Къде греша? Какво искат жените?

• 3 224
  • 130
  •   1
Отговори
# 120
Отстрани изглеждаш като златната мечта: отдаден татко, стабилен партньор, финансово независим, правещ и масажи на егото с думи като „осигурил съм им всичко“. Но… ето къде е ръбът:

Тя не иска всичко. Тя иска ти да си с нея в моменти, не само в инфраструктурата.

Майчинството не е като инженеринг – не можеш да го поправиш с логика или да го стабилизираш с “давай си почивка, аз ще поема”. Жената, с която си, най-вероятно е в постоянен емоционален и хормонален маратон, в който нейният мозък не отчита твоята щедрост, а нейната прегрялост. Това не е “неблагодарност”, това е реална липса на ресурс.

“Тя чисти, храни, сменя памперси, приспива” – ето я женската версия на “работя, осигурявам, грижа се”.

Звучи като сделка: “Аз давам това, ти – онова.” А това не е партньорство, а график. И затова се появява скритото напрежение. Не защото си лош, а защото се е изгубила емоционалната връзка между вас, и вероятно тя се чувства като наемна бавачка в златна клетка, а ти – като неоценен спасител, който носи целия свят на гръб и пак е “недостатъчен”.

# 121
Ооо, изобщо не знам каква е идеята на темата, имаме си всичко, иьлизаме, детето ни играе с деца, имаме пари да не работим, ходим на почивка, жена ми я изморява, че готви за детето, което е на 2 години, затова ще го запишем на кухня...
Аз съм перфектен, жена ми е недоволна, и що...и там мармота си завива, я шоколада, я нещо друго.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 00:18 от brumm

# 122
Само да вметна – тези бананови палачинки и страхотни приготовления на храни за детето, описани от него, не са всъщност някакви редки гурме манджи, изискващи страхотно усилие и време. Всички тези "невероятно" домашни и полезни храни са си в реда на нещата и не са Еверест. Ако на нея бисквита с плод и плодово пюре с протеин (който обикновено за дете е мляко, рибка, месце гърди от пиле/пуйка) ѝ се струва усилие и я гъта, представям си да готви за цялата фамилия.
Авторе, на колко години е тази жена, че е така изморена от живота?

# 123
  • Далечният изток
Е, пюрета му е правила преди година и нещо. Авторът дори и с това не е наясно...

# 124
Пропуснала съм описанието на протеина и там "гурметата", но то и ние в нормалния живот ядем зелечуци с протеин, по възможност малко въглехидрат, кое му е сложното на това да отделиш една порция за 2 годишно? Изобщо темата става все по-абсурдна и нямаща много общо с евентуалната реалност.

# 125
Между другото и на Запад, семействата които инат финансова възможност, не си пращат бебетата на ясла.

Понякога не е въпрос на финансова възможност. Моята сестра има такава професия, че не й е възможно да отсъства повече от няколо месеца. Губят се знания и практически умения със светкавична скорост и после ще й отнеме години да наваксва. Но не го пратиха на ясла, а наеха детегледачка. Но аз например съм счетоводител и съм си останала с детето малко след като навърши 3. И за минута не съжалявам, нито ми е попречило на по-нататъшната реализация в живота, че и в чужда държава.
На автора жена му не прочетох да е някакъв незаменим специалист, който да не може да се откъсне от професията си. Напротив! Жената се чувства реализирана като си гледа детето и къщата и си готви домашна храна. И на такава жена й казвате, че е по-хубаво да си хвърли детето на ясла и да не се занимава. Ами това е по-голям стрес за нея отколкото да стои 24 часа с него вкъщи.

# 126
Аз пък не прочетох някой да казва на жената на автора какво да прави. Само на него даваха съвети. И то, щото той е отворил тема.

# 127
Съгласна съм, Бабри, но тези професии не са чак толкова много. Отделно, ако имам достатъчно пари ще си наема бавачка или ще работя на половин ден, например.
Моята зъболекарка се върна на работа на 6тия месец на бебето си, но работеше по 2-3 часа на ден и не всеки ден. Та определено финансовата обезпечение осигурява много възможности за гъвкавост, така че да е добре и за детето, и за кариерата, а и за майката. Много, много е хубаво човек да има избор и той да не се свежда само до детска ясла с още минимум 20 деца.

# 128
Е, ами то съветите много ясно, че касаят пряко и жена му. Нали все пак тя е главният отглеждащ родител и тя ще се занимава с отучването от памперс и ще преживява даването на ясла.

Алекс, да редки са тези професии, но ги има и аз тогава напълно оправдавам ранното отделяне на майката от детето. Такива като сестра ми учили по 13 години да придобият една нелека професия, където често има новости и открития е нормално да се върнат рано. Макар и на нея да не й се искаше, чувстваше се виновна, че оставя детето толкова малко, че отсъства от къщи и нощем. То е някак неестествено особено за жена да си остави бебето на шестия месец.
А тук изобщо не се налага такова нещо и не виждам от какъв зор са съветите да се даде детето на ясла. А двамата възрастни да продължат да се прескачат из къщи и да си ходят по нервите.

# 129
А после казват, че все мъжете са виновни в мамата. Аз като гледам обичайните постове, не, че са лоши, просто нещо не са разбрали. В продължение на месеци и години. За пореден път. Пък жената е просто в някаква форма на депресия и не знае какъв златен, но неразбран мъж има. Да си оправи депресията и после и мъжа да оправи, и всичко ще влезе в релси.

# 130
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт