работа и да трябва в същия момент и детето да се адаптира. Да заделя пари от майчинство, от пари за домакинството, да си намери някаква работа, докато детето ходи на ясла, и тогава да се изнася.

# 26
Василиса, стига с тия социални - да й вземат детето ли искаш?
Ако няма къде да иде да се хваща да търси работа и да стисне зъби докато успее да се изнесе.

# 27
Без подробности не могат да се дадат адекватни съвети. Едно е" пие и бие",друго е" не се разбираме"
Да даде детето на ясла,да си търси работа,може дистанционно,надомно и като посъбере малко пари , и квартира.
Нищо не става от днес за утре.Затова жените винаги са съветвани да имат малко скрити пари и план Б.

# 28
Аз лично гледам да си заделям пари от майчинството така че да мога да посрещна нуждите на детето за известен период след края на платеното майчинство.
Момичето може да потърси някаква работа, в която работодателят предлага и настаняване. В хотелиерството по курортите предлагат настаняване на доста места. Има и места по градините за децата, не е като в София, където да се вредиш за място в държавна е доста трудно...а за частна градина или детегледачка трябва да си с мнооого високи доходи. Или да потърси работа като детегледачка/иконом в къща, където предлагат настаняване. Просто разсъждавам за евентуални възможности. Но авторката не казва нито на колко е детето, нито дали живее в столицата или в по-малък град и ние само си пишем...

# 29
Отец Иван от Нови Хан?
Авторке, каквото и да решиш, не тръгвай да се изнасяш, без да си сигурна къде отиваш, да не останете на улицата. Освен ако не е застрашен наистина живота ви, на теб и детето.

Общи условия

Активация на акаунт