Пълен пакет профилактични изследвания

• 89
  • 4
  •   2
Отговори
Привет! Около мен всички са полудели на тема " профилактика " и пускат какви ли не изследвания. Аз досега съм правила само обичайните, ПКК, витамин Д и понякога други, когато специалист ме е изпращал за такива за конкретен проблем. Сега обаче реших и аз да си пусна пълен пакет профилактични. На собствена глава, като си ги платя всичките, защото личната ми е от тези лекари на принципа " за какво са ти, нали нищо не те боли " и не дава направления. А съм все пак на 47, в менопауза, с разбутани хормони, постоянна умора, липса на каквато и да била енергия, нервност, недоспиване, стрес на работа, задух, имам си и ставни проблеми. Та така, реших да пусна следните:
CRP
CYE
ПКК
Ferritin
Glucose
Insulin
TSH+FT3+FT4
Creatinine
Urea
Uric acid
Vit D
Vit B12
Folate
Magnesium
CK
В лабораторията ми препоръчаха и още 2, които обаче не мога да разчета и да проверя за какво са. Ако някой ги дешифрира....

Обаче..... всички тези изследвания ми излизат към 160 евро. Което е доста за мен към момента. Според вас, някои от тях припокриват ли се и кое мога да махна? Какви пускате вие и кои са наистина най - важни?

# 1
  • Димитровград
В момента има пълен пакет в Милаб за 30 лева.

# 2
Не съм от София, а от доста по - малък град. В нашите лаборатории пълния пакет е към 40 - 50 евро и не включва и половината изследвания от тези, които съм написала.

# 3
Не съм от София, а от доста по - малък град. В нашите лаборатории пълния пакет е към 40 - 50 евро и не включва и половината изследвания от тези, които съм написала.
Аз на ваше място бих си взела направление от ЛЛ за разширени изследвания, ако трябва си измислете симптоми в добавка с тези които сте изброили в началото.

Бих махнала инсулин и магнезий, ако сумата е голяма.

# 4
Долното препоръчано от снимката е гликиран хемоглобин и да, пуснете си го. От него има повече смисъл, отколкото от еднократни кр. захар + инсулин. Кр. захар сама по себе си не е скъпа, можете да я оставите; от еднократен инсулин можете в случая да спестите (но ако някой ден правите подробни изследвания на захар, включвайте го задължително!)

Магнезий - няма смисъл. При крампи/притеснения - сашета магнезиев цитрат от дм или някакъв хелатиран.

ЦРП и СуЕ - и двете са маркери за възпаление. Имате ли някаква причина да държите да ги изследвате, че и двете на куп? Ако не конкретно, ЦРП стига (а може и без него).

Какво е СК?

Добре е към ТСХ и хормоните да добавите и TAT и МАТ, особено ако сте жена. Ще се оскъпи изследването, но ще сте проверил/а ЩЖ както трябва.

Вижте в интернет за ваучери за отстъпка, омед се казва сайта и се намират много добри оферти.

НЕ пускайте изследванията в малка квартална/селска лаборатория!!!! Търсете някоя от веригите най-добре, дори да трябва да идете до по-голям град!! От личен опит го казвам, веднъж отидох уж за по-близо и ме изкараха с тежко бъбречно увреждане (което, разбира се, нямам). Та после плащах 2ри път за същите неща в друга лаб. Спестете си го, щом ще давате пари поне да можете да разчитате, че резултатите Ви са верни.

Общи условия

Активация на акаунт