След Коледа е тук и Новата Година, за всекиго от нас МАРТенче ще има!

• 18 277
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Аз все още не мога да преценя дали имам контракции понякога, което ме кара да се надявам, че нямам Mr. Green
Да споделя за Quinny-тата - много добре изглеждат! Дори мъжът ми изведнъж се оказа готов да даде 820 лв. за количка Laughing . А по-принцип аз съм "широкопръстата". Има само един модел, който става за новородено без долълнителен кош - Freestyle Comfort (има друг Freestyle, който не е Comfort, той не става!), обаче в магазина струваше 820 лв. newsm78 . А тази http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 7/products_id/329 количка защо струва 670 лв. newsm78 не знам. Между другото тази цена може да се отнася само за този цвят newsm78
Аз пък в петък съм на диктор и чакам с нетърпение. Освен всичко друго да видя и резултатите от стериланата урина и, надявам се, да се успокоя, че всичко е наред Simple Smile

# 121
Да споделя за Quinny-тата - много добре изглеждат! Дори мъжът ми изведнъж се оказа готов да даде 820 лв. за количка Laughing . А по-принцип аз съм "широкопръстата". Има само един модел, който става за новородено без долълнителен кош - Freestyle Comfort (има друг Freestyle, който не е Comfort, той не става!), обаче в магазина струваше 820 лв. newsm78 . А тази http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 7/products_id/329 количка защо струва 670 лв. newsm78 не знам. Между другото тази цена може да се отнася само за този цвят newsm78
сега видях че са сменили количката на сайита  от преди няколко дена ,тази е със чупещо предно колело ,а комфорта е с въртящо на 360,а и аз се бях запалила по  Freestyle Comfort с тази цена

# 122
здравейте , мамчета!
Искам да Ви споделя малко дерзания!
От 1 седмица имам доста болки отзад в кръста , имам чувството , че направо се разтягам.
Възможно ли е това да е наистина разширение на таза.
Особено сутрин след ставане се усещат най - силно.
Има ли някой друг с такива оплаквания! newsm12

# 123
  • София
Здравейте момичета,

днес съм на мини диета, че то не е дебелеене, не е чудо, а в четвъртък съм на лекар и като се кача на кантара пак ще слушам за вредата от качването на килограми  Embarassed.

Много има за бачкане, ама поне бързо ми минава времето - не усещам кога е станало 5 часа следобед.

Днес Додо е за първи ден на ясла - макар и само до обяд и сърчицето ми се е свило как ще ме посрещне малкия ми мъж като се върна от работа - дали ще му е харесало, дали ще мрънка и въобще как ще е  newsm78.

Много сте изписали, та не мога да се ви изчета.
Аз си ходя на коламаска и смятам така да карам до края.
За раждането  ако съм нормално (това ще го оставя да го реши лекарката ми) твърдо съм с епидурална, иначе няма въобще да раждам  Laughing. Гледам че всички се притеснявате от преждевременно раждане - аз пък се притеснявам, че пак ще тръгна да преносвам и ще трябва да ми предизвикат раждането (не знам защо съм решила, че първото ми раждане беше толкова дълго и трудно, защото беше предизвикано).
За количките - чудя се още, като че ли предпочитанията ми са за Чико или Джордани.

Ние вече толкова дрешки имаме за нашата мома, че подозирам че пак ще ме лишат от удоволствието да понапазарувам. Вчела сестра ми се върна от Лондон и купувала, купувала едни красоти, едни рокли, едни поли, едни сукмани - красота и умиление .....

От безсъние за не страдам, напротив - страдам от хронично вече недоспиване - morgause и f_5pm  - хайде да ставате вие сутрин за работа вместо мен, та най-после да се наспя и аз.

Щях да ви се жалвам в петък, ама не сколасах да пиша - мисля, че за първи път в живота си получих киселини и беше ужасно просто - имах чувството, че стомаха ми гори. Ужасно се чувствах и в крайна сметка повърнах, сега вече мога да кажа, че поне веднъж за 2 бременостти съм повърнала. Това с киселините е наистина кошмарно, искренно съчувствам на мамите, дето ежедневно страдат от тях - направо се чудя как издържате  Hug  bouquet.

За контракциите - и аз редовно получавам, ама са безболезнени, така че не се шашкам много много. Ако ме стегне корема за по -дълго пия Магнерич или Нош па.

# 124
Абе гризе ме една питанка.. като ми е първо раждане. Кога проверяват за тесен таз? И въобще винаги ли проверяват? Освен това, някой чувал ли е за тези таблетки с които предизвикват раждане? Аз имам предчувствието че мен ще ме напънат 10-15 дена преди термина като ми свалят серклажа, за да не ме връщат на 80 километра да чакам само да тръгне. не знам дали това е много хубаво и се притеснявам.

# 125
Така е Мише, аз точно заради киселините  вече броя дните.
Но лошото е, че аз мразя да повръщам и това за пръста в устата просто ми е отвратително и никога не бих го направила. Понякога едвам се сдържам да не повърна просто ей така, но понеже съм доста тренирана покрай препивания навремето и успявам да удържа. Мразя да повръщам и това е  Sick

Освен киселините аз имам и друг проблем, който ме побърква. Предният път се появи в 9ти месец, а сега го влача от 5ти.
Незнам дали ви идва на ума какво е това, но имам страшен съклет по целите крака още от междукрачието. Това ми се появява само когато съм бременна и ме побърква. Не мога да заспя, дори когато спя пак ми е гадно и не мога да си намеря място.
Дойде ли вечерта направо не се понасям  Sad

И отделно че често като седя и лежа корема ме задушава, не мога да си поема достатъчно въздух и почва да ми се вие свят и да ми става зле.

