Виена тема 14

• 46 225
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Прочетох, че във Виена децата пътуват безплатно в неделя и по време на празниците (18.05 е празник).
Имам следния въпрос: возат ли се безплатно децата от и до летището или горното важи само за града?

# 106
  • СОФИЯ
За ученици градски транспорт съм си запазила този линк https://www.wienerlinien.at/web/wl-en/discounts-and-free-travel За превоз извън границите на града зависи с какво се придвижвате. САТ www.cityairporttrain.com/en/home до 14 г. не плащате за детето. Автобуса от/до летището не съм ползвала никога. За шнелбана вижте на сайта на железниците. Не сте уточнили и на каква възраст са децата.

# 107
  • Варна
Аз взех билет за детето за S7 влака до летището и когато мина контрола не казаха да не е трябвало. По - добре вземете, пред нас глобиха 3ма човека, 20 евро е глобата.

# 108
  • София
Погледнах линка на мама Сання, наистина не пише за местни или чуждестранни ученици се отнася безплатното пътуване. От контекста обаче някак си ми звучи като да е само за местни. Чета го в оригиналния му вариант, на немски. Аз си купувах билети на сина ми. За няколко евро повече не ми се изпада в обяснителни режими, да си губя времето и настроението. Точно с тези пари няма да забогатея.

# 109
Да ви питам нещо - искаме в последния ден да посетим Природоисторически музей, но ще сме с багажа (раници и малък куфар). Имат ли там гардероб и ако не, някъде наоколо бихте ли препоръчали. Благодаря предварително!!!

# 110
Да ви питам нещо - искаме в последния ден да посетим Природоисторически музей, но ще сме с багажа (раници и малък куфар). Имат ли там гардероб и ако не, някъде наоколо бихте ли препоръчали. Благодаря предварително!!!
Питайте в най-близкият офис на UPS или куриерски офис. платих за 6 часа - 6 евро

# 111
  • Варна
Имат, да, закачалки и шкафчета.

# 112
Здравейте, скоро ни предстои пътуването. Все още не съм подредила обиколката. По скоро се колебая за Двореца Шоннбрун, ако вземем пълният билет дали ще успеем за 1 ден да обиколим всичко . Вие с какви билети влизахте? Хем искам да видим детския музей ,зоопарка ,глориета, хем ми се иска и вътре. Детето е на 6 години, дали ще изкара цялята обиколка. Ако искаме да влезем навсякъде се притеснявам да не е едно бягане . Или просто вземам и докъдето стигнем. Прикачам и  билета

# 113
Ние в понеделник бяхме в Шонбрун. Изкарахме целия ден там с дете на 7г. По-скоро няма да ви стигне един ден за всичко. Ние имахме Виена Пас в която влиза всичко за разглеждане в комплекса. Отидохме към 10ч. приблизително и ни дадоха час за влизане в двореца за 12.40ч. Часа трябва да се спазва, а на нас ни беше малко на никъде. За двата часа до тура разгледахме градините, лабиринта/който не е нещо особено/ и пообиколихме сенчестите пейки. Обиколката в двореца е около час, имайте предвид, че ако преди това сте били в Хофбург, музея на Сиси доста нещо се повтарят. След това седнахме да обядваме и към 14.40ч-15.00ч бяхме в зоологическата градина. Тя работи до 18ч и 3ч минимум отиват. След нея само аз се качих до Глорията, но беше затворена, работното и време е до 17ч., но гледката от там си заслужаваше. В детския музей не сме влизали, дъщеря ми категорично отказа. За 8часа успяхме да видим само част от комплекса и честно казано се претрепахме. Този ден часовника ми показа 28000 крачки

# 114
  • Варна
Mimoza, според мен не се напъвайте, няма да стане. Евентуално зоологическата 1 ден и останалото ден 2, съчетано с нещо друго /Къщата на морето, примерно /.
Аз имам едно питане, на червените автомати така и не намерих опцията да купя билет с намаление за 1.90 евро за S7, тъй като преди това имах карта 7 days Виена за 17.90 евро. Коя опция е трябвало да избера?

# 115
Mimoza, според мен не се напъвайте, няма да стане. Евентуално зоологическата 1 ден и останалото ден 2, съчетано с нещо друго /Къщата на морето, примерно /.
Аз имам едно питане, на червените автомати така и не намерих опцията да купя билет с намаление за 1.90 евро за S7, тъй като преди това имах карта 7 days Виена за 17.90 евро. Коя опция е трябвало да избера?
Имахме същият проблем с влака S7 като пристигнахме, платихме 6 евро и нещо доколкото помня и после се зачудихме с ММ какво сме сбъркали, уж всичко както съм гледала и по клипчета в ютуб направихме.. Както и да е, няма да забогатеем с 4 евро. Но на връщане към летището купих билетите онлайн и наистина бяха по 1,90 евро. Grinning

# 116
  • СОФИЯ
За шнелбана на машините има бутон от/до края на града.
Шонбрун с всичко и зоото няма да стане за един ден, дори без малко дете.

# 117
  • София
Здравейте!
Утре летим за Виена с Райънеър. Да попитам -  как да се придвижим от летището до Vienna Hauptbahnhof? 🤗

# 118
  • София
Здравейте!
Утре летим за Виена с Райънеър. Да попитам -  как да се придвижим от летището до Vienna Hauptbahnhof? 🤗
Директно с всеки Рейлджет влак на цената на обикновен билет ( 4 и нещо ) нищо че са висока категория влакове.

# 119
Здравейте!
С влак S7, RJ, или с автобус Bus VAL 1. Може да зададете в Гугъл местоположението и час на тръгване и ще ви излезе кой транспорт е най-бърз.

Общи условия

Активация на акаунт