С много песни и игри минаха рождените ни ДЕКЕМВРИЙСКИ дни

• 19 601
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
  • на езерото
  Много от мамите се губят ...Особено силно се усеща отсъствието на Смайли,някой знае ли какво става с нея?

# 166
Туууккк съъъммм! Споко  Grinning
Чета ви и съчувствам на всички болни, но понеже избягвам да гушкам лаптопа, не ми е удобно да пиша.
Дара също беше болна. В събота вдигна 39.6, но я свалихме много бързо с хомеопатия. Вчера след кръвни изследвания се оказа, че има гнойна ангина /педи пусна кръв, защото се колебаеше дали е вирусно или бактериално/ и бяхме заплашени с антибиотик. Чамурлето обаче отново се намеси и днес на обяд вече нямаше нито един налеп по сливиците. Не мога да ви опиша как подскочих от радост! Вчера на обяд сливиците бяха ужасно червени, огромни и с налепи колкото парцали /аз лично ги видях/. С три приема на хомеопатичното лекарство всичко мина все едно никога не е било.
Румен е болнични тая седмица. Той се върна от Варшава с грип. Само аз се закрепих, за сега, да чукна на дърво.
Иначе на мен продължава да ми е супер гадно. Изпитвам отвратителен постоянен глад, стърже ми корема все едно не съм яла от дни, забравила съм какво е да се чувстваш сит. Гледам да хпавам много често по малко, но плодовете определено влошават положението - все едно ми измиват корема и ми става още по-лошо. Вея се като вестник насам натам, спя уж по много, ама все съм отпусната и вяла. Абе не си е работа ... Трябва и аз да посетя Чамурлето. Не сме се виждали скоро с Гаргамелчето, имам час за видеозон чак за другия петък.
В събота ми се ходи в Ялта ... Пит Тонг  Crazy Не може да се пропусне! Желаещи?
Хайде лекувайте се!
Няма да ви оставям пак!
 Heart Eyes

# 167
  • у дома
Привет и от нас!

Деси, не съм се загубила, работя.  Simple Smile Пратих ти на лични да се уговорим за пакетчето.

И ние сме болни, Катето кашля и се сополиви, но засега сме само на витамини и сиропчета.
Смайли, препратих историята с ангината на нашия татко ..
Вчера се засякохме с Аса на кухнята, Вики вече се пооправя. Баткото обаче ме впечатли с какво желание подменяше бърканчетата вместо мама. Дай боже всекиму такъв син! Асе, шапка ти свалям, много добър помощник си възпитала.   bouquet

А за спането- Катето си спи до мен на спалнята, въпреки че кошарката й е на една ръка разстояние и уж има разни атракции, за да я подмамим да си ляга там. Почти успяваме, но като угася лампата става и пристига при мен, като си носи възглавничката и одеялцето моля ви се  bowuu И дотук сме с отделянето на самостоятелно легло. 

# 168
  • София
Здрасти и от мен. Пинка, много съжалявам за твоята дружка, в такива моменти се замислям каква съм лигла и че трябва да благодаря всеки ден на Бог за всичко, което имам и да престана да хленча за глупости.

По отношението на спането - Ванеса спи сама в стая от 3-месечна. За сега не съм махнала решетките на кошарата, щото имам съмнения, че ще я задържа вътре, ако не е окошарена. Но кошарата е голяма и става на легло, така че скоро и това предстои. Никога не бях имала проблеми, даже не знаех какво е това да приспивам на ръце. До годинката си лягаше като пич, загасях лампата - и край, ни вопъл, ни стон. После лиготиите почнаха - първо не искаше на загасена лампа, сега прие загасената светлина, но пък аз трябва да съм седнала на пода до кошарата й и да й разказвам приказки докато заспи. Не легнала, не седнала на стол или легло, а на пода, до кошарата. При това не да чета, щото тогава настава борба кой да държи книгата, кой да отгръща страниците, няма търпение. Та всяка вечер си измислям глупости на търкалета, щото и желанията са различни - веднъж искаме приказки за Пинци (принцове), веднъж за Тати, за Фифи, за баба, плюс дежурните Шапчици, Пепеляшки, Нижанки и прочие. Дори напоследък се буди към 3-4 часа и почва да квичи и да иска да й разказвам приказки, а на мен ми се спи...и я грабвам и премествам при мен. Смятам обаче да прекратя тая практика, че веднъж научи ли се да спи при нас, отърване няма.

За сега не сме се разболяли, да чукна на дърво. Дано ни подмине грипа, но пък окото й пак е зачервено, та ще капя антибиотични капки пак. Направо го разбих това дете от антибиотици в очичките, ама пусто от нищо друго не минава. Подува й се и клепача, и под окото, зачервява се, сълзи и гнои. Какво друго мога да направя?