Предният път определено се чувствах по-добре  Crossing Arms
Ама, какво да се прави - имам си още доста да търпя Tired

# 126
Мен за тесен таз ме провериха 9тия месец.
Таблетките - чувала съм, но нямам опит. На мен с окситоцин просто ми забързаха раждането.

# 127
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Благодаря за информацията за количката.

Момичета, аз пък да ви питам нещо друго. Как сте със секса? Някой от вас имаха забрана още в ранните месеци, а другите как сте?
Ние сме ОК, 2 пъти седмично само в една поза , но искам да сондирам мнение и с вас. Embarassed

# 128
Има таблетки да,има такива които се пият има и такива които се поставят  във влагалището при мен не свършиха никаква работа,единствено ефикасен се оказа окситоцина,забърза раждането.Киселини имам ,но не са ми най-тежкия проблем.Аз споделях вече,че крампите не ми дават мира и през ноща.
Сексаааа ами да си призная желанието ми е занижено,вечер до 10 ,тогава ляга Вики вече съм каталясала и хич не ми е до секс,обикновено поне веднъж или два пъти седмично не е по схема де както дойде,амааааа не като преди,но споко след раждането всичко се нормализира

# 129
Моето не са схващания, ами е постоянно неразположение, като нерви в краката

# 130
Момичета я да ви питам за ваничките,аз се отказах май да купуваме анатомична,а някой може ли да ми покаже какви са тези "Шезлонгчета " ли как се казват които се слагат в обикновена ваничка и изобщо удобни ли са

# 131
значи имам предвид ей тези дали са удобни:
или пък тези
вършат същата работа

# 132
  • Пловдив Белащица
За леглото и аз смятам да е малко легло, защото докато порасне детенце, кой знае какви мераци за цвят и обзавеждане ще имаме, така че изобщо не ми трябва нещо грамаданско, което да ми заема малкото място в стаята. Определено смятам да я няма опцията с люлянето, първо защото не смятам да си приучавам бебето да го люлят, второ - слушала съм, че е крайно неудобно застопоряването в позиция нелюлеене и трето, смятам че тази опция прави леглото нестабилно и недостатъчно издръжливо за времето напред.

Относно секса, ами хич никъв го няма. Желание грам нямам, та горе долу 1-2 пъти в месеца пускам на мъжо и то е въпреки желанието ми, макар че той незнае. Да не говорим, че отвътре се чувствам като подута една такава и след секс ме боли  Confused и повече наблягаме на алтернативни варианти.

bimba, шезлонгчетата в кой вариант? Има вариант пластмасови, на принципа на анатомичните ванички, има едни от метална конструкция с нещо като хавлийка, за които съм чувала, че са крайно неудобни, че бебето се смъквало и едни, които съм виждала само у братовчедка ми, на която й го бяха подарили - едно такова еластично с няколко скоби, което се закача за ръбовете на коритото   и когато сложеш бебето, то реално стои във въздуха, няма допир с коритото и е лесно за къпане и плакнене, по думи на братовчедка ми, но не съм виждала да продават такова нещо.

zayo, на мен на няколко пъти ми се случва нещо такова и единствения лек е да си удрям краката с юмруци, даже мъжо ми помага.
А схващанията са друга тема. Онази сутрин като се изпъвах в леглото преди ставане така ми се схвана прасеца, че после цял ден ме боля  newsm78 и сега няколко сутрини подред усещам как се мъчи да се схване пак, а уж пия магнезий, той би трябвало да помага за такива неща, нали е точно за съкращаването на мускулите

# 133
аха значи хавлиенота май отпада.Манго е тези двата по-горе изрових от нет-а,не съм гледала за тях още по магазините ,но в събота мисля да си спретнем един шопинг -релакс Grinning
Еййййй момичета февруарките си имат още една бебе,голяма съм воаьорка а,хаирлия да им е,че после иде наш ред Praynig Peace Hug

# 134
За шезлонгите - аз сега се чудя дали да не си взема от първият вид. За Деница ползвах от втория, но определено си е загубена работа Stop Бебето се плъзга - сам човек пак не може да се справи. Не си спомням, но много малко го позвахме и нямаше период в който да ми бъде много удобно.

За люлеенето на леглото, Манго, не съм на мнение че детето свиква. Деница така и не свикна. Не й харесваше в началото, после уж помагаше да заспи, но бързо отмина и това. Но пък когато ми беше нужно, особено нощите си я полюшвах лежейки, вместо като някои други да я дундуркам или да се мъча да я приспя.
Другото което е, моето легло си има дъги за люлеене, които като не ти трябват ги махаш или слагаш колелцата и леглото става стабилно....абе незнам, не съжалявам че съм взела такова. Всяко нещо ми е трябвало в определен етап.
То е същото като да имаш кошче в началото. Но всяка майка си има своя идея и предпочитание  Peace

Общи условия

Активация на акаунт