С много песни и игри минаха рождените ни ДЕКЕМВРИЙСКИ дни

• 19 608
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Май всички сме се захванали с гърнетата. И Ванеса има спорадични изяви на тоя фронт. Казва си от време на време, в повечето случай когато дойде време за сън, а на нея не й се ляга. Тогава се сеща за гърнето и почва да се тръшка, че иска да пишка на гърне. Даже го прави  Laughing През деня по няколко пъти като се съгласи да седне също пишка, но за акането категорично отказва и твърди, че се ака на гащите  Laughing

Честито на всички новодомци. Аз пък съм се замислила за ремонт в стаята на Ванеса, да й освободя повече място и вече да свиква да си играе там, че ми писна да се спъвам в играчките й, които разнася из цялата къща.

Я кажете, ядете ли още бурканчета? Пюрета, десерти и прочие? Аз да си призная още давам храна от бурканчета, а следобедните ни десерти са главно дуетите на ХИП или киселите млекца с плод. Дали са достатъчно хранителни? Все пак са от 7-ми месец, дали стават и за 2-годишни?

# 181
  • София
мкп, вземи си смени лентичката... Wink
Мая когато е в къщи живее на банани, хляб, сирене и кисело мляко. Понякога яде и храната от кухнята, но в повечето случаи отказва. Отказва и нашата храна. Иска постоянно кремчета и т.н. В яслата лелите се кълнат че яде, та й плющят ушите и даже искала допълнително. Склонна съм да им вярвам, защото виждам, че на мен ми прави на пук. Аз обаче отказам вече да й се връзвам. Няколко пъти си легна само на 1 банан. После сутринта закусва без проблеми. На обяд пак не иска да яде. Спряла съм и всички глупости м/у храненията уж да огладнява... ама не. Понякога ако е в настроение си яде. Категорично обаче сам сама и не дава на никой да й пипа лъжицата и яде по 1 час, щото пее, маже и дрънка глупости.

С гърнето прави същото като Ванеса преди лягане - седяла е и по половин час... Днес пак си каза сама и се изпишка вътре, ама за другото стачкува Simple Smile

# 182
  • 42.016399,23.101179
Ние  преди малко се прибрахме от ски пистата. Татко и откри сезона, ама аз бях плътно до Вики и само на шейната се повозих. Laughing Иначе вече има сняг за ски, само дето духаше много силен вятър и повечето време прекарахме в чайната. Embarassed
Янче и Вики в яслата яде много, там дечицата гледат едно от друго и си похапват. В къщи и ние сме същата история - на моменти. Иначе за сега сме вегетарианци, само малко рибка похапва и шкембе чорба,  Joyно усети ли друго каквото и да е било месо го плюе веднага. Мрънкаме си и ние непрекъснато за кремчета и сме главно на плодове и зеленчуци. Голям фен е на маслините, млечната салата, доматки, крастевички, чушки, ябълки, мандаринки, кивита и въобще не се сещам за плод дето не харесва.
mkp Вики много малко ми е яла "бурканчета", в началото аз си и готвих, после на кухня. Нямам представа дали са хранителни. Общо взето хич не ги харесваше, взимах само за из път като ходехме някъде, но след като почна кухнята помня че доста натдаде. Laughing

# 183
  • у дома
Здравейте! Ето ни и нас..

Тази сутрин имам малко прозор4е, та рекох да ви се обадя.

Ние официално сме с бронхит. Пием три сиропа, понеже имаме само кашлица и хрема още не сме на АБ.
Хубавата новина е, че другата седмица сме записани при Чамурлийска! Дано удържим фронта дотогава, защото съм силно против да лекувам детето с антибиотици.

Марци, браво на Вики4ка. Много здравословно се храни. Катето е точно обратният случай  - дай й месо, другото въобще няма да погледне.
Иначе яде общо взето до каквото се докопа.
Забелязвам, че ве4е не яде с охота храната от кухнята. Затова пък с удоволствие омахва де що има в моята чиния.
Мимка, за пюретата - хапваме си още Алете-то и кашички. Ако мама й купи разбира се.

За гърнето - ние сме на следната фаза:
 Акаме винаги там - не знам защо така го е решила, но сме много доволни и цялото семейство се събираме да й ръкопляскаме и да викаме "Браво" като свърши работа.  Joy  Явно на детето му е приятна реакцията ни, знам ли...
С пишкането нещата са по-сложни. Имаме чести инциденти, но с удоволствие показва къде е локвата  Mr. Green
Обаче, с голяма охота го правим заедно. Тръгна ли към банята, идва с мен, носи си гърнето и празно няма..  Wink Та засега това е най-добрият начин който съм открила да го прави по собствено желание и то където трябва.
А за питането - на въпроси от рода на "Пиш има ли?" "Ако има ли?" винаги отговаря с твърдо "Не". Така че само действията работят при нас - вербалните методи тц.

