Къде греша? Какво искат жените?

• 3 223
  • 130
  •   1
Отговори
Здравейте,

Направих си профил защото имам нужда от вашите мнения и перспектива.

След 9 години опити, процедури и куп премеждия станахме родители.  

През това време работих здраво и инвестирах в технологични компании което ми осигури достатъчно средства да обезпеча финансовите нужди на семейството ми за няколко поколения напред.

Поради факта, че парите не са фактор не ми се налага да работя повече от 2-3 часа на месец и отделям цялото си време и внимание на жена ми и детето. Цялото си ежедневие прекарваме заедно, не излизам без тях като изключим разни пазарувания.

Детето (на 2 години и малко) спи с майка си плътно от 8-9 вечерта до 7 сутринта често го взимам сутрин като стане за да оставим мама да поспи още малко, дори и да не разгадая кога точно има нужда тя знае че винаги може да ми го остави и да си доспи.

Прекарвам много време с малкия през деня, играем (често и тримата заедно) разхождаме се вечер се къпем а тя му готви чисти, храни, сменя памперси и го приспива.   Отменям я и в някои от тези задължения, но като цяло са нейни.

Аз обичам да се грижа за дома и в момента основното ми развлечение освен разходките заедно и игрите с малкия е да им правя удобства в двора и къщата, обичам да работя с ръцете си и това ме разпуска.

Тя е и грижовна майка и много се обичаме, преминахме през много трудности за да стигнем до тук.  

И тук идва проблема, тя често се оплаква, че е уморена и прави коментари, че се грижи по цял ден за него и коментари ако ми се наложи да свърша нещо. В същото време съм и казал, че винаги когато иска мога да поема и цялата грижа за него а тя да си разпусне за цял ден ако иска.

Това ме кара да се чувствам, че не правя достатъчно а аз имам самочувствието, че давам много и се старая много, че съм им осигурил не само всички удобства но и го правя без да ги лишавам от времето си.

Съответно това започва много да ме товари психически, чувствам се гузен всяка минута която не съм с тях.

За мен живеем живот за който много хора мечтаят и пак се намира за какво да се оплакваме.

Имам чувството, че тя не оценява всичко това.

Къде греша? Какво искат жените за да са щастливи?

Хубав секс, грижи, защита, удобства, пътувания, лоялност, всеотдайност - има ги

Не съм перфектен, нито тя е перфектна, но се старая и давам всичко от себе си.

Бъдете брутално откровени, понякога просто имаме нужда от перспектива изглежда има проблем който аз не виждам от моята гледна точка.

Често казано не искам да я търся от близки и приятели, израстнал съм в сравнително бедно семейство и знам колко труден може да е живота.

За мен е несериозно да се оплакваме в това ни положение на хора които имат реални проблеми.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 00:47 от RandomTatko

# 1
Вземете си жена, да ви помага с домакинството. А жена ти да мине през личния лекар и да си направи каквито изследвания трябва. Много вероятно да има липса на витамини, да са се разбъркали хормони и така. Съвсем нормално за периода.
Със сигурност, ако е по цял ден само с детето има нужда и от някакво разнообразие. Да се почувства човек и жена, не само майка.

# 2
Вземете си жена, да ви помага с домакинството. А жена ти да мине през личния лекар и да си направи каквито изследвания трябва. Много вероятно да има липса на витамини, да са се разбъркали хормони и така. Съвсем нормално за периода.
Със сигурност, ако е по цял ден само с детето има нужда и от някакво разнообразие. Да се почувства човек и жена, не само майка.

Предложих домашна помощница, но тя не е много съгласна. Имам чувството, че иска да прави всичко за да се чувства като много добра майка и жена, но просто и идва в повече. Което вече се пренася към мен въпреки, че взимам много сериозно участие.

Добър съвет, благодаря. Мисля да наложа един ден задължителна почивка в седмицата в който да прави каквото и хрумне без нас. Защото тя сама никога не си го поисква и може би и е гузно.

# 3
На мен ми изглежда, че правиш предостатъчно особено при положение, че имате само едно дете и не се налага никой от вас да работи.
На твое място бих настояла за домашна помощница поне за известно време, която да върши грубата работа. Чистене на кухня, бани, пране, гладене, ако гладите. Не знам в апартамент ли сте или в къща, но ако е къща, направо бих наела човек (или хора, ако има и двор да се поддържа) без да й дам възможност за отказ. Живяла съм в няколко къщи, поддръжката на къща не е работа за един човек, ако ще да е многоръкият Шива.
Идеята ти за един ден, в който тя няма да е залепена плътно за детето е добра. Дори и да не е цял ден, а само няколко часа през които да отиде на фризьор, да се види с приятелки според мен биха били достатъчни. Това обаче може и да откаже да го направи, защото има един период, в който аз поне не исках да се отделям от детето, а и то ме търсеше постоянно. Ако сте в такава фаза, ще е по-добре да изчакате да мине. Нямате нужда от излишно напрежение.
Изобщо периодът, докато детето е малко е тегав, но все пак се израства и свършва. Кураж ви желая!

