Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 4

• 41 180
  • 439
  •   1
Отговори
# 390
Мился, че при нея проблемът е че по-скоро са силно нагънати. Във ВМА е ходила при доц. Кюркчиев, доколкото знам. Но тя живее в чужбина, там са я наплашили с някакви безумни истории за по над месец болки, отоци и възстановяване, и затова тя клони насам... Тук са ѝ казали че след 2-3 седмици ще може да се върне на работа. Затова и търся хора, минали през това, да споделят реално как е.
аз бих посъветвала да отиде за второ мнение на друго място.

# 391
Има ли някой от вас вени разширени вени из цялото тяло? Аз имам освен на краката и на корема и на ръцете.

# 392
Д-р Кюркчиев оперира ли? Той май се занимава предимно с превенция на тромбоемболизъм. Не зная.
Защо не се консултира там с лекарите, които оперират ежедневно?

# 393
Здравейте! Кое мазило за разширени вени ползвате през лятото? Имам нужда да облекча тежестта в краката си и се чудя какво да взема. Последно съм взимала фиброзинол гел. Добър ефект има. Но много малка опаковка и бързо свършва.

# 394
Здравейте,

Момиче на 24г.
Майка ми има ужасни разширени вени,  много ме е страх да не получа и аз. Тренирам с тежести два пъти в седмица, стретчинг също по два пъти. Килограмите са ми точни за височината. Но виждам една веничка, която например сега в жегата е доста забележима. Аз работя седнала, взех си масичка за крака. Моля ви за съвет какво да правя превантивно. Доктор, препоръки … 

Отделно за майка ми, тя е с ужасно изпъкнали вени на краката, къде бихте ми препоръчали да я заведа на преглед.

Благодаря предварително!

# 395
Тренирам с тежести два пъти в седмица, стретчинг също по два пъти...Моля ви за съвет какво да правя превантивно. Доктор, препоръки … 

Ходене пеш, каране на колело или велоергометър, качване на стълби вместо асансьор. За слизане може да се ползва асансьор, тъй като натоварването е различно. При седене да не се кръстосват краката, избягване на тесни дрехи като дънки и чорапи. Ограничаване на солта в храната. Сиренето например може да се обезсолява до голяма степен ако преди консумация се постави в съд с вода за поне един час. При готвене често няма нужда да се слага допълнително сол, тъй като някои от продуктите вече може да са осолени и реално допълнителното солене е вреда. Избягване на сауни, джакузита, горещи душове. Специално на краката може да се прави кратък масаж с душа с по-студена вода вместо с топла. Дамите да избягват високите токчета. Ако е обувка с ток да е най-много 2-3 см.

# 396
Хубаво е да се носят чорапи с лека компресия, но сега лятото не знам как може да стане ако се ходи с къси поли, рокли и шорти. Но ако сте с дълъг панталон, няма какво да се чудите. Направо си го направете рутина.

# 397
Разширените вени са генетично заболяване. Само може да се забави положението. Най-добре от сега да се посещава съдов хирург, верочтно ще предпише и венотоници.

# 398
А може ли да препоръчате и венотоници, с действие и срещу капиляри!

# 399
Най-добре лекар да прецени и да ги назначи.

# 400
Бихте ли ми препоръчали лекар в Бургас, при който да се прегледам. Имам ужасно грозна разширена вена на десния крак, която нито ме боли, нито ми създава някакъв дискомфорт. Просто е ужасно грозна, но не искам да неглежирам проблема и искам препоръка за специалист. Благодаря Ви!

# 401
Привет!

Може ли някой да сподели добра марка за компресивни чорапи? Търся си летен вариант, който няма да затопля толкова.

Благодаря предварително!

# 402
Здравейте! Кое мазило за разширени вени ползвате през лятото? Имам нужда да облекча тежестта в краката си и се чудя какво да взема. Последно съм взимала фиброзинол гел. Добър ефект има. Но много малка опаковка и бързо свършва.
За тежест в краката това ми облекчава :
Krauterhof Крем за крака с див кестен и червени лозови листа

# 403
Привет!

Може ли някой да сподели добра марка за компресивни чорапи? Търся си летен вариант, който няма да затопля толкова.

Благодаря предварително!

Виж тук и питай фирмата.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1071538
Аз носих немските Меди, но моите са плътни. Не зная дали има летни варианти такива чорапи.

# 404
Daydream123, аз имам разширени вени в краката и ръцете. Сигурно и другаде. Всичко при мен започна като влязох в менопауза и след много стрес. Взимам детралекс, понякога го сменям с рутин или готу кола. Използвам крем с див кестен.
Не знам колко е наследствено защото няма друга жена в рода с подобно нещо. Аз съм първата.

Правилите операции, кога видяхте подобрение? Спряхте ли да взимате лекарства след това?

Общи условия

Активация на акаунт