Виена тема 14

• 46 228
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
  • СОФИЯ
По парковете не съм виждала, но на Кертнерщрасе често свирят музиканти, класическа музика.

През приложението 72часовата карта е на цената на седмична.

# 136
Здравейте, дали в някой от парковете правят концерти - нямам предвид голям концерт с билети, а по-скоро нещо допълващо атмосферата Wink
Скрит текст:

Здравейте, Musik am Fluss е фестивл който в пеодължение на 4 седмици има безплатни концерти по залез слънце   . От 29.6. до 22.7. всеки четвъртък в Stadtpark, всеки петък в Bruno-Kreisky-Park и събота на Donauinsel. Идеалното начало на уикенда със страхотни изпълнители от Виена.
Друг голям ивент на открито е Donauinselfest. Наи голямият фестивал на открито в Европа с 12 сцени и музика за всеки вкус. На острова в продължение на три дни идват около 3 милиона посетители. Тази година е 40 издание, както всяка година фестивала започва на последният петък на юни и приключва в неделята. В петък концертите започват от 18 часа и са до 24, а събота и неделя от обяд до 24 часа. Поради голямото разнобразие си набелязвам предварително на кой концерт непремено искам да отида за тази година със сигурност няма да изпусна на 24,06 Bonnie Tyler и The BossHoss слава богу са един след друг на една и съща сцена и няма да се налага да прекосявам половината остров. Дано да имаме късмет с хубаво време от 23.06 до 25.06 поне да не вали. Достапът до всички концерти е безплатен има много щандове за сладолед, напитки и улична храна, а също и атракциони за деца.

# 137
  • столицата
А на 2.06 е Дългата нощ на църквите.
https://www.stadt-wien.at/veranstaltungen/lange-nacht-der-kirchen.html
с гугъл транслейт

# 138
И аз ще ви следя. Включвам се с един въпрос по-скоро към живеещите във Виена - Пратерът работи ли след 1-ви ноември, тъй като информацията на официалния сайт е че някои атракции може и да работят...

# 139
Ние бяхме края на ноември. Пратерът работи, но е студено и не всички съоръжения бачкат. Макар, че се качихме на доста неща.

# 140
  • София
Здравейте, дали в някой от парковете правят концерти - нямам предвид голям концерт с билети, а по-скоро нещо допълващо атмосферата Wink
Скрит текст:
На 08.06. има концерт в парка на двореца Шонбрун - https://www.wienerphilharmoniker.at/de/sommernachtskonzert
Ако имате интерес, ви съветвам да отидете по-рано.

# 141
  • София
Здравейте,
влизам директно с въпрос към пътувалите с автомобил. Къде паркирате, на обществени паркинги или наемате хотел/апартамент с паркинг?
Ако имате и  препоръки за конкретни  места ще съм много благодарна Simple Smile

# 142
  • София
Наемали сме апартамент с паркинг.

# 143
  • София
Може да разгледате локациите на Park&Ride паркингите, които са в периферията на града, но до метростанции.
https://www.wien.info/en/travel-info/arrival-departure/park-ride-354906#

# 144
  • София
Паркираме по платените зони в центъра, но много хубаво гледаме табелите, за да сме сигурни, че всичко ще бъде ок. Веднъж в ДЕ ни вдигнаха колата, не е никак приятно като усещане и като платена сума. Говорим немски и въпреки това ни се случи. Лично аз предпочитам на платени паркинги, най- спокойно ми е някакси.

# 145
Здравейте Simple Smile

Изчетох последните две теми. Всичко ми беше ясно, дойде време да купувам билетите и имам нужда от съвет.

Пътуваме с две деца на 11 г. и на 3г. Ще бъдем цяла седмица във Виена затова ще взема 7 дневни карти за градския транспорт от дата до дата. Трябват ни 3 такива карти, нали? Две за нас и една за голямото дете?

Тези карти при всяко качване в превозно средство от градския транспорт ли се валидират?

Апартаментът, в който ще отседнем се намира в близост до Westbanhof. Ще летим с полет от Варна и би трябвало да кацнем в 20:45. Малко съм разколебана как да стигнем до адреса предвид, че сме с малко дете, детска количка и куфар. Видях, че има възможност да вземем директен автобус от летището до въпросната гара и след това да продължим пеша около 10-15 минути. Ще е тъмно вече и се чудя дали е добър вариант, защото някъде прочетох, че гарата е сред опасните места във Виена.

Другият ни вариант е да хванем влак до Wien Mitte, а след това да се качим на Метрото (U3) и да слезем на спирката, която е буквално на 100 метра от апартамента.

Последен въпрос Simple Smile Пристигаме късно вечерта на 7-ми, когато всички магазини вече ще са затворени. Разбрах, че 8 юни е почивен ден и е празник. Магазините пак ще са затворени. От темата разбрах, че все пак има някои дежурни магазини за хранителни стоки. Има ли приложение или някакъв начин да се ориентирам кои магазини ще работят?

# 146
Оле наистина ли 8 ще е почивен ден, това означава че няма да работят магазините? А как стоят нещата с музеите, пратера, Шонбрун , освен че ще има опашки (което не бях планувала )  този концерт изглежда великолепен. Много бих искала да отида поне за час ,само нз дали ще е подходящо за малко дете.
Pinkbird вие с Раян Еър ли ще пътувате. И понеже сте с малки деца как стоят нещата с лекарствата там .
И ние ще сме до края на седмицата, дават го дъжд дано не позмаят.🙃

# 147
Оле наистина ли 8 ще е почивен ден, това означава че няма да работят магазините? А как стоят нещата с музеите, пратера, Шонбрун , освен че ще има опашки (което не бях планувала )  този концерт изглежда великолепен. Много бих искала да отида поне за час ,само нз дали ще е подходящо за малко дете.
Pinkbird вие с Раян Еър ли ще пътувате. И понеже сте с малки деца как стоят нещата с лекарствата там .
И ние ще сме до края на седмицата, дават го дъжд дано не позмаят.🙃

Само в Шонбрун Лабиринта и Глориета ще затворят по-рано на 7 и 8 юни. За останалите туристически атракции не видях никъде информация за промяна в работното време.

С Уиз еър ще летим. Не знам как е ситуацията с лекарствата и Раян. На сайта им би трябвало да има информация. Ние сме с чекиран багаж и течните мисля да ги сложа в него.

Много се надявам да не познаят с прогнозата. Досега имаше разминавания между сайтовете, но от вчера във всички, които проверих прогнозата е за валежи в следващите десет дни. Sad

# 148
Била на партера работи когато има банкхолидей но с намалено работно време

# 149
Момичета, в края на месеца ще бъда във Виена за 1 седмица, интересува ме времето, дали ще е топло, защото не мисля да взимам много дрехи? Козметика, шампоани и други ще ми бъдат в чекирания багаж или в ръчния?Ходила съм и преди, но с автобус. Ако искам да се разходя само в двора на някой дворец, ще платя ли по-малка входна такса, влизала съм преди и не мисля пак да влизам в самите дворци, а само отвън да се разхождам, защото ще съм с група.

Общи условия

Активация на акаунт