За срещичка в събота не обещавам нищо. Грози ме заплахата Мартин да се прибере точно тогава. Отпадна му един проект, а тъкмо се бях наточила да ергенувам до края на април  Confused

Целувки на всички, болните да оздравяват, тъжните да се развеселяват, лудите да се окротят  Laughing

# 169
Здрасти, мацки!
Пинка, веднага след като прочетох, изказах своите съболезнования, но отговорът се затри. А от вкъщи ми е доста трудно да повтарям писането. Още веднъж - съжалявам много за загубата - ужасно е, наистина. Cry 
Смайли, добре дошла! И аз верно се притесних за теб! И сериозно ме запалваш по  хомеопатията, само дето тук няма почти никакви специалисти, а онези, които ги има, са ми смотани като излъчване - не знам иначе доколко са компетентни... newsm78
Със спането имаме сериозен напредък. Заспиването си е все така мъчително дълго, но вече май свикнах и гледам да го използвам като почивка преди сън  Wink А мацката, ако не я събуди човек, отспива до 10. Вече три недели оставя мами да се наспинка след дискотечни вечери Simple Smile Приспиваме се на голямото легло, но после продължава на нейното креватче. То е доста голямо, с решетки засега. Може да го ползваме поне още година. Ако не го строши с главата си. Посред нощ се блъска в решетките, та взех да се притеснявам вече колко ще издържи - леглото, де Laughing

# 170
Здравейте,

и на мен ми става много тъжно и страшно като чуя за такива случаи, Бог да я прости твоята приятелка, Пинке. Т.е. то от страхуване смисъл няма, а както казват останалите - просто да се замислим как да оценяваме хубавото в живота.

жалко, че има нови болнички, всички да се оправят, незвисимо какъв метод предпочитат! Савко е вече добре, само покашля по малко. Сега трябва да се заемем с препоръчаната от педиатъра ехография на бъбреците - за всеки случай, заради твърде 'грацилната' му фигура, макар че аз съм малко резервирана спрямо това мвроприятие.

за спането - ами при нас май зависи от нашата настойчивост положението, най-вече от моята; всъщност Савко отскоро, от лятото някъде изобщо започна понякога да спи в голямото легло, но ако го местим по-настоятелно, ще си стои и в неговото (дървено, с несвалящи се решетки, около 1,40 м дълго, засега ни е добре); за отделната стая - искаше ми се отдавна, но още почти нищо не сме направили - т.е. забелязваме, че ако си лежи сам, по-малко се буди, но не се организираме ние да се преместим в хола. Онзи ден го направихме, не мога да кажа, че се буди по-малко, но не и повече - на отворена врата, близо са стаите, чува се; остана си цяла нощ в своето легло, ама аз мрънках, че леглото в хола не ми е удобно, а едно време много му се кефех...

хайде лека нощ, и дано има по-малко дъжд утре, или да стане най-сетне на сняг!

деси-р, да, много е интересно с говоренето, щах да пиша нещо по твоя постионг, ама май нататък  Heart Eyes

# 171
Привет и от нас!
И ние сме болни, но Марки ве4е се пооправя. Загуби си гласа изведнъж, беше като Дарт Вейдър. За съжаление, за 1 път се наложи да пием антибиотик.
Нели, май трябва да дадеш координати на Чамурлийска, ако въобще успеем да се вклю4им при нея.
При нас е пълна лудница покрай ремонта на новата квартира, но стана много добре, в събота се местим. Поне сега пространство и стаи ще има, така че смятаме Марк да си спи в собствената стая, но ще видим и неговото мнение по въпроса.

Случайно някой да има стар гардероб, от който иска да се отърве- търсим да си купим на старо запазен 3-, 4- или 5-крилен, да си поберем покъщнината...

Пожелавам бързо оздравявабне на вси4ки болни мами и дечица.
Пинка, съжалявам за приятелката ти, за съжаление като загубим близък само тогава си даваме сметка за много неща. През това вече преминах преди 3 години с майка ми. Дано има по-малко такива загуби, особено без време...
Целувки на вси4ки!

# 172
здравейте на всички.
 позагубихме се малко от хоризонта , ама нали и ние ще се местим на квартира , та обикалях да тьрся. пьк и това готино време дето беше - не ни свьрташе в кьщи с марто.
та най после си имаме вече " нов дом". днес ще вземаме ключовете. може би целият февруари ще го стягаме , защото има доста неща да се подобрят. надявам се веднага като се преместим да имаме и нет.
та в този ред на мисли...за спането - и двамата спят отделно още от бебета. сега в новата кьща смятаме да им направим на всеки отделна стая , защото яна вече е голяма , ще трьгва на училище и трябва да си има собствено пространство. а мартин още е доста див. той още спи в кошарата си , но скоро мислим да му купим и голямо легло. дано не пада често , защото доста се вьрти докато спи.
иньче сме здрави за сега. яна от утре са в грипна ваканция и ще се гледаме в кьщи.
Victoria_R , ееех , така ме е яд. ако се беше обадила малко по рано , щях да ти подаря старият ни гардероб , ама вече незнам дали ще м ога да го сьбера и да може да се сглоби. ще питам Яно , и ако може да стане нещо от него ще ти пиша.
Миленка, много се радвам , че всичко с ванеса е наред и няма сериозни последствия от падането.  Hug
Нелко, що така бе скьпа. защо така си се отпуснала. гледа ли си концерта на депеш.... а как вьрви шофирането. кога си на изпит.
Деси, утре ще се видя с твоя познат за кукличките. много ти балгодаря и ще те черпя като се видим   love001
Пинка, и на мене ми стана много тьжно за твоята приятелка. кажи верно , ако има нужда от нещо за детенцето.
desi-r , мартин и той нон стоп говори. мьлчи само като спи   Mr. Green . ама почти всичко му се разбира , така , че не се налага да повтаря, за да го разберем.
шоши, вие как сте в тези снегове...
Ели, и при вас гледах тези дни доста сняг има...

