Къде греша? Какво искат жените?

• 3 227
  • 130
  •   1
Отговори
# 105
Н еме интересува как и къде какво правят. Детето ми е лично и лично си решавам.
Неслучайно състоятелните хора имат частно образование. Социализирането става след 4-5 годишна възраст. Преди това детето трябва да усеща близостта на родителите си. НАли четете уж. Нищо не четете явно.

# 106
  • Somewhere far away
Ами ти си решавай, но остави и другите хора да си решават.  Wink

# 107
Претъпкани са, защото са бедняци. Или искат да се отърват от децата си.
НАшите са дебили, споко.
Много интересно, защо ли в цяла Европа всички деца тръгват на ясла още от няколко месечна възраст и пък са станали хора... Просто българите сме мързелива нация. 2 години майчинство не стигат ако може още и още.

Четейки словесната ви агресия се чудя ходили ли сте на ясла!

# 108
Само, който не е виждал какво става в яслите/градините може да ги смята за нещо хубаво. Ама да е "виждал" имам предвид отвътре. Да, за съжаление от 4г е задължително и нямаш избор ... Но преди това имаш. А и на 4г вече можеш да говориш с детето си и поне се надяваш да ти каже ако става нещо нередно там.

# 109
  • София
Точно пък на ясла е точно нулев смисъла да се праща дете, ако родителят не трябва да се връща на работа. Никакъв смисъл, никаква полза. Моите са ходили, не ме разбирайте погрешно, но е защото е трябвало да работя, не защото има уникални ползи.
За автора имам два коментара: първо, животът с тодлър е уникално скучен и досаден и това се отразява. Много са готини и сладки децата, но ежедневието е супер еднообразно и досадно. Не си го слагай на сърце като провал Simple Smile
Второто е - прочети за така наречения mental load. Това е нещо, което навремето съм опитвала да обясня на мъжа ми и не съм имала речника за него, сега този израз се появи и е много на място. Най-общо става въпрос за това да не "помагаш" с дете, домакинство и социален живот, а да ги поемеш наравно, най-вече без да се налага тя да ти казва какво да правиш. Това натоварва много.
Това са ми двете стотинки тая вечер Simple Smile

# 110
Авторът - жена ми се оплаква, че е уморена от домакинството.
Авторът - аз не домакинствам , оставил съм на нея.
Авторът - ама какво искат тия жени?
Целокупното мъжко съсловие - ми те жените не знаят какво искат.

Дооообре.

# 111
Авторът - жена ми се оплаква, че е уморена от домакинството.
Авторът - аз не домакинствам , оставил съм на нея.
Авторът - ама какво искат тия жени?
Целокупното мъжко съсловие - ми те жените не знаят какво искат.

Дооообре.

Къде точно казах, че не домакинствам? Написах че готвя за нас а тя за него, тя подържа къщата аз градината и двора, тя го храни и облича аз играя с него разхождам го чета му книжки и го къпя. Никъде не съм написал “ама какво искат тези жени”цялата тема се върти около това с какво мога да съм по добър и къде ми е грешката за да я поправя.

Това е първият и последен трол коментар на който ще обърна каквото и да е внимание.

Точно пък на ясла е точно нулев смисъла да се праща дете, ако родителят не трябва да се връща на работа. Никакъв смисъл, никаква полза. Моите са ходили, не ме разбирайте погрешно, но е защото е трябвало да работя, не защото има уникални ползи.
За автора имам два коментара: първо, животът с тодлър е уникално скучен и досаден и това се отразява. Много са готини и сладки децата, но ежедневието е супер еднообразно и досадно. Не си го слагай на сърце като провал Simple Smile
Второто е - прочети за така наречения mental load. Това е нещо, което навремето съм опитвала да обясня на мъжа ми и не съм имала речника за него, сега този израз се появи и е много на място. Най-общо става въпрос за това да не "помагаш" с дете, домакинство и социален живот, а да ги поемеш наравно, най-вече без да се налага тя да ти казва какво да правиш. Това натоварва много.
Това са ми двете стотинки тая вечер Simple Smile

Разбирам за този товар като цяло имаме разпределение на задачите и не го мислим много. Това което остава плаващо най вече е кога не се е наспала за да го взема направо от спалнята да го нахраня оправя и изведа навън за да може тя да си поспи. Смятам просто да започна да го правя без значение дали са имали бурна нощ а тя да си става с нас когато прецени. Защото усещам, че иначе е гузна да ми каже, понякога човек иска просто да си се излежи и да не живее в константа от типа на “аз всяка сутрин ще ставам сменям памперс, обличам, правя закуска и тн. завинаги”

