Домашното насилие – тема №4

• 147 104
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 750
Наистина ли смятатe за нормално, която и да било жена да удря мъж, все едно колко е силен и голям, да му бие шамари или да го замеря с предмети, за да си изкара яда на него? Аз не.
Както мъжете трябва да се контролират, така трябва и жените. Всички са пълнолетни, не са деца.

# 751
Не знам какво те наведе на мисълта , че го смятаме за нормално - постът ми, от който тръгна дискусията с потребителя е буквално следният.

Не мога да си представя да ударя мъж, камо ли собствения си, извън контекста на, хм, някакви ролеви игри при особени обстоятелства, не че ме влекат, но да кажем.
Ама така да му набия един тупаник, пък и той да го разправя така примиренчески Simple Smile

Скрит текст:
Веднъж ми се е случвало жена да ме удря - преди няколко години. Бяхме се скарали и тя започна да ме удря доста силно по раменете, с юмруци. Аз съм 188, 90+ кг и съм в доста атлетична форма вследствие на различни спортове и фитнес. Не ми е и хрумвало, че мога да й отвърна на ударите. Отнесох си няколко удара като първия пич, преди да изляза от апартамента. Не подадох сигнал в полицията, причините за което са много - срам, липса на вяра, че има смисъл и т.н.  Има много мъже, които реагират по същия начин. Жените се възползват от това, че мъжът им е такъв, че не би отвърнал на жена и по-слаб човек и че е против насилието и се поддават на емоцията си да го наранят физически. Звучи смешно, да, но такава е реалността.

Ако ми се случи отново, ще подам сигнал и ще изгоня момичето от живота си. Тогава не направих нито едното, нито другото.

Това, което казваме в случая е, че мъжът може да се защити от жена, дори когато тя налита да го удря, без да я удря и пребива. Най -малкото, ще стане и ще си тръгне, както е направил и потребителят. А жената не може да го направи, просто защото той е по-силен и ще я бъхти докато му омръзне или сам се спре.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 11:01 от Iris04

# 752
Той се е защитил. Тръгнал си е. Но неговият срам не е смешен и желанието му да се оплаче също не е смешно.

# 753
  • София
Cuckoo, синове ли имаш или просто мразиш жените?
Че и на бой да носела, аз тренирам с тежести, нямам 60 кила, но почти всеки мъж е по-силен от мен, даже и кльощавите. Този специално се похвали, че е мускулест, да смешно звучи това с полицията в случая. Жените не ги признават, ако нямат синини и нещо счупено, жената на прокурора стигна до болница, някои с изваден далак и нищо, но този щял да се оплаква в полицията. Ако не е тъжно, щеше да е смешно, да.

Аа а той си помислил, че в случая смешното е, че той не е отвърнал..... сега вече стана грозно.
Мразя лицемерието и двойните стандарти, независимо кой ги проявява. Имам син, имам и дъщеря. И за него направо се плаша, като чета тук и като знам как избират мъжете...
Явно четеш избираемо. Питах при 80 кг мъж и жена - кого да жаля? Тази жена може да ти светне един такъв, че ще отлетиш. Страхът е в твоите очи. Щом тренираш, на един кльощав мъж може и да причиниш сериозна травма. Има го и елементът на изненадата.
Значи жените могат да те посинят или наранят и нито да се ожалиш, нито в полицията да отидеш?
Напомня ми как аз се биех с брат ми - аз от сърце и с всички сили, а той само се отбранява, с 8 години по-голям. Като ме хване - аз започвам да пищя и познай кой го отнася.

# 754

Хубаво, че си си тръгнал,  за сигнала ти си знаеш, но останалото е погрешно.

Ти можеш много лесно да възпреш всяка жена да те удря, докато за жените е много трудно да се защитят от мъж.

Изобщо не сравнявам физическото насилие към дамите с това към мъжете. Първото е много по-тежко и много по-често. Съгласен съм. Просто споделих, че и второто го има и се случва понякога. В моя случай изпитвах повече болка, защото имам проблеми с раменните стави и тя знаеше, че там ми е слабо място и целенасочено удряше. Да, това е нищо в сравнение с насилието над много жени, за което трябва да има драконовски мерки. И да, аз бих могъл да се защитя.

# 755
Reagan, благодаря, че сподели. Има нужда да се чуват и такива истории като твоята.

Мъжът в твоята ситуация е в капана на силата си - ако загуби контрол и отвърне на ударите, може жената да пострада сериозно дори от един юмрук, а самият мъж вече е с етикета "бияч на жени". Ти си направил най-доброто - отдалечил си се.