# 184
  • софия
мкп, вземи си смени лентичката... Wink
Какво ли пък може да значи това???? Thinking Thinking Grinning

# 185
елена, май при мкп си стоеше Happy First Birthday под лентичката допреди.. малко, ама вече всичко е наред благодарение на тази модeраторска бележка на Янчето  Wink

ние бурканчета не ядем, ама случаят със Савко не е представителна извадка, както знаете.... наскоро обаче се бях сетила да взема да пробвам... може пък сега да му харесат като някакво разнообразие... напосоледък и никакви плодови млекца не иска...

а да питам тези, които правите опити с гърнето, независимо през колко време ги слагате - нали междувременно вкъщи поне децата стоят без памперс? че иначе май изобщо не се усещат, след като са свикнали да попива лесно?

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 21:17 от Маймунка

# 186
Здрасти банда
Не мога да ви изчета  Blush
За гърнето
Емката около Никулден, когато махах бибата -която върнах  Blush, махнах и пампа  Wink него обаче не съм върнала  Wink Laughing За три дни всичко си дойде на мястото, махате пампа разантно, и забравяте за него - това беше начина  Peace за три дена включи какво се иска, и никакви проблеми  Wink
Обаче голямата работа се върши само в гащите, сяда по 10х на гърне за да ака, боли я корем, вика Болиии и се свива, сяда... обаче нищо не прави... надявам се с вретето да се научи  Rolling Eyes

За бурканчета... ами вече не си спомням кога за последно съм давала...

Edna interesna statia za spaneto
http://bglog.net/bebelog/10627

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, АЛЕКС!
Много усмивки и сбъднати мечти!

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 187
  • София
elena_ml, аааааа не си прави грешни изводи моля! Simple Smile Репликата ми беше свързана с това, че мкп е блейка и Ванеса има РД вече 2 седмици... Wink Ама гледам си е взела бележка Heart Eyes
Абе момичета много ми е домъчняло за вас, дайте да се видим... Който е здрав - да вземем да пийнем по едно питие някоя вечер. Ако не ви се ходи на танци, то поне да изрупаме една салата (примерно Wink ) с нещо подходящо за пиене... Какво мислите? На театър щяхме да ходим... и се изпоразболяхме...

Алекс къде с екриеш? вземи драсни някой ред, че не са ти стопили лагерите! чоча и тя ми се губи... Изобщо нещо сте много неактивни напоследък... Липсвате ми Sad Подсмрък!

# 188
Янче, напълно съм съгласна с теб!!!! аз, макар да не съм винаги от най-активно пишещите, на моменти дори се стряскам да не би както понякога (макар и рядко) не пишем почти по цяла седмица, да вземем в един момент тотално да се забравим  Cry та... ние, мисля, сме здрави в момента... каквото кажете, само 1-2 дни по-рано, че да отганизирам детегледането, ако е без деца! хайде, до скоро!

# 189
  • Благоевград
За гърнето : Ана-Мария беше на 1г.и 5м. когато махнах памперса през деня и остана само за спане.Почти без проблеми се научи -направо удивително бързо.
На 1г.и 11м. успяхме и с нощният памперс - не го пълни, но аз все още го слагам( ей, така за мое успокоение- ама трябва вече да го спра и него).Рядко става през ноща за гърне  и въпреки това памперса е сух.  Grinning
За бурканчетата - не й давам от тях ( само като бебе за начало, а после й приготвяп пюретата).Затова не мога да кажа .
Но ми се спрува че те са недостатъчни за тази възраст.Децата са вече големи и дори хляба трябва да присъства в менюто им.  chef
За храненето - опитва се да се справя сама, но май аз нямам търпение да я чакам винаги и детенцето се възползва от това.По-лесно му е мама да дава и понякога се глези и спорим как да се храни.Но яде колкото тя иска - не я насилвам за количества. Simple Smile
А бърборят ли много вашите мъничета? Моето не спирааааааа!!!
 Heart Eyes

