Отношения след неуспешна бременност, дайте ми съвет

• 6 930
  • 150
  •   1
Отговори
# 135
Народа е казал: Хубава работа ,ама ц*иганска.То и момичето не е светило на мисълта,щом от 16 годишна,вместо да учи го играе "малката булка"
Дано и дойде ума в главата и се прибере и извини на родителите си.

# 136
  • Варна
Все тая какъв етнос е мъжът, фрапиращото е, че е превърнал в самоцел имането на дете възможно най-скоро и грам не му пука за жена му. За него е фабрика за разплод. Като гледам, тя също гледа така на тялото си. Намерили са се. Не ги мислете, ще кретат заедно.

П.п. Авторке, нека бъда адвокат на дявола и да вмъкна една кофти ситуация, която не е никак невероятна при бруталния начин, по който се отнасяш с тялото си. Ами ако родиш дете с проблеми? Тогава какво? Дали ще те обича пак благоверния, ще обича ли детето? Дали ще се жертва за това дете, ще отделя ли време и средства за него? Или ще умре от срам, ще ти покаже вратата и ще отиде да направи дете на друга? Хич и не искам отговор, дай го на себе си.

# 137
Даже не му е жена/съпруга, а приятелка. Юридически нито ако се случи нещо може да взима решения вместо нея. Напълно възможно е дори и да не припознае евентуалното им дете, както обикновено правят.

# 138
  • Ст Загора
Той ще я остави ако не му роди дете . Да ву мисли тя , сега е млада бременност след бременност. В един момент ако я зареже, заради дете и тя има още Х аборти.... Той ще намери друга на 16г.... А и да имат деца не е невъзможно да я остави .
Ако детето е болно ще има Телк туй добре.
Краси извинявай,  приех мн на сърце твоята история.  Както казах съм с няколко аборта и ме%е яд за теб. Аз съм на 34 г , но ти

# 139
  • София
Моят приятел ром си заведе жената на доктор, почнаха изследвания и генетични тестове, две години лечение след два аборта и днес имат момченце.

Твоят приятел е циганин със съответното възпитание и речник.

# 140
Или авторката е трол и темата е пързалка, или просто няма акъл. За нея има едно добро определение - уайт траш. Всякакви съвети тук са безсмислени. Родителите й не са си свършили работата. Ако вземе да роди от въпросния (ама дано не), той пак рано или късно ще я зареже.
Абсолютна цигания.

# 141
Прочетох цялата тема и макар че рядко коментирам в този подфорум, сега не мога да се въздържа. Ще започна с последното мнение, не съм съвсем съгласна, че в родителите има някаква вина. Просто в това дете има нещо дълбоко сбъркано и не знам откъде е дошло...
Тя каза, че майка й родила на 19, а тя самата е била на 17, когато срещнала" любовта на живота си" в лицето на 24- годишен циганин. Представете си нещата реално - ако авторката е първородната дъщеря, нейната майка сега е на 40 години! Преди 4 години, когато е напуснала дома си, майката може да е била на 36 още, а бащата около 40. Това са съвсем млади хора, някои се женят на тази възраст! Младите родители създават по-различна атмосфера в дома, защото те самите са съвсем жизнени още, енергични и...млади. Тоест по-весели, по-лежерни и у дома е по-приятно. Защо авторката е била отблъсната толкова от тази атмосфера ,че да се втурне в това безумие?......... Как може да растеш в такава среда и да решиш ,че един значително по-голям от тебе мъж е толкова привлекателна опция, че да напуснеш дома си и да заживееш с него?! Ако родителите са били преждевременно остарели, защото има и такива случаи.... .. ...... се замислям отделно за средата на връстниците, сред която се е движила. Всеки мисли за бал, за бъдещо следване, за свободен живот, те това си и говорят последната година, а тя мисли да ражда деца....Затова си мисля, че нещо в нея не е наред....самооценката, мирогледа...не знам какво е....
Целта не е бягство от мизерен живот у дома, защото родителите разбирам, че материално са добре отгоре на всичко. Вероятно работят и са активни млади хора. Има нещо сбъркано в светогледа на авторката и то си личи дори в обръщението "момичета" към списващите тук. Аз, например съм" момиче" на възраст да й бъда даже баба, повечето са колкото майка й.....хах....Преждевременно остаряла е, вътрешно е стара, макар още на 21....много тъжно. Кой е виновен? Родителите? Не мисля.....Просто не са забелязали, не са очаквали сигурно. Тъжно ми е за тях.