# 4
Детенцето ви не ходи ли на ясли?
На 1 година вече децата имат нужда от общуване със себеподобни, тоест с деца на същата възраст. Ако това го няма (а братовчеди и деца на приятелски семейства не е същото, както естествената среда от деца и учителки), колкото и перфектно да се грижи жена ви за детето, а и вие с нея, това е недостатъчно за него и затова е обсебващо за жена ви - съответно тя няма енергия, уморена е. И тримата сте в капана на създадената ситуация.

На ваше място бих проверила дали  има наблизо добри детски ясли, ако са от типа на Валдорф още по-добре, ако няма такива, може да видите за частни или държавни.

Какво искат жените? Да имат/поддържат своята идентичност, лична и професионална, интересите си, да имат приятелки, да се отдават на хоби, да имат време и т.н. И разбира се, не на последно място да имат обичащ, грижовен и стабилен партньор до себе си.

Усещането да грешите е от това, че компасът на семейството не е насочен към това как и тримата да сте удоволетворени - в момента сте най-вече вие, за което и успехите ви, разбира се, шапò. Но то е недостатъчно. Материалната и финансова осигуреност не е равнозначна на вътрешната такава, на всеки един от тримата.

Не е трудно да я намерите. Желая ви успех!

# 5
  • Down south
Ако за 11 години не си успял да  разбереш, какво точно иска твоята жена, какво я радва, какво я прави доволна, какво я натъжава или прави щастлива, Господ да ти е на помощ.
Има нещо грешно в описанието на "схемата"  сякаш всичко е добре подредено, почти перфектно, но всъщност е твърде захарасоно.
Липсват ви:
- домашна помощница 24/7 Ще се грижи за всички ви
- гледачка за детето
- трайно гостуваща баба или по-добре две, за да разнообрази ежедневието
- градинар, за предпочитане като по филмите, за да може жена ти да види нещо по-различно
- ваканция на Карибите, заедно  с the nanny, а защо не и с бабите за
разкош

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 03:28 от Daylily

# 6
Проблемът е че готвенето, чистенето, сменянето на памперси и приспиването са почти изцяло нейни задължения. И че ти го смяташ за нормално. Не е нормално, започни ти да готвиш половината дни,, само ти да чистиш и сменяш памперси. Ако направиш това, смятам че ще забележиш разлика скоро,

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 04:49 от Човек1

# 7
От заглавието се сетих за филма " Какво искат жените" с Мел Гибсън. Joy
Обаче нищо общо.
Ти гледай, какво иска твоята жена.
Знам ли, може да иска нормален средностатистически живот. Мъж, който е зает с работа и се грижи за детето в свободното си време. Малко свободно пространство. Някой и друг проблем. Grinning Така всичко удобно и наготово, доскучава. Вие само се пресрещате из стаите. Поне на мен ми доскуча само като чета.
Но те всички теми тук писани уж от мъж са такива. "Той прави всичко, тя не оценява"  Почват съвети. Той отговаря, като някоя зубрачка, на всеки въпрос. и така много страници.

# 8
.....
През това време работих здраво и инвестирах в технологични компании което ми осигури достатъчно средства да обезпеча финансовите нужди на семейството ми за няколко поколения напред.

Поради факта, че парите не са фактор не ми се налага да работя повече от 2-3 часа на месец и отделям цялото си време и внимание на жена ми и детето. Цялото си ежедневие прекарваме заедно, не излизам без тях като изключим разни пазарувания.
.....

Кажи, сценарият на кой филм е това? Simple Smile
Милионерът и скучаещата му съпруга.

# 9
Прочетох само първите изречения, кажи как и аз да забогатея и да не се налага да работя😶.

# 10
Вие циклите в една рутина залепени за детето и просто имате нужда от промяна. Това, че сте осигурени е повече от добре. Детето на детска частна градина, на мама защо не обсъдите  някакъв бизнес, някаква лична реализация и домашни помощници- за къщата  и градината.

# 11
Ако за 11 години не си успял да  разбереш, какво точно иска твоята жена, какво я радва, какво я прави доволна, какво я натъжава или прави щастлива, Господ да ти е на помощ.
Има нещо грешно в описанието на "схемата"  сякаш всичко е добре подредено, почти перфектно, но всъщност е твърде захарасоно.
Липсват ви:
- домашна помощница 24/7 Ще се грижи за всички ви
- гледачка за детето
- трайно гостуваща баба или по-добре две, за да разнообрази ежедневието
- градинар, за предпочитане като по филмите, за да може жена ти да види нещо по-различно
- ваканция на Карибите, заедно  с the nanny, а защо не и с бабите за
разкош

Тя много искаше и още иска да е мама и не иска детегледачка, но мисля да вземем домашна помощница за да може да е повече мама и по малко чистачка. Знам какво я радва и натъжава просто мисля, че е свръх амбициозна като домакиня иска да върши всичко това но и идва в повече а отказва външна помощ.

