Майка ми (а и баща ми) бяха точно от типа "останахме заедно, за да не ви влачим нагоре-надолу". Тя твърдеше, че той постоянно казвал за каквото и да е "като не ти харесва - разведи се". Трудно се навивал за общи семейни почивки (той не обича на море), все взимал карта със скандал (обаче картата беше за това, което сега е "Слънчев ден").
Но майка ми все пак оценяваше и положителните му черти, дума да не става за физическо насилие. Аз от тези дрязги нищо не съм разбрала. И не съм сигурна дали щях да бъда по-щастлива с разведени родители.
А и при тях нещата бяха малко като в казармата - имаха достатъчно работа, за да мислят за глупости. Таман аз пораснах, започнаха да отглеждат баби и дядовци, после пък аз им родих внучка - имаха с какво да се занимават и там действаха в съгласие. Баща ми си поемаше дела от грижите за тъст и тъща, докато бяха живи, после пък 3 години гледаха неговия баща у тях.
Майка ти е имала и изгоди най-вероятно, за да е с баща ти, кариерни и финансови. Слънчев ден е бившата почивна база на ЦК на БКП, обикновени хора не получаваха карта за почивка там, не можеше да отидеш и на плаж там. Бащата ти не е бил редови партиен член.