Шестокласници 2023/2024

• 32 135
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Моят ходи на лагер 1 седмица, средата на август е също 1 седмица на лятно училище в Иззи Сайънс. Чудех се за Математическите боеве в Созопол, но май ще пропуснем. Иначе цял месец се влачи с някакви задачи, които са им дадени за домашно, мързи го, та две не вижда, само се размотва.....

# 451
Против всякакви уроци и школи по време на ваканцията съм. Само четенето на книги признавам, макар че аз и с това удрям на камък.
Моето ходеше и на рисуване един час седмично, но и от него си взе почивка сега. Само спорт, ама и той оредя нещо Grinning
Излиза с приятели, шляе се, вкъщи чат-пат рисува и майстори нещо и така... Волна програма.

# 452
  • Бургас
И у нас е волна програма, сутрин ако иска, идва с нас на плаж, следобед излиза в парка, но не винаги има желание. Най й е хубаво да спи до късно, после слуша музика и си рисува, и въобще не й е нужна компания.

# 453
  • София
Свободна програма и при нас, само тренировки. Лошото е, че са всеки ден от 9 сутринта и е голямо мрънкане. И аз малко не харесвам графика, все пак са ваканция, но засега никой от деца и родители не повдига въпроса.
Много иска да го записвам на уроци по програмиране, а аз искам по БЕЛ и/или математика, та не знам къде ще има пресечна точка и колко ще излезе сметката. Изчаквам да видя тренировъчния график за учебната година, за да уговоря уроците, защото и техния график е твърд.

# 454
Моят беше на Ксилифор една седмица, нещо свързано със средновековна история на България, занимаваха ги чудесно, доволни сме.
Чат-пат ходи на едни репетиции, през останалото време е на айпада, сега го подбрах да продължи с Под игото.

# 455
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ходи на море с нас, на концерт в Италия, на творчески лагер зо 1 седмица в Банско, на СПА хотел с едната баба, на гости на другата баба, предстоят 2 уикенда на планина с изкачване на върхове, после родовата семейна ваканция в една къща с басейн в района на Русе, после на гости на приятели в Тутракан, следва сърф лагер на Лимнос и за финал покрай 6 септември планираме да отидем някъде, но не сме резервирали все още. Прочете си книгите за лятото и пак има свободно време.

# 456
Моето пък тази година много му се натрупаха моретата и лагерите,че даже и не иска на последното края на август да идва. Ходи на спортен лагер в Гърция края на юни, началото на юли го водих в Гърция за една седмица- last minute оферта ( исках да заведа мама малко на почивка ,та и с нея и 3 хлапета- моят синковец, племенницата наборка и малката ).Края на юли ,ходи за 1 седмица пак на спортен лагер на ММЦ-то в Проморско , а днес е за един ден на плаж ( те са при баба лятото в Кърджали, че и аз реших да не седя в София и малко да си почина на All-inclusive при мама-и отскачаме до Гърция за по 1 ден на плаж).
Така , мога да контролирам малко процеса по решаване на задачи за лятото и четене ( до тук е прочел Христоматията, Автобиографията на Нушич и 1-вата част на Под Игото ). Сега се занимаваме със задачите по МАТ и после ще дочете ,каквото може и има време. Определено не се е напънал особено , само се чуди как да не направи нещо и мрънка по цял ден. Иначе , дните минават в гледане на телефон, анимета ,ловене на покемони и вечер понякога излиза да поиграе малко баскет и това е. Мен ме влудява цялото това лежане и бездействие , а за мрънкането като кажа да пише/чете - няма и да отварям дума.

# 457
  • София
На никакви школи не сме го записвали. Чете  и играе. Това е.
Моето даже не чете... безкраен купон. Лагер на море от театралната школа, сега на фестивал театрален 4 дни и накрая наистина смятам да извадая чаталчето, на вратлето и книжката.. и задачите по математика Wink Август една седмица на планина. Това лято е лежерно, ама другото ще е на нисък старт Simple Smile От това, което гледам май за нашия набор няма да има съществени промени, гласят от набора на бъдещите петокласници.

# 458
Цитат на: Vache link=topic=1545596.msg46775480#msg46775480
...От това, което гледам май за нашия набор няма да има съществени промени, гласят от набора на бъдещите петокласници.

Ако правилно съм разбрала за мат,в общи линии ще преговорят простата лихва в 7ми клас.

Иначе и у нас лежерно, лагер, море, баба и дядо,после може би още едно море...Поне чете,не мога да се оплача, макар че в сравнение с това, което е изчитал до това време на ваканцията през изминалите години, мога да кажа,че направо ск го мързи.

# 459
  • София
Цитат на: Vache link=topic=1545596.msg46775480#msg46775480
...От това, което гледам май за нашия набор няма да има съществени промени, гласят от набора на бъдещите петокласници.

Ако правилно съм разбрала за мат,в общи линии ще преговорят простата лихва в 7ми клас.
Не, това ще е за сегашните петокласници. Нашите ще си учат по старите програми и ако има някакви промени ще се по-скоро леки. Имах предвид, че едва ли ще въведат интегрирани тестове за нашите деца. За следващия набор чак.

# 460
т.е. НВОто ще си е, каквото е досега, така ли?

В крайна сметка, каквото - такова.

# 461
  • София
т.е. НВОто ще си е, каквото е досега, така ли?

В крайна сметка, каквото - такова.
Според това, което чета - да. То няма как да е различно, защото такива промени се правят от началото на съответния период, в случая прогимназиалния. То сега няма учебници нови, нищо няма. Говорят по математика да местят лихвите в 7 клас. Ама нашите ги учиха, няма какво да им местят. Тия промени ще си почнат със сегашния 5-ти клас. Може да има някои промени, които не натушават съществено учебното съдържание.

# 462
Ясно. Е, ще се борим някак и това е.... Те пък тез прости лихви много сложни, та чак да ги местят в 7 клас.

# 463
  • София
И при нас лятото минава бързо и почти неусетно.
Беше малко на море в средата на юли, тенис лагер в началото на юли, но основно си е вкъщи...решава по-малко задачи, чете задължителната литература. От прозата в момента е на "Принцът и просякът", ако иска да спи в приятелка в събота, ще трябва дотогава да я е прочела. Остават Нушич и Джеръл Даръл, но задължително чете цялата книга. Стихотворенията ги научи наизуст. Остана й от домашното за лятото да преразкаже "Косачи" и "Серафим".
До 20-те август трябва да е приключила, че заминава на езиков лагер в Австрия до началото на септември, така ще поработи над немския. После ще я вземем от там и ще пътуваме и постоим във Виена.
Като приключи с четенето и задачите, до обяд обикновено, пада игра с приятели....ляга си след мен...Така, че мисля, че успя и да почине...
За мен тази ваканция е твърде дълга, за да я оставя нищо да не прави...иначе на есен ще бъде " tabula rasa", като повечето деца...това е проблемът на дългите ваканции...по-добре по-къси, по на често, според мен.

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 15:26 от Pouh

# 464
Донякъде си мисля, че погледнато от моята камбанария комплексният изпит е в полза на сина ми. От друга страна винаги има риск да се падне тестов въпрос, чийто отговор е бил в учебника по география под най-долната картинка, в упражнителния урок със ситен шрифт Simple Smile

Междудругото има нови учебници по математика,не знам дали ще ни ги подменят в нашето училище, реално трябва... Разделен е в 2 части и е обърнат реда...почват както и според мен е нормално първо с алгебра, после геометрия.

Общи условия

Активация на акаунт