само да ви кажа , че моят щур син , вчера си сьбори телевизорьт отгоре си и сега куцука с едното краче   Sick  ох....тези момчета....

# 173
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АЛЕКС

Бъди невероятно щастлива и нека здравето и късмета не те напускат!

# 174
Деси, добре че си ти да ни подсетиш! Леле, вече си 30та седмица!!!Колко бързо лети времето отстрани...
Честит празник, Алекс!
Не ми остава много време за писане, чувствам се непрекъснато уморена, не ми се яде...Мони, при нас точно няма сняг, за съжаление  Wink Но е хладно. Честита къща, надявам се и аз скоро да се похваля с нова квартира  Peace
Ели, Диана спи от бебе сама в леглото, засега не мисля да махам решетката. За бебето си имаме друго легло от отдавна, така че няма да ми трябва.
Смайли, явно Иванова добре се презастрахова с гнойната ангина...Тук веднага заведох Диана при педито и ми каза, че няма никаква ангина, но си допи АБ. Като идваме в БГ май и ние ще се опитаме да се вредим при Чамурлето  Grinning

Последна редакция: сб, 27 яну 2007, 17:43 от _ШоШи_

# 175
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Цвети малко ми остана, а на Теди вече не и се седи вътре.
Два дни съм си в къщи и мисля само за ядене. Май на края ще приличам на прасе  Crazy ooooh!.

# 176
  • София
Честит рожден ден, Алекс!

# 177
  • 42.016399,23.101179
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, АЛЕКС!
Бъди много щастлива и обичана!

minimo честит нов дом и от мен. Пожелавам ви съвсем скоро да го замените с още по голям и хубав, който да си бъде  ваш, а не квартира. Laughing
За спането в отделно креватче не ми се говори, скоро няма да стане при нас. Госпожицата не иска и да чуе да спи на друго място освен при мен. А напоследък са ни подгонили и едни кошмари и страхове нощно време, че по някога се налага да спи върху мен. Embarassed
Поне мога да се похваля че махнахме най-накрая нощното мляко и нощните сокчета. Мислех си че никога няма да стане, но всъщност беше много лесно. Просто и обясних, че след като веднъж зъбките са измити повече нищо освен водичка не трябва да се пие и яде през ноща, защото ще и се развалят зъбките и детето веднага разбра.
Вече се буди 1 най-много 2 пъти на нощ, а се научи и да си поспива и по докъсно, така че и аз най-накрая ще се наспа. Laughing

# 178
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, СКЪПА АЛЕКС С НАЙ-ДОБРИ ПОЖЕЛАНИЯ И ОТ МЕН!!!

Марци, браво за отказването на нощните напитки! на мен това все още ми се струва трудно (т.е. Савко само сок пие, мляко не ще); докато беше болничък, искаше само вода и аз се обнадеждих, но явно е било от болестта; ама скоро ще го подхвана по-сериозно, но сега с памперса съм се захванала и дано, докато съм по-свободна през сесията още седмица-две, въведа някакъв ред, който да се спазва не само от мен, но и от останалите, които го гледат, защото иначе няма смисъл.
А колкото до страховете и спането: той сякаш не държи толкова на нашето легло, колкото на нашата завивка ('зика'), и то на една точно определена олекотена; снощи след като заспа, го преместих в неговото креватче, но когато се събуди към полунощ, взе да ми обяснява, че бяга от жирафите от неговата завивка, защото го гонят; а по принцип той обича жирафи. та така...

'да се похваля' - снощи съседите отдолу, които постоянно ни чукат заради шума, вдиган от Сава (но така е и много отпреди Сава, за доста дребни неща), снощи ни изключиха тока от стълбищното захранване - 99% сме сигурни, че са те  Mr. Green в този смисъл - и аз искам по-бързо в нова къща!

лека вечер! хубава неделя!

# 179
  • София
ЧРД АЛЕЕЕЕЕЕЕЕКС! Simple Smile Без да знам, че имаш днес рожден ден се сетихз а теб! И се чудех къде се губиш толкова време и защо не пишеш! Ама явно е имало защод а се сещам за теб! Много те целувам и ти пожелавам всичко най-най-най-хубаво и вземи си почини малко!

И аз от 2 дена тренирам Мая на гърнето. днес имахме успех - сама си каза и тръгна да си събува гащите и се изпишка... Обаче много рядко иска да сяда Sad в 1 от 10 случая ми се съгласява, а определено е имала какво да върши, но просто не й се иска да сяда и се опъва... Аз я питам през половин час...

Общи условия

Активация на акаунт