# 756
  • София
Още Вазов описва кака Гинка, която командорела и биела мъжа си

# 757
Целенасоченото търсене на слабо място за удар си е доста долна постъпка. Излизането в отговор е приемлива реакция, аз по скоро бих реагирал с хващане на ръцете и обездвижване докато се укроти.
Най силно ме е удряла една състудентка, наби ми мощен шут в крака с тежки обувки. Не и отвърнах, дори не я напсувах както си му е редът, ама след този случай почнах да я дразня много повече.
Който не може да се контролира, по добре наистина да не отвръща. И въпреки всичките драми на повечето потребителки тук, за мен не е нещо кой знае кво да отнеса някой удар от жена. Знам, че не е редно, но просто не ме трогва ако не е нещо наистина сериозно като в случая на колегата.

# 758
Абе да не изляза по-бял от бялата лястовица трябва да кажа, че аз бях виновен за скандала, т.е. имаше причина да се разсърди толкова момичето. Впоследствие бяхме 3-4 години още заедно и никога повече това не се повтори, така че далеч не е болка за умиране. Помежду си, когато сме били момчета, сме се били много помежду си, РФ го знае, просто не е редно и като възрастни хора да упражняваме насилие. Има домашно насилие над жени, което далеч надхвърля това и там нещата са доста сериозни.

# 759
Наистина ли смятатe за нормално, която и да било жена да удря мъж, все едно колко е силен и голям, да му бие шамари или да го замеря с предмети, за да си изкара яда на него? Аз не.
Както мъжете трябва да се контролират, така трябва и жените. Всички са пълнолетни, не са деца.
Не, естествено. Той не е писал, че му е била шамари или хвърляла предмети, а че го е удряла по мускулестите рамене... представям си жена с малките си ръце срещу мъж като канара, веднага може да й хване ръцете. Той е излезнал, повечето жените въобще нямат тази възможност да избягат от мъж, който ги е нарочил. И какви са тези извращения напоследък - връзване за радиатор с белезници в локва кръв.... остригване.......
Не искам да бия никого и се надявам да не ми се наложи да се отбранявам, защото няма да успея дори да напълнея само с мускули. Чисто анатомично ръката ми е много по-малка от тази на мъж, човек вдига тежести с бедра и задни части, а не с ръце.

# 760
  • София

Той се е защитил. Тръгнал си е. Но неговият срам не е смешен и желанието му да се оплаче също не е смешно.

Напълно заставам зад това мнение. Разбира се, че има огромна разлика в силата и възможностите на един мъж и една жена в бой, но това по-никакъв начин да значи, че по-слабият има право да напада физически. Виждала съм и деца, които агресират и удрят/ритат майките си жестоко. Освен всичко друго, е изключително грозно.

# 761
Виждала съм и деца, които агресират и удрят/ритат майките си жестоко. Освен всичко друго, е изключително грозно.
Как така грозно? Майката нали е можела да се защити или да си тръгне. Значи е било смешно и забавно. Както явно е смешно и забавно, когато мъж споделя, че е бил удрян от жена.

# 762
Да, грозно е, но майката няма да тръгне да се оплаква в полицията, нали? Това вече ще бъде смешно. Нито ще тръгне да го налага и тя. Точно както, ако разлигаване дете от яд удря майка си не е домашно насилие, така и тази жена, която е пернала мъжа по мускулите не е домашно насилие, още по-малко нещо заради, което да ходиш в полицията. И да, майката има силата веднага да спре детето. Нещата са абсолютно несъпоставими - дете-жена-мъж. Повтарям за последно, смешното не е жена да удари мъж, а след историята, в която жена е удавила мъж по мускулите той да се чуди дали да ходи в полицията, да се оплаква от домашно насилие.

# 763
...тази жена, която е пернала мъжа по мускулите не е домашно насилие...
Е, щом е само перване, няма проблем. Забравих, че ако няма локва кръв, не се брои за насилие.

# 764
  • София
Няма никакво значение как някакъв недомислен закон дефинира подобно поведение. Такова нещо не може и не трябва да бъде приемливо, да бъде толерирано или омаловажавано. Насилието не е нещо, което трябва да се приема под каквато и да е форма. Да не забравяме, че едно момиче, което беше порено като риба с макетно ножче, беше писано като лека телесна повреда.

Общи условия

Активация на акаунт