Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 4

• 48 662
  • 529
  •   1
Отговори
# 525
Ами бедни на фибри, лютиво, дълбоко пържено, алкохола и твърде солените. Крем цетралекс може да маже и да пие флебодия, детралекс или подобни. Но всичко това след склеротерапия ще има повече ефект. Тези неща са поддържащи кръвоносните съдове, не лекуват вече разширена вена

# 526
  • София
За мен е правилно да се действа ако има дискомфорт и изпъкналост. Години търпях гадна вена на прасеца< въпреки че реално никога не ме е боляла или създавала проблеми. Мазала съм периодично, внимавала съм с разни дейнсоти. Но аблацията и склеротерапията, които направих преди няколко години считам за най-добрата ми инвестиция. Смятам, че това е много по-важно от парите, които се пръскат за козметични и естетически манипулации по различни части на тялото.

При всички положения бих взела второ, че даже и 3-то мнение.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 13:32 от catty m

# 527
Здравейте, каква е цената на лазерна аблация на ВСМ, горе-долу?

# 528
Здравейте, мъжа ми има изпъкнала вена на крака, която зимата не му създава проблем, но лятото работата му е свързана със стоене прав доста време и в комбинация с топлото казва, че му ,,опъва,, - няма сериозна болка. Мина преглед при д-р Асен Тодоров, насочва го към лазерна аблация. Какво е вашето мнение? Ясно е, че по-добре няма да става, но колко може да се отлага и има ли смисъл да се отлага аблацията или е по-добре да се направи в ранен етап когато няма сериозни симптоми
Сега е подходящият период за терапия- когато вените са по- спокойни. Имайте впредвид, че всяко лято нещата се влошават, а не се подобряват..... това е хронично състояние.
Склеротерапия се прави само при повърхностни вени, тя не е подходяща за всички вени.
Лазерната аблация е златен стандарт- това го пише навсякъде, т.е най- доброто лечение на вени сред всички методи.
Пак казвам- бих се доверила на метода и хирурга !

# 529
Здравейте, при нея съм правила и двата крака и не се налагаше да се свързвам с нея, бяхме се разбрали за дати на процедурата в посочените дати ме приеха в болницата през кабинета. Лазера мина с упойка по-хода на вената около 40 мин. траеше процедурата и след 20 минути почивка после ставах да хапвам и пия кафе Blush 
Здравейте, на 13.5 записах час за лазерна аблация и микрофлебектомия при Милена Ангелова в Св. София. Датата ми е 20.6. От тогава до сега никой не ме е потърсил, тези, които сте били оперирани при нея звъняхте ли й да потвърдите часа? Толкова ли е рутинна тая процедура? Миналата година оперирах скъсан менискус, искаха ми кръвни изследвания, тест за алергии, преглед при кардиолог, сега никой нищо….само да отида в 8ч гладна и жадна. Няколко дни опитвах да се свържа с болницата, нито веднъж никой не отговори, много ми е странна цялата процедура.
Може ли повече подробности,тъй катэ ми предстои и на мен.Правят ли изследвания преди процедурата.Колко време цяхте в болница ,кога се върнахте на работа.Всичко ще ми е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт