Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 4

• 47 479
  • 509
  •   1
Отговори
# 495
Раните са усложнение, което не трябва да се подценява. Възможно е да има комбинация с диабет. Трябва добре да се прецени причината.

# 496
Присъединявам се към мнението на Diorela. Когато ние се интересувахме от методите за премахване на "големи" вени, но без рани, и двете светила (единия е проф. Лозев, другия доц. от ВМА) казаха, че лазерът не е подходящ метод за силно разширени вени. Има си диаметър на оптимално действие и ако вената е по-разширена, не става.
Затова може би наистина отидете при някой, който предлага различни методи и да се прецени най-ефективния в случая.
Здравейте, доколкото ни информираха точно този немски лазер, който е с ДВУРИНГОВО влакно затваря и малки и МНОГО големи вени, защото е много прецизен и може да се регулира и е по- силен съответно! Затова обръщам внимание и на лазера, защото при другите лазери източника е само един.
Направена е  консултация и е препоръчано лазерно третиране на вената категорично от три места. Това не стои пред нас като въпрос, понеже и двамата доктори за който писах го потвърдиха, а и ангиолог също е дал мнение.

# 497
Долу на глезена от вътрешна страна ннякой правил ли е изгаряне с лазер и имало ли е  ефект? Много се колебая дали да се подложа пак на такъв вид операция.

# 498
Правилите лазерна аблация - след колко време избледняха и се заличиха тъмните участъци? Моята беше на 30.09  и все още имам участъци, които са по-тъмни и се притеснявам дали изобщо ще се скрият някога.  Манипулацията беше при д-р Ангелова. Премахнах Вена сафена.

# 499
Декември месец правих лазер + няколко разреза. Синините от разреза се разсеяха за около месец, като все още се вижда тук-там по някоя точица. Според ангиолог това е нормално.
За вената, обработена с лазер ,още преди операционната ме предупредиха, че ще се вижда особено едната част, защото е по-повърхностна. На един от прегледите ми казаха, че до лятото трябва да изчезне, т.е около половин година.
Скоро ми предстои лазер и на другия крак, та може пак да разпитам и да пиша след това.

# 500
На мен ми правиха лазерна аблация преди година и все още имам един участък, който не е напълно избледнял.

# 501
Имайте предвид, че това заболяване е до живот и с операцията не се лекува всичко. Тези петна, които остават може със склеротерапия да се пооправят, но като цяло се правят поддържащи процедури до края на живота

# 502
Аз лично не се подлагам повече на такива процедури поради тази причина. Другото е, че никой не ти гарантира, че операцията ще ти е успешна.

# 503
Coconut water как се справяте с този проблем? Какво правите? То при всеки е различно, но ако може да дадете съвет.

# 504
Правилите лазерна аблация - след колко време избледняха и се заличиха тъмните участъци? Моята беше на 30.09  и все още имам участъци, които са по-тъмни и се притеснявам дали изобщо ще се скрият някога.  Манипулацията беше при д-р Ангелова. Премахнах Вена сафена.

Както споделих и по-горе, много е важно с какъв лазер се прави венозната аблация, за да няма и пигментация.
Дълго време проучвах темата и има съществени разлики между различните технологии. Не всички специалисти работят с двурингов радиален лазер, който към момента се счита за един от най-прецизните варианти. За др Ангелова лично го проучих - незнам с какъв точно работи, но не е на Биолитек фирмата която е лидер в тази технология. Писах и по- горе и сега споменавам името и понеже много от вас ми писаха, че съм пропуснала да го напиша.

# 505
Единственото, което много ме облекчава в ежедневието, особено ако съм по-активна, е да нося компресивни чорапи. Моите са 3/4 и са предписани от лекар. Лятото обаче е много неудобно да ходя с чорапи и често не ги слагам.
Coconut water как се справяте с този проблем? Какво правите? То при всеки е различно, но ако може да дадете съвет.

# 506
Здравейте!
Нова съм тук и имам нужда от помощ.
Днес бях на преглед при Анастас Анастасов по повод една повърхностна вена, която се появи по време на първата ми бременност преди 10 г.Та реших да вече да и обърна внимание. Лекаря ми предложи два варианта микрофлебектомия на тази вена и отзад на същия крак имам една малка нея със склеротерапия.Каза ми да си помисля кой метод избирам, като той препоръчва микрофребетомията като по надежден и по бързо възстановяване. Запазих си час за 6 февруари, но започна колебание предвид ценовата разлика. В същото време искам да избера по доброто. И сега се колебая дали да е само склеротерапия или комбиниран метод.
Може ли да споделите кой метод е по ефективен, по безболезнен и т.н.
Благодаря предварително!
ПП: Венета ми отговаря и за двата метода.

# 507
Каква е разликата в цените?

Цитат
Микрофлебектомията  се счита за златен стандарт в лечението на варикоза, осигурявайки не само облекчаване на симптомите, но и значително подобряване на вида на кожата.

# 508
900 eur микрофлебетомия+склеротерапия
250 eur склеротерапия

# 509
Само с микрофлебектомия не става ли? Аз бих избрала това.

Общи условия

Активация на акаунт