# 190
и на мен ми липсвате.....знам ли, може би се поизморихме напоследък. аз поне съм гръмнала от работа, а у дома не ми остава време да седна.
Искам пълен отчет как са :Янче, Деси, Шоши и Смайли Hug
за среща съм.....както винаги - ако успея, ще ви изненадам Peace
за гърнето...............ми вече рядко слагам дори и нощен памперс - казва си, сяда си, върши си работата човека - на мама душичката.
Какво друго, друго - здраве. Не смея да кажа, но дано този грип ни подмине. Баба му търпи ежедневни изнтруктажи - яде по буркан мед на седмица, по кило лимони и някакви витамини педито му изписа - много добре му действат. Отделно пие само и иедниственно чай - и то истински, в смисъл - липа, мащерка, босилек, мента, шипка - все домашни, ние сме си ги събирали.
Общо взето - туй то. Ако измислите нещо - свиркайте.
Болните да оздравяват бързо и спрете само да четете - пишете чат пат Party

# 191
  • София
Такава съм патица, днес си забравих мобилния в къщи и се чувствам като че ли са ми ампутирали важен крайник. Чудя се и аз каква е тая летаргия дето ни е обзела напоследък. За среща - по принцип съм за, ама нещо ме е натиснала работата тия дни, освен това Мартин си е в къщи и настоява да му обръщам внимание. Така че, ако наистина нещо се организира, ще забавлявате и Мартин, който се е залепил до четирибуквието ми. Ако ще сме с децата, предпочитам да е някоя събота или неделя, ама не тази, да се поразмине епидемията. Опазихме се до сега, да не рискуваме. По клубове и театри вечно има смърчащи, кашлящи и кихащи деца...

Памперс още не съм махала, както отбелязах, имаме спорадични успехи с гърнето. Не го броя за учене още, по-скоро тренировка. Смятам да се захванем с истинското махане на памперса през пролетта.

Както Крис отбеляза - другото - здраве. Не се сещам за нищо вълнуващо. Налегнала ме е и мен някаква рутина, правя всичко автоматично. А така ми е писнало... Tired

# 192
Летаргия! Като при мечките  Confused
Спя, ям и пак спя. Дарата е на самотек. Неам сили за нея много много. Мони, нищо особено не е това, от бременността, нормално е.
Дара още яде буркани, особено за вечеря. На обяд - кухнята, вечер - буркан. За сухарите и аз исках да ви питам. Аз доста рядко правя попара и май само тогава Дара яде сухар и хляб изобщо. На обяд си изяжда супата /200гр./ и основното /200 гр./ Ако сложа и сухар ми се струва, че ще й стане много тежко. Кой е по-добрия вариант - по-голямо количество по-лека храна или по-малко, но по-наяждащо /не казвам по-хранително, защото имам друго мнение/? Въглехидрати естествено не й липсват /картофи, ориз, кремчета .../.
Не съм предприела НИЩО за памперса. Беше някъде средата на декември, когато прояви интерес към гърнето си, но не пожела да седне. Само куклите мушкаше вътре. Затова пак го скрих. Дори вече изключително рядко ми казва, като си е наакала памперса и редовно си ходи с маймунски гъз. Щях да ви питам какви кремове против подсичане ползвате, ама ме досрамя /честно !!! Joy/
За спането - отново никаква промяна - спи с баща си на спалнята.
Яде все още изключително пасирана храна. Аз я храня.
БЕБЕ!  Mr. Green Никва идея нямам как ще я вземат в градината наесен  hahaha

За тези, които питаха за шофьорския ми изпит - отложиха го за края на февруари, изпитващия беше болен същия ден  Confused

Целувки!

Шоши, забравих да ти кажа, че и на мен ми беше много странно каква е тая гнойна ангина по време на грипна епидемия  Crazy Сетих се и за башата ангина и втория антибиотик и ми стана още по-съмнително. Затова и не й се вързах за антибиотика и я пусках покрай ушите си. При вас как установи, че е ангина? Пусна ли кръв? Интересно ми е ...

Последна редакция: вт, 30 яну 2007, 10:13 от Смайли

# 193
крем - бейби тан и на ниевеа ползвах.......ххихихии някога. май ми е време за второ - това пораснА
Нелка - на есен с песен, ще се очудиш колко бързо ще се промени Crazy
освен това Мартин си е в къщи и настоява да му обръщам внимание.
не го е срам,с ерсемина със серсемин Joy hahaha

# 194
Криси, убедена съм в това.
Там действа принципа на стадото, всеки гледа от другия, няма хън мрън, дисциплина яка и съм убедена, че принцеса Минка много бързо ще влезе в правия път.

И още нещо забравих - свеки ми е изпратила подарък. Рокля за бременни H^M, на която пише с огромни букви made in Bulgaria  Joy Важен е жеста, още не съм я премерила даже  Crazy Доволна съм поне, че след хиляди мрънкания изпрати доста дрешки за Дара, хубави са, дори ми харесват  Grinning

Последна редакция: вт, 30 яну 2007, 10:27 от Смайли

Общи условия

Активация на акаунт