Виена тема 14

• 46 062
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
И ние другата седмица пътуваме към Виена с две деца на 7г. и 16г. Решила съм да вземем 3-дневни карти Vienna Pass. Въпроса ми е могат ли да се купят на място от някъде или е задължително онлайн?

# 91
  • Пловдив
При онлайн  ще ползвате отстъпка 10%.
https://www.viennapass.de/en/shop

# 92
  • Варна
Днес посетихме https://www.haus-des-meeres.at/, което изключително много препоръчвам ако сте с деца /а и не само /. Има етаж, който е като джунгла и маймунките обикалят буквално около вас, а птиците прелитат над главите ви

Невероятни риби и аквариуми.
Вчера посетихме и Природонаучният музей, и седмица няма да стигне за да се разгледа всичко това, идете непременно

Хапнахме в едно заведение на площада, приятно е понеже е точно на оживена главна и се усеща пулсът на града, шницел, салата, всичко беше вкусно :

Вярно ли е, че неделя нищо не работи? Утре мислим да отидем до техническият музей, нещо друго в  близост да препоръчате или ресторант край Дунав? Притеснява ме, че ще вали, иначе разходките са ясни.

# 93
Как е времето и вятърът този уикенд? Ние идваме след седмица. Видях, че някои музеи не работят понеделник, например на изкуството. Хубаво е Да си направим справка. Метрото май събота и неделя е денонощно?Приятни разходки!

# 94
Как е времето и вятърът този уикенд? Ние идваме след седмица. Видях, че някои музеи не работят понеделник, например на изкуството. Хубаво е Да си направим справка. Метрото май събота и неделя е денонощно?Приятни разходки!
В момента ръми тихо и кротко, 10 градуса показва термометъра. Линиите на метрото във Виена работят 24 часа в денонощието в петък вечер, събота вечер и вечерта преди официалните празници, тази седмица 18 е официален празник /Christi Himmelf./

# 95
Здравейте,
сърдечно благодаря на всички за споделеното, много полезно е за мен!
Мога ли да попитам,
ако съм си закупила 7дневна карта за транспорт, он-лайн, мога ли да ползвам намаление за транспорта от летището до града, ако купя билет от автомат на гарата? Или трябва да го направя на каса?

# 96
  • СОФИЯ
От автомат. 1.90 евро е билетът.

# 97
  • Варна
Мама Саня, тази 7 дневна карта не важи ли за S7 до летището?

# 98
  • СОФИЯ
Не важи. С нея, друга или билет за градски транспорт ползваш намалението.

# 99
  • Варна
Реших да ви споделя нашето място, където отседнахме, понеже сме изключително доволни :
https://air.tl/ViVIyYEc
Апартамента е много подходящ за семейства, защото е с нормални легла в двете спални и двуетажно легло в едната, което е е пак двойно. Голям хол, кухня с всичко необходимо, а местоположението е просто перфектно срещу метро станция. Оттам сме стигали до всяка точка за 20 минути най - много. Плюс трамвайните спирки пак навсякъде около нас. До летището има удобна връзка само с една смяна, стига се за 37 минути. Домакинът беше изключително любезен, а и ни позволи да останем до 18 часа днес заради късният полет в апартамента без да е искал заплащане.

# 100
  • София
Здравейте!
В неделя почти нищо не работи, но какво е положението с туристическите атракции - кои от тях могат да се посетят в неделя?
Парковете по центъра и около Дунав предполагам са оживени тогава, но как стои въпросът с Шонбрун, зоопарка, Белведере, Пратера?

# 101
  • СОФИЯ
Погледнете на сайтовете.
https://www.belvedere.at/en/visit

# 102
Съфорумци, моля за препоръка за места за хапване с повече избор за вегетарианци и хора с алергии. Една шантава група сме се събрали Satisfied глутенонетолерантни, инсулинопроблемни ...

Като капак едната ще е рожденичка и умуваме за изненада вечеря - ако имате идея за по интересно място също ще ми е полезно.
В централната част ще сме настанени ул.Mariahilfer

Мислим и до Пандорф аутлета да отскочим за един ден, освен шатълите им кой е най-подходящият транспорт да стигнем до там ? Работят от 9ч а шатълите "ограничават" времето защото тръгват от Виена в 9:30 и в 16:00 набратно. Тази цена от 21 евро за в двете посоки ли е ?

# 103
Casual, до Операта, в посока към двата огледални музея има едно заведение Veggiezz.
По спомен в повечето ресторанти, които посетихме в менюто винаги имаше и опции за вегетарианци.

# 104
Casual, до Операта, в посока към двата огледални музея има едно заведение Veggiezz.
По спомен в повечето ресторанти, които посетихме в менюто винаги имаше и опции за вегетарианци.
Veggiezz са чисто веганска верига. Там нищо за месо/ млечноядни няма🙂. Имат доста заведения по центъра.

Общи условия

Активация на акаунт