Вие циклите в една рутина залепени за детето и просто имате нужда от промяна. Това, че сте осигурени е повече от добре. Детето на детска частна градина, на мама защо не обсъдите  някакъв бизнес, някаква лична реализация и домашни помощници- за къщата  и градината.

Малкия все още не е научен на гърне, а живеем в град в който има само детски градини където това е  задължително до колкото разбирам от нея. Иначе това е планът до голяма степен дори има идеи за свой бизнес.

От заглавието се сетих за филма " Какво искат жените" с Мел Гибсън. Joy
Обаче нищо общо.
Ти гледай, какво иска твоята жена.
Знам ли, може да иска нормален средностатистически живот. Мъж, който е зает с работа и се грижи за детето в свободното си време. Малко свободно пространство. Някой и друг проблем. Grinning Така всичко удобно и наготово, доскучава. Вие само се пресрещате из стаите. Поне на мен ми доскуча само като чета.
Но те всички теми тук писани уж от мъж са такива. "Той прави всичко, тя не оценява"  Почват съвети. Той отговаря, като някоя зубрачка, на всеки въпрос. и така много страници.
😂 мислил съм си го това може би съм им ту мъч но винаги когато ме няма им липсвам и ми се поразсърдват пасивно.

Проблемът е че готвенето, чистенето, сменянето на памперси и приспиването са почти изцяло нейни задължения. И че ти го смяташ за нормално. Не е нормално, започни ти да готвиш половината дни,, само ти да чистиш и сменяш памперси. Ако направиш това, смятам че ще забележиш разлика скоро,

Аз готвя за нас тя готви за детето, аз поддържам двора а тя къщата, и като цяло въобще не го мало уважавам. Явно сме за помощница остава и да я поискаме.

# 12
  • У дома... някъде
Като цяло и тази тема ще завие в посока,че не правите секс в къщи,защото жената е твърде изморена от грижите по дете.
За мен,четейки те ти си търсил такава жена целенасочено да се грижи за всичко,да те обгрижва и тебе като малко дете,да е зависима от тебе финансово,за да няма избор и още сто неща.
Това,че ти твърдиш,че и помагаш само ти го знаеш дали е така.
Щом виждаш,че е изморена в старанието си да бъде перфектна  и всичко да е по конец относно детето и теб не се оплаквай,че ти липсва нещо в къщи.
Много сте ми интересни вие безгрешните мъже като вземате жени,които да заместят майките ви и после ревете,че ви липсва едно нещо,щото са изморени от всички отговорности и грижи по семейството.
Това са ваши модели и ваши грешки,защото когато се създава семейство се търси не майчиния образ в жената да те обгрижва след маминка и да си мълчи,а равностоен партньор като жена в пълния смисъл на думата.

Моите жълти стотинки по темата.
Да,в теб е проблема!
Не в жена ти.

# 13
  • София
Как така какво искат жените? Аз искам едно, Пенка съседката иска друго, жена ти - трето. Само жена ти може да ти каже тя какво иска. Можеш да правиш всичко по учебник и точно тази жена да има нужда от диаметрално противоположното за да бъде щастлива.

Жена ти не звучи щастлива. Знаеш ли какво я прави щастлива нея като личност? Какви са й хобитата? Има ли приятели? Интроверт ли е или екстраверт? Направи ми впечатление, че доста стоиш вкъщи. Възможно ли е да й идва в повечето твоето присъствие и намеса във всичко, особено ако докато си трупал активи не си бил много присъстващ? Покрай детето идват много грижи и майката като индивид често остава на заден план, дори да има помощ. Рутината действа много подтискащо на повечето хора.

Може ти да имаш всичко, което смяташ, че ви е нужно, но нейният "списък" да е различен. Ти правиш неща, които са ти интересни, а тя какво прави? Говори с тази жена. Ама не веднъж или два пъти, а много пъти. Слушай я и вниквай, а не се опитвай да я опровергаваш. В същото време отстъпи малко и не я обсебвай. Дай й въздух от себе си, занимавай се самостоятелно с детето. Не се опитвай да оправиш всичко, дай възможност на нея самата да намери отговорите. Понякога това да не пречиш е най-голямата помощ. Тя е голям човек и личност, има собствен капацитет и най-добре може да открие какво й е нужно. Бъди наличен, но не се бъркай във всичко.

# 14
Прекалено много време прекарвате заедно. Нормално е да си поомръзнете. То и няма как да си залипсвате реално.
Приятели нямате ли? С други хора не общувате ли? Денонощно сте само тримата?
Нито спорт, нито срещи с приятелки за жената на кафе или ти с твои приятели на бира понякога? Семейни приятели, с които да излизате? Фитнес, шопинг, козметик? Хобита?
Хубаво е да имате по някой час дневно само за себе си. И за да остане малко човек насаме, и за свои си неща да свърши. Да усети липсата на другия.
Ангели небесни да сте се събрали, 24/7 непрекъснато заедно пак ще си втръснете.

Общи условия

Активация на акаунт