Добри стотинки, съгласен съм и благодаря.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 22:40 от RandomTatko

# 112
Ами за пореден път пишеш, че нищо съществено не правиш, освен това още в заглавието си питал какво искат жените, не знам защо така не си го разпознаваш Simple Smile

# 113
До тригодишна възраст детето няма нужда от никаква социализация. При двама неработещи родители да се дава дете на ясла за мен е пълно безумие. Да се натиска и тормози да маха памперса, когато не е готово за мен си е форма на насилие.
На запад тръгват на ясла на месеци даже. Но не защото родителите много искат, а защото нямат възможност да стоят вкъщи. Сестра ми е във Франция, майчинството й беше 6 месеца. В Щатите е 3. Искаш не искаш, ако трябва да работиш даваш детето на други хора да го гледат.
Имаме едно хубаво нещо в тази държава, а именно дългото майчинство, дайте и него да отречем и да оплюем.

# 114
Именно. Да имаш възможност да си с детето си до 3 години и да го захвърлиш невръстно в заведения, говори за някакви отклонения, ако не е от зор битов и беднотия.

# 115
Авторе, всичко от теб звучи така - "Ние сме подредили едикак си живота /представено идеализирано/ и аз си мисля това, онова и се чудя защо жена ми не прелива от щастие. Искате съвет. Ама много държите да продължите с живота така, както сте го подредили и да не го промените, ЕВЕНТУАЛНО нещо от нещата дето си мислите ако може форума да заклюма. "
На колко е това дете, че спи с майка си в отделна стая? Това е неправилно и нездравословно за ВСИЧКИ!
Въобще сте се обезличили като двойка и хора, тя от сега дава фира, че и идва в повече това обсебване от детето - пък и не е странно, ако ще от дете да е мечтала за бебе!

Детето няма ли си легло? До колкото разбирам не е сукалче. Вие защо спите в друга стая? Състезавате ли се да се трупате един връз друг приемайки задушаващите нон стоп заедно отношения за висша форма на семейност? Почне ли един мъж да ми изброява едно по едно какво прави ми е ясно, че не му е рутина това. Та колко "помагаш" имам едно наум.

Какво е новото в живота на жена ви последната година?
Какво ново е влязло във вашия живот?
Как се развивате като хора и специалисти?
Подобно нищоправене - двама възрастни да гледат едно бебе е по-характерно за баба и дядо. После питаш защо жена ти не е доволна!  
Ами защо да е? Защото МИСЛИШ и НАЛАГАШ как видиш ли това е мечта на всеки. Ами не е!

# 116
Темата с яслата е интересна и аз лично клоня към това че не искам да го даваме при положение че имаме възможност да го гледаме и срещаме с други деца.

Много некомфортно ми звучи най вече поради факта, че е много щур и още не говори достатъчно за да ни каже ако нещо неприятно му се случва там.  Има чести социални контакти и много често ми “помага” в различни работи като градинаство, сглобяване на мебели, дърводелство, работа по колата и каквото хвана да правя като цяло. Вкъщи също “рисува”, “чисти”, “готви” имаме достатъчно време за това и ми се струва излишно да го отделяме.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 00:18 от RandomTatko

# 117
Изключителен лукс, е да можеш да си гледаш детето до 3 годишна възраст. А после по възможност да ходи за половин ден.
Домашно готвената храна също е много по-добрият избор от храна от детска кухня или тази в ясли и детска градина.
Между другото и на Запад, семействата които инат финансова възможност, не си пращат бебетата на ясла.

# 118
То си личи и после по децата.
Личност силна не се гради с отхвърляне от майката при малко дете.

# 119
Да вметна, че дете на тази възраст няма нужда от специална храна и спокойно може да яде от вашата.
При това доста отдавна. Пързулллл

Скалъпено, всеки отглеждащ 2 годишни би следвало да е наясно, че на тази възраст детето е нормално да яде от храната, която се приготвя вкъщи. Да не кажа, че сте закъсняли. Каква кухня за 2 годишно? И колко точно отнема приготвянето на една купичка храна? Сериозно? Какво точно готви тази скучаеща презадоволена домакиня за детето ви?

Общи условия

Активация на акаунт