Домашното насилие – тема №4

• 147 276
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 405
Месеци и години трябват. Гарантирано всичко ще размине Simple Smile

# 406
  • София
Надявам се един ден поне да можем да разговаряме нормално. Или въобще да не търси контакт с мен. Ммм, Дзен.

# 407
Това се издейства, не се случва от само себе си. Успех!

# 408
При мен най-ужасният период беше развода. После се изнесе и след има няма година си намери гадже и ме остави на мира. Накрая се чувахме много рядко. Вече няма и да го чуя, защото почина в началото на годината.
Интересното беше, че мен ме тормозеше психически. Жената след мен също мисля, че не е яла бой, но преди 2-3 години се беше бил с поредната.

# 409
  • София
Е той и оня превъртя за първи път сериозно като чу думата "раздяла". Сега като получи поредната хартийка от съда, му действа като червена кърпа на говедо.

# 410
Смятате ли за насилие критиките за битовизми към партньора? E.g. че не е добре изчистено, че храната не е добре сготвена, че нещо не е свършено навреме и тн.

# 411
# 412
Смятате ли за насилие критиките за битовизми към партньора? E.g. че не е добре изчистено, че храната не е добре сготвена, че нещо не е свършено навреме и тн.

Ако е нон стоп за мен си е насилие да.
Живях с такъв изрод - никога повече.
Като го питам що той нещо не помогне ми се отговаряше: "Че ти за кво си?"

# 413
  • София
Критики точно не, но конкретни скандали, тръгнали от една манджа - определено да. В смисъл жертвата си седи кротко, а насилникът умишлено започва да се заяжда с нея и това прераства във викове.

# 414

ДА  Никога не бих стояла в отношения водещи до сриване на психиката ми!

# 415
Не знам за насилие, но със сигурност е белег за липса на интелигентност или направо тъпотия. Означава, че този някой си мисли, че почистването или там каквото е , е отговорност само на единия от членовете на домакинството. Което, ако и двамата ходят на работа, е напълно алогично. Демек човека, който прави подобни коментарчета е тъп, най-малкото. За насилник, не мога да кажа, освен ако набие другия,.щото не било чисто Rolling Eyes
Има си една поговорка - който има претенции, си върши нещата сам, ако не иска да ги свърши, няма право на претенции към този, който ги е свършил. /Освен ако не се заплаща, де. Ама това е друго/. Ако такова елементарно нещо не може да проумее, то какво изобщо се занимаваш с тъпанар ...

# 416
  • Варна
Да, разбира се. Къде са му наврени ръцете на него/нея, че като не му харесва да не си го направи сам/а?!

# 417
Не. Добре съм с нервите и търпя критика. Но все пак да вметнем че много зависи как е казано. То ако няма обратна връзка по-добре да живееш с радио, мушкато или с форуми.

# 418
Конструктивна критика е едно, но мрънкане, че не било изчистено и сготвено, мога да приема, ако съм домашна помощница.

# 419
Моите наблюдения са, че мъркането и оплакването от половинката е значително по-характерно за жените, отколкото за мъжете.

Общи условия

Активация на акаунт