# 142
  • Пловдив
Сега, че не е много надеждно с оглед добро бъдеще, скандали и доходи, поне според написаното, поведението на кандидат-таткото ром - не е. Обаче съм много съгласна с Несериозна - форумът е пълен с "перфектни познавачи".
На авторката съответно само това бих и казала - да си помисли какви ще им бъдат отношенията занапред и как ще се издържат с дете. Познавачките тук няма как да и дадем съвет.
Аз, за разлика от ССФ, та и от ССБ (средностатистически българин) вероятно, не смятам, че добрият доход е решаващ фактор за имане на дете или че трябва отсега да си осигурил на детето - детето, не децата, щото не можем, нали, да си позволим повече от едно - следването в университета, но парите, поне колкото да си платиш спокойно храната, наема и тока, си трябват, а недостигът им обтяга отношенията, особено когато те са подложени на напрягане и без това. Помисли как се отнася към теб и ако можеш, се опитай да си представиш как се очаква да се отнася в бъдеще. Идеално няма и не бива да се търси на всяка цена, но и зорлем да си правиш живота тежък не бива. Иначе да родиш на 20 съвсем не е по-ненормално от това, да отидеш на студентска бригада в САЩ. Но другите неща няма кой да ги измисли освен теб. И си оправи отношенията с вашите, дори без да късаш с него, ако е възможно.

А, и стига вече с тъпата мантра, че "в България е прието да се смята, че причината за стерилитета е в жената". Нищо такова не е прието в България, прието е само да се клати глава укорително, че било прието. Пък и нали сума народ се изреди да подчертае, че това е циганин с различна култура, не българин, а в случая има индиции (и от изследванията), че "проблемът" е по-вероятно в нея, оттам и натякването, не че е сигурно и не че е прав да го прави.

Авторке, за изследвания "за съвместимост" не съм чула, но по-точно ще ти кажат наистина в раздела за проблемно забременяване. За теб според мен остава да обмислиш как ще я карате с парите и с кавгите и сръдните. Не приемай едно към едно съветите на форума да бягаш с двеста, но помисли внимателно, дай си време, ако трябва.

Авторката, за протокола, явно е малката дъщеря, личи си по написаното за сестра и, не че има значение.

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 22:43 от Магдена

# 143
  • Ст Загора
Ън , авторката казва че има сестра неомъжена живееща с родителите си кака й (?)  Сестра й дава пари за аборт

И според мен няма да се вслуша в нас , млада е,  онзи я обича.  .Тук е пълно с такива теми

# 144
О Боже!
Надявам се да е пързалка темата.
Целия текст е само за бременности, момичето е пропуснало, че в света има и други неща-образование, работа, пътуване. Неграмотността е стряскаща, ако има малко акъл да бяга от този, нека друга “го дари с рожба”.

# 145
Изчетох темата, категорично няма как тази да е израстнала в нормално семейство. Да искаш да родиш дете, само за да угодиш на някой, че да не те остави и да не те обвинява, че си ялова .....и това да е смисълът на съществуването ти ?

# 146
Има толкова сбъркани неща в този разказ, че няма как да покрият всичко...
Ще се постарая обаче да бъда кратка.
Познавам семейство, което се опитва да има деца от 12 години - все още са заедно и никой никого не обвинява... И не, не всеки мечтае да има деца, някои хора са си добре и без тях, приоритет им е да пътуват и да се наслаждават на живота по по-различен начин. Аз самата се осмелих да забременея на 29 и то с резерви (мъжът ми е на 32), не знам ти с какъв акъл зорлем на 21 си съсипваш живота
Пък повярвай ми, щом сега се държи така с теб, момента в който те прибере от болницата след раждането ще стане страшно!
Да имаш бебе е трудно, нямаш идея колко безумно трудно е и четейки начина по който пишеш и двамата не сте готови психически за това. Мъжът ти звучи като да иска титлата баща, без да е готов да приеме отговорностите които идват с това.
И ако още ви се налага да искате финансова помощ, било 20, 50 лева, още не сте готови за деца.
Чудно ми е как ще реагира ако най-сетне успеете с опитите и се окаже момиче

# 147
Не съм разбрала, че авторката е малкото дете в семейството, но това не променя съществено нещата.
Отново не съм съгласна, че не е израснала в нормална семейна среда и затова си скубе косата, че не може да роди дете в катуна и ходи "ялова". Тя има бъг, не семейната среда. По-голямата сестра още не се е хвърлила на врата на по-възрастен мъж, и явно е адекватна, на нея средата защо не е повлияла така, че и тя вече да се е обесила на врата на някой циганин? Нещо в самооценката на момичето куца, тя гледа през криво огледало, но не знам откъде е дошло това нещо? Може би психолог щеше да помогне, но тя е избързала с яловите истории. Дано онзи я остави, има някаква надежда за нея.

# 148
  • Sofia
Краси, успокой се! Всякакви мнения ще срещнеш в интернет. Трябва да си готова за това.
Аз само едно ще кажа : когато една двойка има репродуктивни проблеми, отношенията между партньорите най-често са два вида. Едните се сплотяват и започват обикаляне по клиники, за да сбъднат мечтата си - заедно. На другите им идва в повече стресът и накрая се разделят. Ти сама най-добре можеш да прецениш от кой тип сте.

От мен и един непоискан съвет : Вземи си живота в ръце. Хората на твоята възраст работят върху себе си, за да си подсигурят бъдещето. Родителите са до време. Мъжете... я ги има, я не (всичко се случва - нова мома, болест, катастрофа...). Твоята цел трябва да е да си способна да се грижиш сама за себе си и да си независима от никого!
Няма лошо да искаш бебе. Въпреки, че аз смятах, че съм способна да поема отговорност за чужд живот чак когато минах 30-те. Хората са различни.
Но все пак помисли - ако стане детенцето и нещо се случи с партньора ти, какво ще правиш? Трябва да имаш план Б.
Научи се да се грижиш сама за себе си, тогава ще можеш да поемеш отговорност и за друго човешко същество.

И задължително си дай почивка от бременности в следващите месеци/година. После ако искате все още дете, отивате заедно на репродуктивен. Той също трябва да направи спермограма (и то разширена), защото лошото качество на спермата също може да причини аборти.

И престани да се обвиняваш за аборта по желание. Та ти си била дете на 19г! Съвсем нормално е да го махнеш, при положение, че нямаш как да го издържаш  (ти).

А на другите - престанете да подхвърляте, че е трол или че е пързалка! За жалост - не е. Следя историята й още от предишните теми в Бременност и раждане. Положението е сериозно. Много, много мъчно ми става като ви гледам отношението. Това момиче има нужда от помощ (психологическа), а вие я нападате. И аз бих изтрещяла на нейно място.

Последна редакция: нд, 23 апр 2023, 17:19 от Brin de muguet

# 149
  • Ст Загора
Права си Брин ,но тук няма да получи подкрепа!  
Аз също ме хейтнаха в темата за бебеправене, не съм давала подкрепа на момчетата,  не съм ходила по док и едва ли съм ходила при имунолог.  Изкараха ни цигани . Че не работя , което е така понеже съм с Телк. Научих се, че и тук не се споделя .
Краси е объркана , сестра й дала пари за аборт , родителите й я лишили от наследството.  Били мъжа й , от друга страна аборт след аборт тя на 21 г .. Нейният я кара да си чувства неспособна да дете . Той може да мисли ,че в нея е проблема , много мъже го мислят. Знаете за тях е важно да имат деца , ромите не всички де .
Трябва родителите й да се погрижат за нея ,но . Има психиатри за жени препърпяли аборт хубаво е да иде. И аз се сдухвам , а съм на 34

Последна редакция: нд, 23 апр 2023, 17:08 от nasito8988

Общи условия

Активация на акаунт